Sinua auttavat ja tukevat

Kun hätä on suuri, etkä tiedä, mistä saisit apua ja tukea juuri tässä ja nyt, nämä valtakunnalliset palvelut auttavat sinua. Huom. kesällä joillakin palveluilla voi olla muutoksia aukioloajoissa. Ajantasaisimmat aukioloajat pääset katsomaan palveluiden sivuille johtavien linkkien kautta.

Chat- ja nettipalvelut

  • JouluManteli-chat

    Jouluaattona tylsää, yksinäistä ja murheet painaa? JouluMantelista helpotusta fiiliksiin. Luvassa kivaa tekemistä, yhdessä juttelua ja hengailua.

    Pelastakaa Lasten JouluManteli tarjoaa jouluaattona 24.12. klo 18.00-01.00 lämminhenkisen keskustelupaikan usealla eri alustalla. Tarjolla on myös mahdollisuus jutella kahden kesken luotettavan aikuisen kanssa. 

    JouluManteli on avoinna joka vuosi 24. joulukuuta osoitteessa www.netari.fi/joulumanteli.

  • Apua väkivaltaan -chat

    Nettiturvakodin Apua väkivaltaan -chatissa saat tukea ja neuvontaa perheessä tai lähisuhteissa tapahtuneeseen väkivaltaan. Voit tulla juttelemaan, jos väkivalta mietityttää sinua, olet kokenut tai käyttänyt väkivaltaa tai olet huolissasi läheisestäsi tai ystävästi. Tule rohkeasti keskustelemaan! Pääset chattiin Nettiturvakodin sivulla (avautuu uuteen välilehteen).

    Chat on auki:
    mape klo 1218 ja la klo 1417 

  • Sekasin-Discord

    Sosiaalisen median Discord-alustalla toimivalla Sekasin-kanavalla voit jutella muiden nuorten kanssa. Kanava tarjoaa vertaistukea, ja on avoinna 24/7. Discordissa esiinnytään anonyyminä, nimimerkin turvin. Siirry Sekasin-Discoriin tästä.

  • Fressis.fi

    Fressis.fi tarjoaa nuorille tietoa ja vinkkejä terveelliseen sekä hyvinvoivaan arkeen – luotettavasti ja asiantuntevasti.

    Fressiksestä löydät Kysy asiantuntijalta -palstan, jossa voit kysyä Fressiksen asiantuntijoilta terveysteemoista: tupakka- ja nikotiinituotteet, ruoka, liikunta, uni ja arkirytmi, alkoholi, aurinkoterveys, mielen hyvinvointi sekä seurustelu ja seksuaaliterveys. Voit jättää kysymyksesi anonyymisti sekä lukea muiden kysymyksiä ja vastauksia.

    Siirry Fressikseen tästä

  • Palveluoperaatio Saapas

    Saapas toimii netissä nuorten keskusteluissa Suomi24:llä, YouTuben keskusteluissa sekä Instagramissa ja SaapasChatissa.

    Palveluoperaatio Saappaan vapaaehtoiset ja työntekijät kohtaavat ja keskustelevat nuorten kanssa Tukinet.net-sivustolla SaapasChateissa. Chattejä on yleensä 1–2 viikoittain.

    Erityistä teemaa ei ole, vaan voit tulla keskustelmaan Saappaan päivystäjien kanssa ihan, että mitä sinulle tänään kuuluu. Keskustelut kestävät puolestatoista tunnista kahteen tuntiin. Seuraavista päivystyksistä on aina tietoa Tukinetissä sekä Saappaan Instassa: @palveluoperaatiosaapas.

    Tästä pääset SaapasChattiin ja lisätietoihin (avautuu uuteen välilehteen)

  • Lasten ja nuorten nettikirjepalvelu

    Jos ääneen puhuminen tuntuu vaikealta, voit kirjoittaa viestin Lasten ja nuorten nettikirjepalveluun. Palvelu toimii luottamuksellisesti ja nimettömänä. Kirjeeseen vastaa vapaaehtoinen, luotettava aikuinen. 

    Lisätietoja löydät Mannerheimin lastensuojeluliiton sivuilta.

  • Q&A Seksuaalisuudesta nuorille

    Palstalla vastataan 13-19-vuotiaiden nuorten lähettämiin viesteihin, jotka liittyvät murrosikään, seksuaaliseen hyvinvointiin tai ihmissuhteisiin. Viesteihin vastaavat Väestöliitossa työsuhteessa olevat, koulutetut seksuaalisuuden asiantuntijat. Voit jättää palstalle oman kysymyksesi, kun ensin rekisteröidyt palveluun. Kysymyksiin vastataan viikon sisällä.

