Sinua auttavat ja tukevat

Kun hätä on suuri, etkä tiedä, mistä saisit apua ja tukea juuri tässä ja nyt, nämä valtakunnalliset palvelut auttavat sinua. Huom. kesällä joillakin palveluilla voi olla muutoksia aukioloajoissa. Ajantasaisimmat aukioloajat pääset katsomaan palveluiden sivuille johtavien linkkien kautta.

Tuki- ja kriisipuhelimet

  • Velkalinja

    Velkalinja tarjoaa ensiapua talouskriisiin. Voit kysyä neuvoa ja keskustella rahahuolistasi. Takuusäätiön työntekijät vastaavat kysymyksiisi ja ohjaavat sinua eteenpäin saamaan apua ja löytämään ratkaisuja.

    Voit soittaa kaikkialta Suomesta maksutta ja keskustella nimettömänä. Voit puhua omista tai läheisen rahahuolista. Vaikeudet voivat olla pieniä tai suuria.

    Maksuton Velkalinja palvelee arkisin klo 10–14 p. 0800 98009.

    .

  • Urheilun Et ole yksin -palvelu

    Oletko kohdannut epäasiallista käytöstä tai häirintää urheilussa? Yhteyttä voivat ottaa urheilijat, urheilijan vanhemmat, valmentajat, sekä urheiluseurojen tai lajiliittojen työntekijät ja vapaaehtoiset. Väestöliiton Et ole yksin -palvelu tarjoaa ilmaista tukea chatissa ja puhelimessa. 

    Puhelin avoinna ma klo 12.00–14.00. Soita p. +358 503 025 942.

    Chat avoinna ti–ke klo 15.00–17.30 ja to klo 14.00–16.00. Lue lisää osoitteessa www.etoleyksin.fi (avautuu uuteen välilehteen)

  • Surunauhan vertaistukipuhelin

    Oletko menettänyt läheisesi itsemurhalle? Lähetä meille tekstiviesti ”Tukipuhelu” numeroon 045 130 8603, niin vertaistukijamme soittaa sinulle. Halutessasi voit kirjoittaa viestiin lisätietona kenet olet menettänyt. Voit pyytää puhelua vaihtoehtoisesti Surunauhan nettisivujen kautta.

    Sinulle soitetaan viikon kuluessa. Tekstiviestin hinta määräytyy puhelinliittymäsi mukaan. Palvelu on maksuton ja vertaistukipuhelin palvelee ympäri vuoden. Kaikki puhelut ovat ehdottoman luottamuksellisia. Puhelinpalvelusta vastaavat koulutetut vapaaehtoiset vertaiset. 

    Lisätietoa palvelusta löydät Surunauhan sivuilta (avautuu uuteen välilehteen).

     

  • Valtakunnallinen kriisipuhelin

    Oletko sinä tai onko läheisesi kokenut järkyttävän tapahtuman tai vaikean elämäntilanteen? Kriisipuhelin tarjoaa keskusteluapua kriisissä oleville. Kriisipuhelimeen voi soittaa nimettömänä. Puhelimessa vastaavat kriisityöntekijät ja koulutetut vapaaehtoiset tukihenkilöt 27 päivystyspisteessä ympäri Suomea. Suomenkielinen Kriisipuhelin päivystää 24 tuntia vuorokaudessa joka päivä.

    Kriisipuhelimessa päivystetään 

    • suomeksi: 09 2525 0111
    • ruotsiksi ja englanniksi: 09 2525 0112
    • arabiaksi ja englanniksi: 09 2525 0113

    Puhelimien lisätiedot löydät MIELI Suomen Mielenterveys ry:n sivuilta (avautuu uuteen välilehteen).

  • Naisten Linja

    Naisten Linja on neuvonta- ja tukipalvelu väkivaltaa tai sen uhkaa kokeneille naisille ja tytöille sekä heidän läheisilleen. Naisten Linja kuuntelee, tukee ja antaa tietoa väkivallasta ja siitä selviytymisestä. Puhelimeen vastaavat Naisten Linjan kouluttamat vapaaehtoiset naiset. Puhelut ovat luottamuksellisia ja maksuttomia.

    Linja päivystää ma–pe klo 16–20 p. 0800 02400.

    Naisten Linjan chat on auki tiistaisin ja torstaisin klo 17–19.

    Lisätietoa saat Naisten Linjan sivuilta (avautuu uuteen välilehteen).

  • Syömishäiriöliiton tukipuhelimet

    Syömishäiriöliiton tukipuhelimeen voit soittaa matalalla kynnyksellä, jos oma tai läheisesi ruoka- tai kehosuhde mietityttää, sairastat syömishäiriötä tai vaikka tunnistat itsessäsi syömishäiriöoireilua. Voit myös kysyä apua esimerkiksi tukipalveluista tai hoitoon hakeutumisesta.

