Gammalmodig far

Hej!
Jag är en tjej som fyller 15 år i september. Det betyder då alltså jag alldeles strax kommer ta moppekort. Jag har sett fram emot det i flera år eftersom att jag växt upp med min bror som alltid kört runt med sin cross. Skulle iallafall inte säga att jag är en vanlig tjej, det finns såklart inga normala tjejer heller men i jämförelse med andra så hänger jag mest med äldre killar och är lite smått stämplad som en så kallad tomboy. Det stör mig inte alls men är en liten blandning av båda könen helt enkelt.
Anyways, har haft skilda föräldrar sedan jag var 5 år gammal. Bor vardagligen med min mamma och ibland på veckosluten hos pappa som bor cirka 10mil ifrån. Detta betyder då alltså att jag har mycket bättre kontakt med min mamma än min pappa. Har otroligt bra förhållande med min mamma och kan verkligen prata om allt med henne, medan det är helt tvärtom med min pappa. Han är en väldigt självupptagen person som endast tänker på pengar, jobb och att hans son och dotter ska utbilda sig till ett högutbildat jobb. Och det förstår jag ändå, han vill att hans barn ska vara lyckade osv men både jag och min mamma är emot honom och tycker att trivseln är viktigast såklart.
Min pappa är väldigt gammalmodig och är både homofob och ser ner på flyktingar.
Jag själv har försökt göra något åt saken och har försökt förklarat hur det faktiskt är i dagens läge, men eftersom att han har så stark vilja så vill han inte lyssna på sin dotter eller ändra sin åsikt. Detta kanske låter brutalt men både jag, mamma och min bror är vana.
Jag kommer som sagt alldeles strax skaffa moppekort och moppe, men enligt min pappa är det fel. Han tycker att tjejer ska ha skotrar eller moppebilar. Crossar är tydligen ”tunga och är gjorda för killar som har muskler”. Detta gör mig så fruktansvärt förbannad, vi har inga problem med våran ekonomi så det beror inte på priset. Han tycker helt enkelt att sin perfekta dotter absolut INTE ska ha en cross. Jag personligen har inget emot tjejer som kör runt med skotrar eller liknande men dock så tycker jag att alla ”tjejiga” fordon är extremt fula. Det är bara min åsikt men jag kommer iallafall inte köra runt med sånt, det är cross som gäller eller så får jag cykla efter mina killkompisar som har trimmade moppar. Och det vill jag absolut inte.
Min mamma kan inte heller påverka pappas åsikt eftersom att det är pappa som alltid gör moppe- och bilkortsfunderingarna. Varför ska min pappa alltid bete sig såhär och ibland känns det som att jag knappt känner honom.