    Siirry tästä palstalle.

  • Surunauha.net

    Surunauha ry:n keskustelualue on avoin kaikille, jotka haluavat keskustella toisen vertaisen kanssa läheisen itsemurhasta. Alue on valvottu ja keskustelijat ovat vertaisia.
    Keskustelualueelle pääsy vaatii kirjautumisen, joten sinun tulee rekisteröityä ja sitoutua Internetissä käyttäytymisen sääntöihin.

    Vertaiskeskusteluun pääset Surunauhan sivuilta.

  • Nuortennetti.fi

    Nuortennetti on MLL:n nuorille suunnattu sivusto, jota ovat tekemässä myös nuoret itse. Sivustolla on tietoa, tekemistä, vertaistukea, apua ja tukea nuoren elämän eri osa-alueisiin ja tilanteisiin. Nuortennetistä löytyy myös Lasten ja nuorten puhelin, chat ja nettikirjepalvelut. 

    Siirry Nuortennettiin tästä

  • Nettiturvakoti

    Nettiturvakoti tarjoaa apua oman palvelualueensa väkivallan kaikille osapuolille. Sisältönä on esimerkiksi selviytymiskeinoja, tietoa, testejä, keskustelua ja neuvontaa. 

    Nettiturvakodin palvelun tarjoaa Ensi- ja turvakotien liitto ry. Siirry Nettiturvakotiin (avautuu uuteen välilehteen).

  • Sua varten somessa

    Voit tulla juttelee meille, jos oot 12–21-vuotias nuori ja kokenut somessa häirintää, kiusaamista, asiatonta kommentointia, saanut outoja yhteydenottoja tai kokenut muita hämmentäviä tilanteita, jotka ovat jääneet pyörimään mieleen.⁣ ⁣Sua varten somessa -tiimi päivystää arkipäivisin klo 15-20 Instagramissa, TikTokissa, Snapchatissa ja Discordissa. Tiimiin saa yhteyden laittamalla @suavarten_official -tilille yksityisviestin Instagramissa tai TikTokissa, tai ottamalla suoraan yhteyttä työntekijöihin, jotka on esitelty Sua varten -somekanavilla.

    Tutustu Sua varten somessa -tiimiin Instagramissa.

  • Tukinet - kriisikeskus netissä

    Tukinet on netissä toimiva kriisikeskus. Tukinetissä voit maksutta saada henkilökohtaista tukea, osallistua erilaisiin keskusteluryhmiin tai voit etsiä tietoja Tukinetin palveluhausta tai aineistokannasta. Palvelut on niiden tyypin mukaan jaettu eri värisiin osioihin. Tukinetissä on palveluhakemisto, aineistokanta, selviytymistarinoista koostuvat tarinat -osio, keskusteluryhmiä eri aiheista sekä kahdenkeskinen Net-tuki -palvelu.

    Tukinetin palvelut tuottaa Vammalan-Huittisten seudun mielenterveysseura ry. Toiminta toteutetaan järjestöjen yhteistyönä. Toimintaa rahoittaa Raha-automaattiyhdistys.

    Lisätietoa saat Tukinetin sivuilta.

  • Tietovuotoapu

    Tietovuotoapu-sivustolta löytyy tietoa sekä neuvonta- ja keskustelupuhelinnumeroita tietovuodon uhreille.

    Siirry tästä Tietovuotoapu-sivustolle.

  • Lasinen lapsuus nuorelle

    Lasinen lapsuus nuorelle on paikka kaikille niille, joilla on huoli aikuisten juomisesta tai muusta päihteidenkäytöstä. Varjomaailmassa on tarjolla tietoa sekä ammattilaisten ohjaamia, luottamuksellisia ryhmiä.

    Osallistu vertaisryhmäänchattiin tai laita viesti nimettömästi neuvontapalvelussa. 

    Neuvonta on nimettömänä toimiva neuvontapalvelu, joka ei vaadi kirjautumista. Neuvonnassa voit kysyä mieltäsi askarruttavia aikuisten juomiseen liittyviä kysymyksiä tai purkaa huoliasi ja ahdistustasi. 

    Lisäksi voit ottaa yhteyttä Facebookin, Instagramin tai sähköpostin kautta.