    Sairastavien ja oireilevien läheisille on oma puhelinlinjansa Läheisten luuri. Läheinen voi olla esimerkiksi ystävä, sisarus, kumppani tai muu sairastuneelle tärkeä henkilö. Läheisten luurissa voidaan puhua esimerkiksi siitä, kuinka kertoa huolestaan, ajatuksista, joita läheisen sairastaminen tai oireilu herättää ja kuinka tilanne vaikuttaa omaan jaksamiseesi. Voit myös saada tukea avun hakemiseksi itsellesi läheisenä.

    Kysymyksiin lääkityksestä ja hoidon tai ravitsemussuunnitelman sisällöstä emme valitettavasti voi ottaa kantaa. Puhelimeen vastaavat Syömishäiriöliiton työntekijät. Voit halutessasi soittaa nimettömänä. Puhelusta veloitetaan vain paikallisverkkomaksu. Lisätietoa Syömishäiriöliiton sivuilta (avautuu uuteen välilehteen).

    Tukipuhelin: maanantaisin klo 9.00–15.00 numerossa 02 251 9207
    Läheisten luuri: tiistaisin klo 10.00–16.00 numerossa 02 251 9207

  • Avoin linja - Apua naisen väkivaltaisuuteen

    Maria Akatemia ry:n Avoin linja (avautuu uuteen välilehteen) on valtakunnallinen puhelinpäivystys naisille, jotka käyttävät tai pelkäävät käyttävänsä väkivaltaa.

    Päivystys on avoinna tiistaisin klo 16–18, ja perjantaisin klo 12–14. Soita numeroon 09 7562 2260.

  • Lasten ja nuorten puhelin

    Lasten ja nuorten puhelimessa voi kysyä tai keskustella luottamuksellisesti mistä tahansa itseä mietityttävästä asiasta. Puhelimen päivystävät aikuiset ovat vaitiolovelvollisia.

    p. 116 111
    Avoinna: ma–pe 14.00–20.00, la–su 17.00–20.00

    Lue lisää palvelusta Mannerheimin lastensuojeluliiton sivuilta (avautuu uuteen välilehteen). 

  • Poikien Puhelin

    Väestöliiton Poikien Puhelin on puhelin- ja chatpalvelu pojille ja nuorille miehille. Tarjoamme kuuntelevaa korvaa, juttukaveria sekä hyödyllistä tietoa kaikissa elämään liittyvissä pulmissa ja tilanteissa. Voit soittaa nimettömänä, juuri sellaisena kuin olet! Puheluihin vastaa Väestöliiton miespuolinen asiantuntija.

    Vastaamme ilmaisnumerossa 0800 94884 arkisin klo 13.00–18.00.

    Lue lisää Poikien Puhelimesta (avautuu uuteen välilehteen).

Chat- ja nettipalvelut

  • Fressis.fi

    Fressis.fi tarjoaa nuorille tietoa ja vinkkejä terveelliseen sekä hyvinvoivaan arkeen – luotettavasti ja asiantuntevasti.

    Fressiksestä löydät Kysy asiantuntijalta -palstan, jossa voit kysyä Fressiksen asiantuntijoilta terveysteemoista: tupakka- ja nikotiinituotteet, ruoka, liikunta, uni ja arkirytmi, alkoholi, aurinkoterveys, mielen hyvinvointi sekä seurustelu ja seksuaaliterveys. Voit jättää kysymyksesi anonyymisti sekä lukea muiden kysymyksiä ja vastauksia.

    Siirry Fressikseen tästä

  • Kysy asumisohjaajalta -palvelu

    Kaipaatko apua asumiseen liittyvissä asioissa? Mietityttääkö omaan kotiin muuttaminen tai arjessa pärjääminen? Kysy asiasta suoraan asumisohjaajalta! Kysymykset voi kysyä nimettömänä. Palvelu on maksutonta. Kysymyksiin vastataan kahdessa arkipäivässä. 

    Kirjoita kysymyksesi Nuorisoasuntoliitto NALin sivulla (linkki avautuu uuteen välilehteen)

  • Nuortenelämä.fi-chat

    Nuortenelämä.fi-chat toimii tämän verkkopalvelun yhteydessä. Pääset chattiin verkkosivuston oikeasta alareunasta chatin ollessa auki.

    Chat on auki parittomien viikkojen maanantaina klo 14–16. Chatissa voit kysyä mieltäsi askaruttavista asioista tai tulla juttelemaan ihan muuten vain. Kanssasi juttelevat nuorisoalan ammattilaiset. 

    Chatin ollessa kiinni sinua palvelee chatbotti NEbonen, joka on koulutettu vastaamaan ihmissuhdekysymyksiin.

  • Surunauha.net

    Surunauha ry:n keskustelualue on avoin kaikille, jotka haluavat keskustella toisen vertaisen kanssa läheisen itsemurhasta. Alue on valvottu ja keskustelijat ovat vertaisia.
    Keskustelualueelle pääsy vaatii kirjautumisen, joten sinun tulee rekisteröityä ja sitoutua Internetissä käyttäytymisen sääntöihin.

    Vertaiskeskusteluun pääset Surunauhan sivuilta.

