Sinua auttavat ja tukevat

Kun hätä on suuri, etkä tiedä, mistä saisit apua ja tukea juuri tässä ja nyt, nämä valtakunnalliset palvelut auttavat sinua. Huom. kesällä joillakin palveluilla voi olla muutoksia aukioloajoissa. Ajantasaisimmat aukioloajat pääset katsomaan palveluiden sivuille johtavien linkkien kautta.

Tuki- ja kriisipuhelimet

  • Urheilun Et ole yksin -palvelu

    Oletko kohdannut epäasiallista käytöstä tai häirintää urheilussa? Yhteyttä voivat ottaa urheilijat, urheilijan vanhemmat, valmentajat, sekä urheiluseurojen tai lajiliittojen työntekijät ja vapaaehtoiset. Väestöliiton Et ole yksin -palvelu tarjoaa ilmaista tukea chatissa ja puhelimessa. 

    Puhelin avoinna ma klo 12.00–14.00. Soita p. +358 503 025 942.

    Chat avoinna ti–ke klo 15.00–17.30 ja to klo 14.00–16.00. Lue lisää osoitteessa www.etoleyksin.fi (avautuu uuteen välilehteen)

Chat- ja nettipalvelut

  • Peluuri.fi

    Peluurin maksuttomat ja luottamukselliset palvelut ovat saatavilla puhelimitse ja netissä. Palvelut ovat tarjolla ympäri Suomen niin pelaajille, läheisille kuin peliongelmia työssään kohtaaville.

    Käänny Peluurin puoleen, kun pelaaminen haittaa elämää ja etsit ammattitaitoista ja kannustavaa keskustelukumppania. Tarjolla on myös vertaistukea, oma-apuvälineitä sekä vinkkejä ja keinoja pelaamisen hallintaan. Peluurin chat on avoinna ma, ke ja pe klo 12–15.

    Tutustu chattiin ja muihin Peluurin palveluihin (avautuu uuteen välilehteen).

     

  • Nuortenlinkki.fi

    Nuorten oma verkkopalvelu, jossa aiheina mm. päihteet tai päihteettömyys, pelaaminen, masennus, kiusaaminen ja paljon muuta! Nuortenlinkin nettineuvonnasta voit kysyä nimettömästi ja luotettavasti sinua askarruttavista asioista.

    Lisätietoa palvelusta saat Nuortenlinkki.fi-sivulta.

Muut kriisipalvelut

  • Restart-ohjelma digipelaajille

    Restart-ohjelma auttaa, kun digipelaamisesta on tullut ongelma. Ehkä pelaaminen pyörii jatkuvasti ajatuksissa, tai arjen asioiden hoitamiselle ja ihmissuhteille ei jää aikaa. Maksuton ohjelma parantaa pelaamisen hallintaa ja siihen voi osallistua mistä päin Suomea tahansa. Täysi-ikäisille suunnattu ohjelma sopii tietokone-, konsoli- ja mobiilipelaajille ja siihen voi osallistua nimettömänä. Ohjelma koostuu verkkokurssista ja puheluista valmentajan kanssa. Pelaaja itse määrittelee, millaisen muutoksen pelaamisessaan haluaa saavuttaa ja millä keinoin.

    Restart on osa Peluurin toimintaa. Ohjelmassa pelaajan kanssa työskentelevät pelihaittatyön ammattilaiset. Lue lisää tai hae ohjelmaan (avautuu uuteen välilehteen).