Kun tarvitset tietoa ja neuvontaa, nämä palvelut eri puolilla Suomea ovat apunasi:

Miten saada taskurahaa?

Jos sinulla ei ole mahdollisuutta vielä hakea tai päästä töihin, voit hankkia pientä taskurahaa myös muilla tavoilla. Voit esimerkiksi kysyä, olisiko vanhemmillasi tai sukulaisillasi jotain sellaista tavallista isompaa kotityötä tai projektia, johon he tarvitsisivat apua ja josta he olisivat valmiita hieman maksamaankin. Tällaisia töitä voisivat olla talvella vaikkapa lumityöt ja kesällä nurmikon leikkuu, haravointi ja marjanpoiminta. Ympäri vuoden tehtäviä töitä ovat vaikkapa varaston ja auton siivous, halkotyöt, kauppareissulla avustaminen, remontissa avustaminen, lemmikkien ulkoiluttaminen, lastenhoito yms.

Taskurahaa voi hankkia myös keräämällä pulloja erityisesti isojen tapahtumien yhteydessä. Pullojen kierrättäminen on myös luonnolle kiva teko!

Pienten askareiden ohella voit kerryttää rahaa esimerkiksi säästämällä viikkorahat tai muut vanhemmilta saamasi rahat tilille. Mikäli haluat, voit myös pyytää vanhempia ja sukulaisia antamaan syntymäpäivälahjat ja joululahjat rahana. Tällöin voit itse päättää myöhemmin, mihin haluat rahasi käyttää.

Yksi hyvä keino on myös myydä tarpeettomiksi jääneitä vaatteita ja tavaroita kirpputorilla tai nettihuutokaupoissa. Muistathan kuitenkin jutella kirpputorimyynnistä ensin vanhempiesi kanssa.

Kesän lopulla ja syksyllä voit hankkia taskurahaa marjoja poimimalla. Marjoja saa poimia metsästä ja myydä verovapaasti, jos niitä ei poimi varsinaisesti työkseen.

Jos olet innokas bloggaaja tai vloggaaja, voit selvitellä mahdollisuuksiasi saada mainostuloja.

Jos sinulla on kysyttävää taskurahan tienaamisesta, kirjoita kysymyksesi Kysyttävää-palstalle

Voit jakaa omat ajatuksesi ja kommenttisi aiheesta, hyödyntäen alla olevaa kenttää.

Sivu päivitetty viimeksi 3.3.2021.

Alla olevassa laatikossa voit kommentoida aihetta. Ylläpito hyväksyy ja julkaisee kommentit.
Ma, 05/31/2021 - 20:08
hei olen 11v tyttö joka säästää kissaan ehkä kahteen onko vinkkejä miten saisin tätä rahaa ja summan pitäisi olla 300-600e
Ma, 10/25/2021 - 13:14
Kesätöitä
To, 06/10/2021 - 11:21
Moi! Mukava kuulla, että säästät rahaa omaan lemmikkiin. Löytyisikö näistä vinkeistä sinulle sopivia keinoja rahan tienaamiseen?

-Kerää ja palauta pulloja ja tölkkejä
-Poimi ja myy marjoja ja sieniä (ota aikuinen mukaan sieni- tai marjametsään)
-Myy tarpeettomaksi jääneitä vaatteita ja tavaroita kirpputoreilla ja netissä vanhempasi/huoltajasi luvalla
-Toivo mahdolliset synttäri- ja joululahjat rahana
-Sovi vanhempiesi, sukulaistesi, naapureidesi tai muiden tuttujen aikuisten kanssa, että teet heille jotain avustavia hommia rahallista korvausta vastaan. Millaisia hommia haluaisit tehdä? Ehdota sitä heille! :) Se voi olla esimerkiksi perusteellinen kodin-, auton- tai varastonsiivous, erilaiset pihatyöt tai vaikka lemmikin hoitaminen säännöllisesti.

Tsemppiä ja malttia rahan säästämiseen! :) | Riina
Ke, 07/22/2020 - 14:57
Hei! Olen ollut ravintolassa töissä, sujui hyvin ja esim siivoojan, puutarhurin töitä olen tehnyt myös, olen tällä hetkellä välivuodella, joten tarvitsen sen takia työpaikan.
Pe, 08/14/2020 - 16:55
Hei!
Kiva kuulla, että työsi ravintolassa sujui hyvin. Siitä ja varmasti myös kokemuksestasi muilta aloilta on sinulle eduksi työnhaussa. Jos kaipaat tietoa tai vinkkejä työpaikan hakuun, kannattaa tsekata tästä Elävää elämää -tietoalueen Työ ja yrittäjyys -osion artikkelit:
https://www.nuortenelama.fi/elavaa-elamaa/tyo-ja-yrittajyys

Jos sinulla on kysyttävää työnhakuun liittyen, voit kirjoittaa kysymyksesi Kysyttävää-palstalle:
https://www.nuortenelama.fi/kysyttavaa/

tai olla yhteydessä paikkakuntasi nuorten tieto- ja neuvontapalveluun:
https://www.nuortenelama.fi/ihmiset-ja-osoitteet

tai Ohjaamoon:
https://ohjaamot.fi/

Tsemppiä työnhakuun! Toivottelee, Riina | Nuortenelämä.fi
Ti, 04/07/2020 - 13:10
Moikka, ei ole aiempaan työkokemusta enkä käy koulua tällä hetkellä työpaikka kiinnostaisi kovasti koska rahatilanne tosi tiukilla
Ti, 04/07/2020 - 13:32
Hei! Kiva kuulla, että työpaikka kiinnostaa sinua. Jos tarvitset neuvoja työnhakuun, voit laittaa viestiä Kysyttävää-palstalle osoitteessa: www.nuortenelama.fi/kysyttavaa

Vastaamme sinulle viiden arkipäivän kuluessa.

Tsemppiä ja mukavaa kevättä! :)
Terkuin, Riina