  • Tuki- ja neuvontapalvelu Sinuiksi

    Pohditko seksuaalista suuntautumistasi, seksuaalisuuttasi, sukupuoli-identiteettiäsi tai sukupuolen ilmaisuasi? Käänny puolemme.

    Anonyymi kysymyspalsta:

    Kirjoita anonyymi kysymys Sinuiksi tuki- ja neuvontapalvelun verkkolomakkeen kautta.

    Puhelinpäivystys:

    Jos otat yhteyttä ensimmäistä kertaa, soita p. 044 300 2355. Puhelinpäivystys on avoinna maanantaisin klo 19-20 ja torstaisin klo 13-14.

    Jos et ole uusi asiakas, varaa itsellesi oman puhelin-, skype- tai vastaanottoaika numerosta 044 988 5090 arkisin klo 9-16 tai lähetä tekstiviesti.

    Voit myös lähettää sähköpostia: mikko.ala-kapee(at)sinuiksi.fi

    Lisätietoa saat Sinuiksi tuki- ja neuvontapalvelun sivuilta.

  • Lasten ja nuorten chat

    Ensi- ja turvakotien liiton Lasten ja nuorten chat on tarkoitettu kaikille alle 18-vuotiaille lapsille ja nuorille. Tule juttelemaan meidän kanssa mieltäsi painavista asioista:

    • vanhempasi ovat eronneet
    • kotona riidellään
    • seurustelusuhteessa on pulmia tai seurustelusuhde on päättynyt
    • kotona on turvatonta ja sinua pelottaa
    • kotona on väkivaltaa
    • sinua tai jotain perheenjäsentäsi on satutettu

    Chatissa keskustelemassa ovat Ensi- ja turvakotien liiton koulutetut työntekijät. Chat on liiton verkkosivuilla (avautuu uuteen välilehteen).

    Chatin aukioloajat: mape klo 1518

     

  • Palveluoperaatio Saapas

    Saapas toimii netissä nuorten keskusteluissa Suomi24:llä, YouTuben keskusteluissa sekä Instagramissa ja SaapasChatissa.

    Palveluoperaatio Saappaan vapaaehtoiset ja työntekijät kohtaavat ja keskustelevat nuorten kanssa Tukinet.net-sivustolla SaapasChateissa. Chattejä on yleensä 1–2 viikoittain.

    Erityistä teemaa ei ole, vaan voit tulla keskustelmaan Saappaan päivystäjien kanssa ihan, että mitä sinulle tänään kuuluu. Keskustelut kestävät puolestatoista tunnista kahteen tuntiin. Seuraavista päivystyksistä on aina tietoa Tukinetissä sekä Saappaan Instassa: @palveluoperaatiosaapas.

    Tästä pääset SaapasChattiin ja lisätietoihin (avautuu uuteen välilehteen)

  • Välitä! -liveryhmät Tukinetissä

    VÄLITÄ! -hanke toteuttaa yhteistyössä Tukinetin kanssa live-keskusteluryhmiä seksuaaliseen väkivaltaan liittyen. Liveryhmät on tarkoitettu henkilöille, jotka itse tai joiden läheinen on kokenut jonkinlaista seksuaalista kaltoin kohtelua, hyväksikäyttöä tai raiskauksen jossain vaiheessa elämäänsä.

    Tukinet – kriisikeskus netissä > liveryhmät

  • Nettiturvakoti

    Nettiturvakoti tarjoaa apua oman palvelualueensa väkivallan kaikille osapuolille. Sisältönä on esimerkiksi selviytymiskeinoja, tietoa, testejä, keskustelua ja neuvontaa. 

    Nettiturvakodin palvelun tarjoaa Ensi- ja turvakotien liitto ry. Siirry Nettiturvakotiin (avautuu uuteen välilehteen).

  • Q&A Seksuaalisuudesta nuorille

    Palstalla vastataan 13-19-vuotiaiden nuorten lähettämiin viesteihin, jotka liittyvät murrosikään, seksuaaliseen hyvinvointiin tai ihmissuhteisiin. Viesteihin vastaavat Väestöliitossa työsuhteessa olevat, koulutetut seksuaalisuuden asiantuntijat. Voit jättää palstalle oman kysymyksesi, kun ensin rekisteröidyt palveluun. Kysymyksiin vastataan viikon sisällä.

    Siirry tästä palstalle.

  • Hivpoint -nettineuvonta ja chat

    Hivpoint -nuorten sivujen nettineuvonnassa voit kysyä nimettömästi seksuaalisuuteen, seksiin ja turvaseksiin liittyvän kysymyksen. Kysymyksiin vastaavat koulutetut asiantuntijat. Sivulla on myös luottamuksellinen chat ma, ti ja to klo 12.00–15.30.

    Puhelinneuvonta on auki
    ma ja ke klo 9:30–12:00
    p. 0207 465 705

    Lisätietoa saat Hivpoint -nettisivuilta.

  • Rikosuhripäivystyksen RIKU-chat

    Kahdenkeskinen anonyymi chat-palvelu nuorille ja nuorten parissa toimiville.
     