    Lisätietoja löydät Lasisen lapsuuden nettisivuilta.

  • Peluuri.fi

    Peluurin maksuttomat ja luottamukselliset palvelut ovat saatavilla puhelimitse ja netissä. Palvelut ovat tarjolla ympäri Suomen niin pelaajille, läheisille kuin peliongelmia työssään kohtaaville.

    Käänny Peluurin puoleen, kun pelaaminen haittaa elämää ja etsit ammattitaitoista ja kannustavaa keskustelukumppania. Tarjolla on myös vertaistukea, oma-apuvälineitä sekä vinkkejä ja keinoja pelaamisen hallintaan. Peluurin chat on avoinna ma, ke ja pe klo 12–15.

    Tutustu chattiin ja muihin Peluurin palveluihin (avautuu uuteen välilehteen).

     

  • Askel aikuisuuteen -sivusto

    Oletko autismikirjon nuori? Mietityttävätkö sinua jatko-opintoihin ja itsenäistymiseen liittyvät asiat? Tarvitsetko tietoa ja selviytymiskeinoja arkesi tueksi? 

    Askel aikuisuuteen -sivustolla on tietoa autismikirjosta, jatko-opinnoista ja itsenäistymisestä autismikirjon nuoren siirtymävaiheina. Sivusto on suunnattu 1428-vuotiaille autismikirjon nuorille, heidän vanhemmilleen ja ammattilaisille. 

    Siirry Askel aikuisuuteen -sivustolle (avautuu uuteen välilehteen)

  • Etsivä Nettityö

    Etsivä Nettityö on Online nuoria varten. Jos jokin painaa mieltäsi, niin pohtiminen luotettavan aikuisen kanssa voi helpottaa. Mikään asia ei ole liian suuri tai pieni tullaksesi juttelemaan. Nettietsivien kanssa käydyt keskustelut ovat luottamuksellisia ja kahdenkeskisiä.

    Katso lisätiedot ja Online-ajat Nuorten Palvelu ry:n sivuilta.

  • Nuorten Exit

    Voit olla yhteydessä Nuorten Exitiin, kun kaipaat neuvoja ja tukea seurusteluun, ihastumiseen, omiin rajoihin tai seksuaaliseen kaltoinkohteluun liittyvissä tilanteissa. Nuorten Exitin nimetön ja kahdenkeskinen chat on avoinna tiistaisin klo 16-19 ja torstaisin klo 14-16. Chatin ollessa suljettu voit jättää viestin Kysy ja lue -palstalle ja siihen vastataan viikon sisällä. Viestit ja vastaukset näkyvät palstalla julkisena. Voit myös lukea muiden lähettämiä kysymyksiä ja vastauksia. 

    Nuorten Exitin Nettikirjepalveluun voit lähettää viestin milloin vain, vuorokauden ympäri. Viesteihin vastataan kahden viikon sisällä. Viestisi voi liittyä omiin rajoihin, seurusteluun, seksuaaliseen kaltoinkohteluun ja vastikkeelliseen seksiin. Viestit ovat luottamuksellisia eikä kukaan ulkopuolinen pääse lukemaan niitä.

  • Intti.fi

    Intti.fi-sivustolta löydät tietoa varusmiespalveluksesta. Sivustolla on lisäksi Puolustusvoimien chatbot, jolta voit kysyä asevelvollisuudesta. Sivustolta löydät myös varusmiespalvelukseen valmistautuvalle tarkoitetun oppaan. Siirry intti.fi-sivustolle.

  • Tuki- ja neuvontapalvelu Sinuiksi

    Pohditko seksuaalista suuntautumistasi, seksuaalisuuttasi, sukupuoli-identiteettiäsi tai sukupuolen ilmaisuasi? Käänny puolemme.

    Anonyymi kysymyspalsta:

    Kirjoita anonyymi kysymys Sinuiksi tuki- ja neuvontapalvelun verkkolomakkeen kautta.

    Puhelinpäivystys:

    Jos otat yhteyttä ensimmäistä kertaa, soita p. 044 300 2355. Puhelinpäivystys on avoinna maanantaisin klo 19-20 ja torstaisin klo 13-14.

    Jos et ole uusi asiakas, varaa itsellesi oman puhelin-, skype- tai vastaanottoaika numerosta 044 988 5090 arkisin klo 9-16 tai lähetä tekstiviesti.

