Haku ammatilliseen koulutukseen ja lukioon

“Joko tiedät mihin haet?’
20.02.2018

Yhteishaku nuorten ammatilliseen koulutukseen ja lukioon alkaa tiistaina 20.2. ja päättyy tiistaina 13.3.2018 klo 15:00.

Voit hakea yhteishaussa, jos olet päättämässä tai jo päättänyt peruskoulun tai lukion. Haku tapahtuu hakulomakkeella, johon merkitään enintään viisi opiskelupaikkaa. Hakulomakkeelle merkitään koulutukset mieluisuusjärjestykseen siten, että ylimpänä lomakkeella on ensimmäinen hakutoive. Valintojen tuloksista saat oppilaitokselta kirjeen,joka sisältää muun muassa ohjeet paikan vastaanottamisesta ja ilmoittautumisesta.

Yhteishaku toisen asteen koulutukseen tapahtuu Opintopolku.fi-sivuston kautta. Samassa palvelussa löytyy myös lisätietoja yhteishausta.  

Jos opiskelupaikka jää saamatta yhteishaussa, saat jälkiohjauskirjeen. Jälkiohjauskirjeessä on myös ohje kuinka toimia, jos haluat valittaa opiskelijavalintaa koskevasta päätöksestä.

Jos sinulla on kysyttävää hakemisesta, voit kysyä Opintopolun hakuneuvonnasta esimerkiksi hakulomakkeen täyttämisestä tai yhteishausta.

Puhelin: 029 533 1010

  • avoinna tiistaista torstaihin 9.30–13
  • hakuaikojen viimeisenä päivänä 9.30–15
  • puhelun hinta kaikkialta Suomesta paikallisverkkomaksu / matkapuhelinmaksu

Sähköposti: neuvonta(at)opintopolku.fi

Tutustu myös muuhun koulutukseen ja opiskeluun liittyvään sisältöön Elävää elämää -sivuilla.

Jos olet jo suorittanut jonkin ammatillisen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon, et voi hakea yhteishaussa. Voit kuitenkin hakea jatkuvien hakujen kautta suoraan oppilaitokseen. Lisätietoja jatkuvasta hausta Opintopolussa.