    Chat on auki maanantaista perjantaihin klo 9–15  ja lisäksi maanantaisin klo 17–19.
     
    RIKUn palvelut ovat sinulle, jos
     • olet rikoksen uhri tai epäilet joutuneesi rikoksen uhriksi.
     • läheisesi on joutunut rikoksen uhriksi.
     • olet todistajana rikosasiassa.
     • kaipaat kokemukseesi liittyen neuvoa.
     • haluat keskustella rikoskokemuksesta.
     
  • Seksuaalineuvontachat

    Nuorten Väestöliitto tarjoaa 13–19-vuotiaille nuorille seksuaalineuvontaa chatin välityksellä. Chatissa kanssasi keskustelee Väestöliitossa työsuhteessa olevat, koulutetut seksuaalisen hyvinvoinnin asiantuntijat. Keskustelut käydään kahdenkeskisesti ja luottamuksellisesti. 

    Seksuaalineuvontchat on avoinna:

    maanantaisin klo 14–16,
    keskiviikkoisin klo 15–17,
    torstaisin klo 13–15 ja
    perjantaisin klo 12–14.

    Lue lisää ja klikkaile itsesi seksuaalineuvontachattiin (avautuu uuteen välilehteen).

  • Help.some -mobiilisovellus

    Help.some on mobiilisovellus, jonka avulla voi saada apua esimerkiksi erilaisissa kiusaamis- ja häirintätapauksissa, seksuaaliseen ahdisteluun ja hyväksikäyttöön liittyvissä kysymyksissä sekä muiden rikosasioiden selvittelyssä ja rikoksen uhreja koskevissa asioissa.

    Chatissa sinulla on mahdollisuus keskustella koulutetun aikuisen kanssa. Keskusteluissa päivystävät Pelastakaa Lapset ry:n, Helsingin nettipoliisin ja Rikosuhripäivystyksen asiantuntijat ja koulutetut vapaaehtoiset, luotettavat aikuiset.

    Lisätietoa löydät Pelastakaa Lapset ry:n sivuilta.  

  • Ryhmächatit Hyvä kysymys -palvelussa

    Ryhmächat on ryhmämuotoinen reaaliaikainen kirjoitettu keskustelu. Chateissa jutellaan itse valitun nimimerkin turvin. Keskustelua ohjaavat järjestöjen asiantuntijat tai koulutetut vertaisohjaajat. Chatteja järjestetään nuorille monenlaisista eri aiheista. 

    Siirry chatteihin Hyvä kysymys -palvelussa

  • Netari-chat

    Netari on Suomen suurin verkkonuorisotalo, joka tarjoaa tukichatin joka päivä, poislukien lauantait. Chat toimii osoitteessa netari.fi klo 1821. Tukichatissä voi jutella omista asioista luottamuksellisesti luotettavien aikuisten kanssa. Netarin palveluissa on taustalla eri kuntien nuorisotyöntekijöitä, koulutettuja vapaaehtoisia sekä Pelastakaa Lapset -yhdistyksen työntekijöitä. Tietoa Netarin tukipalveluista: www.netari.fi (avautuu uuteen välilehteen).

  • Tukinet - kriisikeskus netissä

    Tukinet on netissä toimiva kriisikeskus. Tukinetissä voit maksutta saada henkilökohtaista tukea, osallistua erilaisiin keskusteluryhmiin tai voit etsiä tietoja Tukinetin palveluhausta tai aineistokannasta. Palvelut on niiden tyypin mukaan jaettu eri värisiin osioihin. Tukinetissä on palveluhakemisto, aineistokanta, selviytymistarinoista koostuvat tarinat -osio, keskusteluryhmiä eri aiheista sekä kahdenkeskinen Net-tuki -palvelu.

    Tukinetin palvelut tuottaa Vammalan-Huittisten seudun mielenterveysseura ry. Toiminta toteutetaan järjestöjen yhteistyönä. Toimintaa rahoittaa Raha-automaattiyhdistys.

    Lisätietoa saat Tukinetin sivuilta.

  • Nuortennetti.fi

    Nuortennetti on MLL:n nuorille suunnattu sivusto, jota ovat tekemässä myös nuoret itse. Sivustolla on tietoa, tekemistä, vertaistukea, apua ja tukea nuoren elämän eri osa-alueisiin ja tilanteisiin. Nuortennetistä löytyy myös Lasten ja nuorten puhelin, chat ja nettikirjepalvelut. 

    Siirry Nuortennettiin tästä

  • Lasten ja nuorten chat (MLL)

    MLL:n Lasten ja nuorten chatissa voit jutella luottamuksellisesti ja nimettömästi vapaaehtoisen päivystäjän kanssa, ihan mistä tahansa aiheesta. Chat on auki sunnuntaista keskiviikkoon klo 17–20.

    Nuortennetissä päivystää välillä myös Pop-up chat. Chat on auki aina silloin kun päivystäjiä on paikalla. Pop-up chatille ei ole tiettyjä kellonaikoja.

