Turvakodit on tarkoitettu perhe- tai lähisuhteessa väkivaltaa tai sen uhkaa kokeneille, jotka tarvitsevat tukea väkivallasta selviämiseen ja väliaikaisen asuinpaikan.
Turvakotien puhelinnumerot löydät Ensi- ja turvakotien liiton sivuilta.
Kun hätä on suuri, etkä tiedä, mistä saisit apua ja tukea juuri tässä ja nyt, nämä valtakunnalliset palvelut auttavat sinua. Huom. kesällä joillakin palveluilla voi olla muutoksia aukioloajoissa. Ajantasaisimmat aukioloajat pääset katsomaan palveluiden sivuille johtavien linkkien kautta.
Turvakodit on tarkoitettu perhe- tai lähisuhteessa väkivaltaa tai sen uhkaa kokeneille, jotka tarvitsevat tukea väkivallasta selviämiseen ja väliaikaisen asuinpaikan.
Turvakotien puhelinnumerot löydät Ensi- ja turvakotien liiton sivuilta.
Suomen mielenterveysseuran kriisikeskusverkosto tarjoaa tukea ja apua akuuteissa kriiseissä ja vaikeissa elämäntilanteissa. Vastaanotolle voi hakeutua ilman lähetettä varaamalla ajan suoraan kriisikeskuksesta. Tapaamiset ovat luottamuksellisia ja yksityisyyttä kunnioittavia. Kriisikeskuksessa voi asioida nimettömänä ja palvelut ovat maksuttomia. Kriisivastaanotolla voi asioida yksin, puolison tai perheen kanssa.
Kriisikeskukset sijaitsevat Helsingissä, Hyvinkäällä, Jyväskylässä, Joensuussa, Kajaanissa, Kemissä, Kouvolassa, Kuopiossa, Lahdessa, Lappeenrannassa, Mikkelissä, Oulussa, Raumalla, Rovaniemellä, Salossa, Savonlinnassa, Seinäjoella, Tampereella, Turussa, Vaasassa, Sastamalassa ja Huittisissa sekä Vihdissä.
Kriisikeskusten yhteystiedot löydät Suomen Mielenterveysseuran sivuilta.
Jos läheisesi on kuollut äkillisesti tai olet vaikeassa elämäntilanteessa oleva nuori, voit saada vertaistukea ammattilaisten ohjaamissa ryhmissä. Ryhmiä järjestetään myös esimerkiksi syöpään sairastuneiden läheisille, tukea tarvitseville maahanmuuttajille ja uupuneille yrittäjille.
Ryhmässä voit käydä läpi samankaltaisia kokemuksia sekä jakaa tunteita ja ajatuksia muiden kanssa. Tavoitteena on vahvistaa voimavaroja, löytää uusia selviytymiskeinoja sekä ehkäistä kriisin pitkittymistä ja yksinäisyyttä.
Ryhmiä järjestetään kurssijaksoina eri puolilla Suomea tai viikoittain kokoontuvina ryhminä.
Vertaistukiryhmät löydät Suomen Mielenterveysseuran sivuilta.
Yli 16-vuotiaille tarkoitettu Aggredi tarjoaa yksilöllistä keskustelutukea kodin ulkopuolisen väkivallan tekijöille niin kasvotusten viidellä paikkakunnalla (Helsinki, Kuopio, Turku, Tampere, Pori) kuin verkon kautta Tukinetissä.