Tiedon Takana - Nuorten elämä

Nuortenelämä.fi on tieto- ja neuvontapalvelu kaikille Suomessa asuville nuorille. Palvelu tarjoaa sinulle neuvontaa ja ohjausta elämäsi eri tilanteissa.

Nuortenelämä.fi ohjaa sinut myös oman kotipaikkakuntasi lähipalveluihin, jotka neuvovat vielä tarkemmin elämän haastavissa tilanteissa.

Verkkopalvelun tuottaa Koordinaatti yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa.

Ehdota palveluun lisättäviä sisältöjä yhteydenottolomakkeella

Anna palautetta palvelusta palautelomakkeella

Kysyttävää-palsta

Kysyttävää-palsta tarjoaa tietoa ja neuvontaa 13-30-vuotiaiden nuorten elämään liittyvissä asioissa ja kysymyksissä. Viesteihin vastataan viiden arkipäivän kuluessa. Viestejä ja vastauksia on mahdollista kommentoida. Ylläpito tarkistaa Kysyttävää-palstalle tulevat viestit ennen niiden julkaisua.

Kysyttävää-palstan periaatteena on toisten kunnioittaminen sekä ystävällinen ilmapiiri. Jokainen vastaa omasta viestistään, toisena henkilönä ei saa esiintyä. Omia tai muiden henkilöiden tietoja, kuten sähköpostia, puhelinnumeroa tai osoitetta ei saa julkaista.

Kahdenvälinen chat

Nuortenelämä.fi-sivustolla on avoinna joka toinen maanantai klo 14-16 chat, jossa voi keskustella kahdenkesken nuorisoalan ammattilaisen kanssa. Nuortenelämä.fi-chat on tarkoitettu kaikille nuorille ympäri Suomen.

Chat on suunnattu ensisijaisesti 13-25-vuotiaille, mutta kaikki alle 30-vuotiaat nuoret ovat tervetulleita keskustelemaan. Tarvittaessa ohjaamme nuoren sopivaan palveluun. Chat-keskustelut tallentuvat lokitietoihin, josta ne poistetaan säännöllisesti.

Keskustelut ovat luottamuksellisia ja ne tapahtuvat suojatussa yhteydessä. Mikäli chatin aikana herää huoli nuoren henkeen tai terveyteen liittyen, on työntekijällä velvollisuus ilmoittaa asiasta eteenpäin viranomaisille. Ilmoitus tehdään aina niin, että siitä kerrotaan nuorelle.


Palvelun linkit

Mikäli havaitset toimimattomia, virheellisiä tai vanhentuneita linkkejä, ilmoitathan siitä meille yhteydenottolomakkeen kautta: www.nuortenelama.fi/yhteydenotto.

Myös uusia linkkejä voi ilmoittaa lomakkeen kautta. Linkkien lisääminen harkitaan ylläpidossa nuorten tieto- ja neuvontatyön periaatteiden sekä palvelun kohderyhmän mukaisesti.

Palveluiden yhteystiedot

Mikäli nuorten tieto- ja neuvontapalveluiden järjestäjänä havaitsette palveluidenne yhteystiedoissa virheitä, haluatte muuttaa tietoja tai lisätä uuden palvelun, niin voitte ilmoittaa muutoksista verkkolomakkeella Koordinaatin sivuilla. Siirry Koordinaatin nuorten tieto- ja neuvontapalveluiden hakukoneeseen. Sen yhteydessä on linkki "Ilmoita nuorten tieto- ja neuvontapalvelun tiedot", josta pääset verkkolomakkeeseen. 

Yhteystiedot

Oulun kaupunki / sivistys- ja kulttuuripalvelut
Koordinaatti
PL 17
90015 Oulun kaupunki

Käyntiosoite: Torikatu 10, 2. krs., 90100 Oulu

nutikoordinaatio(at)ouka.fi

Ota yhteyttä tai anna palautetta

Henkilökunnan yhteystiedot


Elävää elämää -tietoalue

Ensiapua elämän haastetilanteisiin löydät Elävästä elämästä. 12 eri tietoaluetta johdattelevat sinut tiedon lähteille. Tietoalueet antavat sinulle perustietoa aiheista ja ohjaavat sinut eri asiantuntijapalveluiden pariin. Ihmiset & osoitteet johdattaa sinut paikallisten ja alueellisten nuorten tieto- ja neuvontapalveluiden pariin.

Ajankohtaista, Kalenteri ja Kampanjat

Ajankohtaista ja Kalenteri kokoavat tietoa muun muassa nuorille suunnatuista uutisista, kilpailuista ja tapahtumista. Kampanjoissa esitellään nuorille suunnattuja kampanjoita.

Palveluun lisättävät ajankohtaiset uutiset, tiedotteet ja erilaiset kampanjat voit toimittaa yhteydenottolomakkeen kautta: www.nuortenelama.fi/yhteydenotto.

Koordinaatti pidättää oikeuden muotoilla tai olla julkaisematta lähetettyjä tapahtumia, uutisia tai kampanjoita.

Nuorten äänitorvi

Nuortenelämä.fi-palvelun Nuorten äänitorvi kokoaa nuorten itse tuottamaa materiaalia, kuten videoita, artikkeleita ja blogikirjoituksia. Myös sinulla on mahdollisuus julkaista Nuorten äänitorvessa itse tai yhdessä ystäviesi kanssa tuottamiasi mediasisältöjä.

Ehdota Nuorten äänitorveen lisättäviä sisältöjä yhteydenottolomakkeella: www.nuortenelama.fi/yhteydenotto.