    Lasten ja nuorten chat löytyy Nuortennetistä (avautuu uuteen välilehteen).

  • Sua varten somessa

    Voit tulla juttelee meille, jos oot 12–21-vuotias nuori ja kokenut somessa häirintää, kiusaamista, asiatonta kommentointia, saanut outoja yhteydenottoja tai kokenut muita hämmentäviä tilanteita, jotka ovat jääneet pyörimään mieleen.⁣ ⁣Sua varten somessa -tiimi päivystää arkipäivisin klo 15-20 Instagramissa, TikTokissa, Snapchatissa ja Discordissa. Tiimiin saa yhteyden laittamalla @suavarten_official -tilille yksityisviestin Instagramissa tai TikTokissa, tai ottamalla suoraan yhteyttä työntekijöihin, jotka on esitelty Sua varten -somekanavilla.

    Tutustu Sua varten somessa -tiimiin Instagramissa.

  • Nyyti ry:n ryhmächat

    Nyytin ryhmächatissa voit vaihtaa ajatuksia ja kokemuksia erilaisista elämääsi koskettavista asioista. Ryhmächatit ovat vertaistuellisia keskustelun paikkoja. Chatteja järjestetään vähintään joka toinen viikko ennalta määrätyistä aihepiireistä. Mukana chateissa on myös työntekijöitä.

    Chatit löydät Nyyti ry:n nettisivuilta

  • Sinuiksi-chat

    Pohditko seksuaalista suuntautumistasi, seksuaalisuuttasi, sukupuoli-identiteettiäsi tai sukupuolen ilmaisuasi? Kaipaatko vertaistukea?

    Tuki- ja neuvontapalvelu Sinuiksi tarjoaa teemallisia ryhmämuotoisia Sinuiksi-chatteja. Chatteja ohjaa vastuulliset vertaisvetäjät ja työntekijät.

    Sinuiksi-chattien tavoitteena on auttaa ihmisiä tulemaan sinuiksi itsensä tai sateenkaari-ihmisyyteen liittyvän teeman kanssa.

    Tsekkaa chatin aikataulut ja liity keskusteluun Tukinetissä.

  • Nuortenlinkki.fi

    Nuorten oma verkkopalvelu, jossa aiheina mm. päihteet tai päihteettömyys, pelaaminen, masennus, kiusaaminen ja paljon muuta! Nuortenlinkin nettineuvonnasta voit kysyä nimettömästi ja luotettavasti sinua askarruttavista asioista.

    Lisätietoa palvelusta saat Nuortenlinkki.fi-sivulta.

  • Lasinen lapsuus nuorelle

    Lasinen lapsuus nuorelle on paikka kaikille niille, joilla on huoli aikuisten juomisesta tai muusta päihteidenkäytöstä. Varjomaailmassa on tarjolla tietoa sekä ammattilaisten ohjaamia, luottamuksellisia ryhmiä.

    Osallistu vertaisryhmäänchattiin tai laita viesti nimettömästi neuvontapalvelussa. 

    Neuvonta on nimettömänä toimiva neuvontapalvelu, joka ei vaadi kirjautumista. Neuvonnassa voit kysyä mieltäsi askarruttavia aikuisten juomiseen liittyviä kysymyksiä tai purkaa huoliasi ja ahdistustasi. 

    Lisäksi voit ottaa yhteyttä Facebookin, Instagramin tai sähköpostin kautta.

    Lisätietoja löydät Lasisen lapsuuden nettisivuilta.

  • Tietovuotoapu

    Tietovuotoapu-sivustolta löytyy tietoa sekä neuvonta- ja keskustelupuhelinnumeroita tietovuodon uhreille.

    Siirry tästä Tietovuotoapu-sivustolle.

  • SYLI-chat

    SYLI-chatissa voit keskustella esimerkiksi syömiseen, ruokaan, liikuntaan ja kehosuhteeseen liittyvistä aiheista, syömishäiriöoireilun tai toipumisprosessin herättämistä tunteista ja ajatuksista Syömishäiriöliiton koulutettujen vertaisvapaaehtoisten kanssa.

    SYLI-chatissa toimimme turvallisemman tilan periaatteiden mukaisesti, tutustuthan ennen osallistumista SYLI-chatin huoneentauluun (avautuu uuteen välilehteen).

    SYLI-chat Tukinetissä: keskiviikkkoisin klo 18.00–19.30 ja perjantaisin klo 14.00–15.30. Mukaan SYLI-chattiin pääset täältä (avautuu uuteen välilehteen).

  • Murusten ryhmächat

    Alle 16-vuotiaille tarkoitettu Murusten ryhmächat on auki torstaisin klo 18–19. Ryhmächat on tarkoitettu yhteiseen jutusteluun ja ajanviettoon muiden lasten ja nuorten sekä mukavien netti-isovanhempien kanssa.

    Siirry ryhmächattiin Murusten verkkosivuille.