    Voit myös lähettää sähköpostia: mikko.ala-kapee(at)sinuiksi.fi

    Lisätietoa saat Sinuiksi tuki- ja neuvontapalvelun sivuilta.

  • Välitä! -liveryhmät Tukinetissä

    VÄLITÄ! -hanke toteuttaa yhteistyössä Tukinetin kanssa live-keskusteluryhmiä seksuaaliseen väkivaltaan liittyen. Liveryhmät on tarkoitettu henkilöille, jotka itse tai joiden läheinen on kokenut jonkinlaista seksuaalista kaltoin kohtelua, hyväksikäyttöä tai raiskauksen jossain vaiheessa elämäänsä.

    Tukinet – kriisikeskus netissä > liveryhmät

  • Kysy asumisohjaajalta -palvelu

    Kaipaatko apua asumiseen liittyvissä asioissa? Mietityttääkö omaan kotiin muuttaminen tai arjessa pärjääminen? Kysy asiasta suoraan asumisohjaajalta! Kysymykset voi kysyä nimettömänä. Palvelu on maksutonta. Kysymyksiin vastataan kahdessa arkipäivässä. 

    Kirjoita kysymyksesi Nuorisoasuntoliitto NALin sivulla (linkki avautuu uuteen välilehteen)

  • Hivpoint -nettineuvonta ja chat

    Hivpoint -nuorten sivujen nettineuvonnassa voit kysyä nimettömästi seksuaalisuuteen, seksiin ja turvaseksiin liittyvän kysymyksen. Kysymyksiin vastaavat koulutetut asiantuntijat. Sivulla on myös luottamuksellinen chat ma, ti ja to klo 12.00–15.30.

    Puhelinneuvonta on auki
    ma ja ke klo 9:30–12:00
    p. 0207 465 705

    Lisätietoa saat Hivpoint -nettisivuilta.

  • Lasten ja nuorten chat

    Ensi- ja turvakotien liiton Lasten ja nuorten chat on tarkoitettu kaikille alle 18-vuotiaille lapsille ja nuorille. Tule juttelemaan meidän kanssa mieltäsi painavista asioista:

    • vanhempasi ovat eronneet
    • kotona riidellään
    • seurustelusuhteessa on pulmia tai seurustelusuhde on päättynyt
    • kotona on turvatonta ja sinua pelottaa
    • kotona on väkivaltaa
    • sinua tai jotain perheenjäsentäsi on satutettu

    Chatissa keskustelemassa ovat Ensi- ja turvakotien liiton koulutetut työntekijät. Chat on liiton verkkosivuilla (avautuu uuteen välilehteen).

    Chatin aukioloajat: mape klo 1518

     

  • Nuortenlinkki.fi

    Nuorten oma verkkopalvelu, jossa aiheina mm. päihteet tai päihteettömyys, pelaaminen, masennus, kiusaaminen ja paljon muuta! Nuortenlinkin nettineuvonnasta voit kysyä nimettömästi ja luotettavasti sinua askarruttavista asioista.

    Lisätietoa palvelusta saat Nuortenlinkki.fi-sivulta.

Muut kriisipalvelut

  • Aggredi

    Yli 16-vuotiaille tarkoitettu Aggredi tarjoaa yksilöllistä keskustelutukea kodin ulkopuolisen väkivallan tekijöille niin kasvotusten viidellä paikkakunnalla (Helsinki, Kuopio, Turku, Tampere, Pori) kuin verkon kautta Tukinetissä.

    Tutustu Aggrediin.

  • Restart-ohjelma digipelaajille

    Restart-ohjelma auttaa, kun digipelaamisesta on tullut ongelma. Ehkä pelaaminen pyörii jatkuvasti ajatuksissa, tai arjen asioiden hoitamiselle ja ihmissuhteille ei jää aikaa. Maksuton ohjelma parantaa pelaamisen hallintaa ja siihen voi osallistua mistä päin Suomea tahansa. Täysi-ikäisille suunnattu ohjelma sopii tietokone-, konsoli- ja mobiilipelaajille ja siihen voi osallistua nimettömänä. Ohjelma koostuu verkkokurssista ja puheluista valmentajan kanssa. Pelaaja itse määrittelee, millaisen muutoksen pelaamisessaan haluaa saavuttaa ja millä keinoin.

    Restart on osa Peluurin toimintaa. Ohjelmassa pelaajan kanssa työskentelevät pelihaittatyön ammattilaiset. Lue lisää tai hae ohjelmaan (avautuu uuteen välilehteen).