  • Nuori Taide

    Nuori Taide on valtakunnallinen foorumi 13–28-vuotiaille visuaalisen taiteen tekijöille. Nuori Taide järjestää Nuori Taide -tapahtumia, työpajoja ja koulutuksia sosiaalisessa mediassa ja eri paikkakunnilla. Ylläpidämme Taide\Folio-sivustoa, joka on maksuton portfolio- ja keskustelualusta nuorille taiteentekijöille.

    Tapaamme nuoria taideharrastusten parissa ja somessa. Tuemme nuoria ympäri Suomen löytämään kiinnostavia taideharrastuksia ja kehittymään niissä. Sisältöä toimintaamme tuottavat nuoret itse ja nuorten visuaalisen kulttuurin parissa työskentelevät ammattilaiset.

    Yhteystiedot:
    s-posti: nuoritaide@artcentre.fi
    p. 050 308 3625

    Verkkosivut:
    www.nuoritaide.fi (avautuu uuteen välilehteen)
    www.nuoritaidefolio.fi (avautuu uuteen välilehteen)

    Instagram:
    @nuoritaide (avautuu uuteen välilehteen)

  • Keijun varjo

    Maria Akatemia ry:n Keijun varjo -hanke antaa apua ja tukea 15–28-vuotiaille tytöille ja nuorille naisille hankalien tunteiden tunnistamisessa ja hallitsemisessa.

    Chat päivystää maanantaisin klo 14–16,  tiistaisin klo 15–17 sekä torstaisin klo 10–12.

    Palvelu on osoitteessa www.keijunvarjo.fi (avautuu uuteen välilehteen)

  • Sekasin-chat

    Sekasin-chatissa voit keskustella mistä tahansa mieltäsi askarruttavista kysymyksistä ja aiheista. Pääset keskustelemaan nimettömänä, kahden kesken koulutettujen vapaaehtoisten ja mielenterveyden ammattilaisten kanssa.
    Chat on auki vuoden jokaisena päivänä. Chattia ylläpitää MIELI Suomen Mielenterveys ry.

    Chat on avoinna maanantaista perjantaihin klo 9-24 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin klo 15-24. Pääset chattiin Sekasin-sivulta.

  • Peluuri.fi

    Peluurin maksuttomat ja luottamukselliset palvelut ovat saatavilla puhelimitse ja netissä. Palvelut ovat tarjolla ympäri Suomen niin pelaajille, läheisille kuin peliongelmia työssään kohtaaville.

    Käänny Peluurin puoleen, kun pelaaminen haittaa elämää ja etsit ammattitaitoista ja kannustavaa keskustelukumppania. Tarjolla on myös vertaistukea, oma-apuvälineitä sekä vinkkejä ja keinoja pelaamisen hallintaan. Peluurin chat on avoinna ma, ke ja pe klo 12–15.

    Tutustu chattiin ja muihin Peluurin palveluihin (avautuu uuteen välilehteen).

     

  • Askel aikuisuuteen -sivusto

    Oletko autismikirjon nuori? Mietityttävätkö sinua jatko-opintoihin ja itsenäistymiseen liittyvät asiat? Tarvitsetko tietoa ja selviytymiskeinoja arkesi tueksi? 

    Askel aikuisuuteen -sivustolla on tietoa autismikirjosta, jatko-opinnoista ja itsenäistymisestä autismikirjon nuoren siirtymävaiheina. Sivusto on suunnattu 1428-vuotiaille autismikirjon nuorille, heidän vanhemmilleen ja ammattilaisille. 

    Siirry Askel aikuisuuteen -sivustolle (avautuu uuteen välilehteen)

  • JouluManteli-chat

    Jouluaattona tylsää, yksinäistä ja murheet painaa? JouluMantelista helpotusta fiiliksiin. Luvassa kivaa tekemistä, yhdessä juttelua ja hengailua.

    Pelastakaa Lasten JouluManteli tarjoaa jouluaattona 24.12. klo 18.00-01.00 lämminhenkisen keskustelupaikan usealla eri alustalla. Tarjolla on myös mahdollisuus jutella kahden kesken luotettavan aikuisen kanssa. 

    JouluManteli on avoinna joka vuosi 24. joulukuuta osoitteessa www.netari.fi/joulumanteli.

  • Muruset.fi

    Tervetuloa nettimummolaan! Muruset–chatissa voit jutella päivän kuulumisista ja muista mielessä pyörivistä asioista mukavien ja turvallisten nettimummojen kanssa. Muruset–chat toimii Muruset.fi–verkkosivulla ja Habbossa. Chatin aukioloajat ja linkin Habbon huoneeseen löydät sivulla olevasta kalenterista.

    Siirry Muruset.fi-nettimummolaan (avautuu uuteen välilehteen).

  • Etsivä Nettityö

    Etsivä Nettityö on Online nuoria varten. Jos jokin painaa mieltäsi, niin pohtiminen luotettavan aikuisen kanssa voi helpottaa. Mikään asia ei ole liian suuri tai pieni tullaksesi juttelemaan. Nettietsivien kanssa käydyt keskustelut ovat luottamuksellisia ja kahdenkeskisiä.

    Katso lisätiedot ja Online-ajat Nuorten Palvelu ry:n sivuilta.

  • Intti.fi

    Intti.fi-sivustolta löydät tietoa varusmiespalveluksesta. Sivustolla on lisäksi Puolustusvoimien chatbot, jolta voit kysyä asevelvollisuudesta. Sivustolta löydät myös varusmiespalvelukseen valmistautuvalle tarkoitetun oppaan. Siirry intti.fi-sivustolle.

  • Apua väkivaltaan -chat

    Nettiturvakodin Apua väkivaltaan -chatissa saat tukea ja neuvontaa perheessä tai lähisuhteissa tapahtuneeseen väkivaltaan. Voit tulla juttelemaan, jos väkivalta mietityttää sinua, olet kokenut tai käyttänyt väkivaltaa tai olet huolissasi läheisestäsi tai ystävästi. Tule rohkeasti keskustelemaan! Pääset chattiin Nettiturvakodin sivulla (avautuu uuteen välilehteen).

    Chat on auki:
    mape klo 1218 ja la klo 1417 

  • Kysy rahasta -chat

    Takuusäätiön Kysy rahasta -neuvontachat tarjoaa nuorille mahdollisuuden keskustella talousasioita osaavien aikuisten kanssa. Chatissa voi keskustella nimettömänä ja luottamuksellisesti. Keskustelut ovat kahdenkeskisiä ja kysymyksiin vastaa Takuusäätiön työntekijä. Palvelu on maksuton.

    Kysy rahasta -chat on auki maanantaista torstaihin klo 12.30–15.00 ja keskiviikkoisin myös klo. 17–19.

    Pääset chattiin akuusäätiön sivuilta (avautuu uuteen välilehteen).

  • Lasten ja nuorten nettikirjepalvelu

    Jos ääneen puhuminen tuntuu vaikealta, voit kirjoittaa viestin Lasten ja nuorten nettikirjepalveluun. Palvelu toimii luottamuksellisesti ja nimettömänä. Kirjeeseen vastaa vapaaehtoinen, luotettava aikuinen. 

    Lisätietoja löydät Mannerheimin lastensuojeluliiton sivuilta.

  • Sekasin-Discord

    Sosiaalisen median Discord-alustalla toimivalla Sekasin-kanavalla voit jutella muiden nuorten kanssa. Kanava tarjoaa vertaistukea, ja on avoinna 24/7. Discordissa esiinnytään anonyyminä, nimimerkin turvin. Siirry Sekasin-Discoriin tästä.

  • Nuorten Exit

    Voit olla yhteydessä Nuorten Exitiin, kun kaipaat neuvoja ja tukea seurusteluun, ihastumiseen, omiin rajoihin tai seksuaaliseen kaltoinkohteluun liittyvissä tilanteissa. Nuorten Exitin nimetön ja kahdenkeskinen chat on avoinna tiistaisin klo 16-19 ja torstaisin klo 14-16. Chatin ollessa suljettu voit jättää viestin Kysy ja lue -palstalle ja siihen vastataan viikon sisällä. Viestit ja vastaukset näkyvät palstalla julkisena. Voit myös lukea muiden lähettämiä kysymyksiä ja vastauksia. 

    Nuorten Exitin Nettikirjepalveluun voit lähettää viestin milloin vain, vuorokauden ympäri. Viesteihin vastataan kahden viikon sisällä. Viestisi voi liittyä omiin rajoihin, seurusteluun, seksuaaliseen kaltoinkohteluun ja vastikkeelliseen seksiin. Viestit ovat luottamuksellisia eikä kukaan ulkopuolinen pääse lukemaan niitä.

  • Poikien Puhelimen chat

    Väestöliiton Poikien Puhelin on puhelin- ja chatpalvelu pojille ja nuorille miehille. Tarjoamme kuuntelevaa korvaa, juttukaveria sekä hyödyllistä tietoa kaikissa elämään liittyvissä pulmissa ja tilanteissa. Tervetuloa chattaamaan nimettömänä, juuri sellaisena kuin olet!

    Chat löytyy osoitteesta www.poikienpuhelin.fi ja palvelee mato klo 1318 ja pe klo 1315.

    Lue lisää Poikien Puhelimesta (avautuu uuteen välilehteen).

Muut kriisipalvelut

  • Erovirasto-sovellus

    Erovirasto-sovellus on suunniteltu nuorten ja nuorten aikuisten tupakoinnin ja nuuskan käytön lopettamisen tukemiseksi. Sovellus on suomenkielinen ja maksuton. Sovelluksessa kuljet Erovirasto-rakennuksessa läpi 30 kerroksen, eli 30 päivän lopettamiskokeilun. Tällä matkalla sinua tukee eroviranomainen, joka antaa vinkkejä ja kannustusta. Erovirastossa saat päivittäistä tukea tietoiskujen, testien, videoiden sekä kuunneltavien sisältöjen avulla. Sovelluksen ovat toteuttaneet Suomen syöpäyhdistyksen asiantuntijat.

    Lataa Erovirasto mobiililaitteellesi Google Play -sovelluskaupasta tai App Storesta.

  • Alueelliset kriisikeskukset

    Suomen mielenterveysseuran kriisikeskusverkosto tarjoaa tukea ja apua akuuteissa kriiseissä ja vaikeissa elämäntilanteissa. Vastaanotolle voi hakeutua ilman lähetettä varaamalla ajan suoraan kriisikeskuksesta. Tapaamiset ovat luottamuksellisia ja yksityisyyttä kunnioittavia. Kriisikeskuksessa voi asioida nimettömänä ja palvelut ovat maksuttomia. Kriisivastaanotolla voi asioida yksin, puolison tai perheen kanssa.

    Kriisikeskukset sijaitsevat Helsingissä, Hyvinkäällä, Jyväskylässä, Joensuussa, Kajaanissa, Kemissä, Kouvolassa, Kuopiossa, Lahdessa, Lappeenrannassa, Mikkelissä, Oulussa, Raumalla, Rovaniemellä, Salossa, Savonlinnassa, Seinäjoella, Tampereella, Turussa, Vaasassa, Sastamalassa ja Huittisissa sekä Vihdissä.

    Kriisikeskusten yhteystiedot löydät Suomen Mielenterveysseuran sivuilta 

  • Punaisen Ristin Nuorten turvatalo

    Apua ja tukea kaikenlaisissa pulma- ja kriisitilanteissa. Nuorten turvatalot ovat avoinna joka päivä illasta aamuun!

    Punaisen Ristin Nuorten turvatalot on tarkoitettu 12-29-vuotiaille nuorille ja heidän perheilleen. Nuorten turvatalolla on aina puolueeton aikuinen, jolle voit puhua, mkäli asiasi eivät tunnu olevan parhain päin. Tarvittaessa voimme tarjota väliaikaisen yöpymispaikan. Nuorten turvatalojen palvelut ovat ilmaisia. Nuori tai perhe voi hakeutua tai soittaa turvataloon ilman lähetettä ta ja ajanvarausta talojen aukioloaikoina. Talot sijaitsevat Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Turussa ja Tampereella. Arkisin Punaisen Ristin Nuorten turvatalon työntekijän tavoittaa puhelimitse myös päiväaikaan.

    Lue lisätietoja Punaisen Ristin nettisivuilta.

  • Mielenterveysseuran vertaistukiryhmät

    Jos läheisesi on kuollut äkillisesti tai olet vaikeassa elämäntilanteessa oleva nuori, voit saada vertaistukea ammattilaisten ohjaamissa ryhmissä. Ryhmiä järjestetään myös esimerkiksi syöpään sairastuneiden läheisille, tukea tarvitseville maahanmuuttajille ja uupuneille yrittäjille.

    Ryhmässä voit käydä läpi samankaltaisia kokemuksia sekä jakaa tunteita ja ajatuksia muiden kanssa. Tavoitteena on vahvistaa voimavaroja, löytää uusia selviytymiskeinoja sekä ehkäistä kriisin pitkittymistä ja yksinäisyyttä.

    Ryhmiä järjestetään kurssijaksoina eri puolilla Suomea tai viikoittain kokoontuvina ryhminä.

    Vertaistukiryhmät löydät Suomen Mielenterveysseuran sivuilta.

     

     

  • Aggredi

    Yli 16-vuotiaille tarkoitettu Aggredi tarjoaa yksilöllistä keskustelutukea kodin ulkopuolisen väkivallan tekijöille niin kasvotusten viidellä paikkakunnalla (Helsinki, Kuopio, Turku, Tampere, Pori) kuin verkon kautta Tukinetissä.

    Tutustu Aggrediin.

  • Restart-ohjelma digipelaajille

    Restart-ohjelma auttaa, kun digipelaamisesta on tullut ongelma. Ehkä pelaaminen pyörii jatkuvasti ajatuksissa, tai arjen asioiden hoitamiselle ja ihmissuhteille ei jää aikaa. Maksuton ohjelma parantaa pelaamisen hallintaa ja siihen voi osallistua mistä päin Suomea tahansa. Täysi-ikäisille suunnattu ohjelma sopii tietokone-, konsoli- ja mobiilipelaajille ja siihen voi osallistua nimettömänä. Ohjelma koostuu verkkokurssista ja puheluista valmentajan kanssa. Pelaaja itse määrittelee, millaisen muutoksen pelaamisessaan haluaa saavuttaa ja millä keinoin.

    Restart on osa Peluurin toimintaa. Ohjelmassa pelaajan kanssa työskentelevät pelihaittatyön ammattilaiset. Lue lisää tai hae ohjelmaan (avautuu uuteen välilehteen).

  • Turvakodit Suomessa

    Turvakodit on tarkoitettu perhe- tai lähisuhteessa väkivaltaa tai sen uhkaa kokeneille, jotka tarvitsevat tukea väkivallasta selviämiseen ja väliaikaisen asuinpaikan.

    Turvakotien puhelinnumerot löydät Ensi- ja turvakotien liiton sivuilta