Kun tarvitset tietoa ja neuvontaa, nämä palvelut eri puolilla Suomea ovat apunasi:

Miten saada taskurahaa?

Jos sinulla ei ole mahdollisuutta vielä hakea tai päästä töihin, voit hankkia pientä taskurahaa myös muilla tavoilla. Voit esimerkiksi kysyä, olisiko vanhemmillasi tai sukulaisillasi jotain sellaista tavallista isompaa kotityötä tai projektia, johon he tarvitsisivat apua ja josta he olisivat valmiita hieman maksamaankin. Tällaisia töitä voisivat olla talvella vaikkapa lumityöt ja kesällä nurmikon leikkuu, haravointi ja marjanpoiminta. Ympäri vuoden tehtäviä töitä ovat vaikkapa varaston ja auton siivous, halkotyöt, kauppareissulla avustaminen, remontissa avustaminen, lemmikkien ulkoiluttaminen, lastenhoito yms.

Taskurahaa voi hankkia myös keräämällä pulloja erityisesti isojen tapahtumien yhteydessä. Pullojen kierrättäminen on myös luonnolle kiva teko!

Pienten askareiden ohella voit kerryttää rahaa esimerkiksi säästämällä viikkorahat tai muut vanhemmilta saamasi rahat tilille. Mikäli haluat, voit myös pyytää vanhempia ja sukulaisia antamaan syntymäpäivälahjat ja joululahjat rahana. Tällöin voit itse päättää myöhemmin, mihin haluat rahasi käyttää.

Yksi hyvä keino on myös myydä tarpeettomiksi jääneitä vaatteita ja tavaroita kirpputorilla tai nettihuutokaupoissa. Muistathan kuitenkin jutella kirpputorimyynnistä ensin vanhempiesi kanssa.

Syksyllä voit hankkia taskurahaa marjoja poimimalla. Marjoja saa poimia metsästä ja myydä verovapaasti, jos niitä ei poimi varsinaisesti työkseen.

Jos olet innokas bloggaaja tai vloggaaja, voit selvitellä mahdollisuuksiasi saada mainostuloja.

Alla olevassa laatikossa voit kommentoida aihetta. Ylläpito hyväksyy ja julkaisee kommentit.
Ma, 12/09/2019 - 18:22
Mutta jos haluaa olla kuluttamatta perheen varoja esim tekemällä kotityöt ja vanhemmat maksavat se kuluttaa perheen varoja mutta 13 vuotias ei siis mitenkään pysty saamaan rahaa/taskurahaa muualta kuin vanhemmilta varsinkin jos isompi sisarus tarvitsee aina vai enemmän rahaa ja minulle ei sitten jää mitään edes perheen varoitsa . Konetta toivoin syntymäpäivälahjaksi syyskuussa no enpä vieläkään ole saanut mutta isompi siskoni sai silti uuden puhelimen miksi vanhemppat lapset saavat aina kaiken ja nuorimmat eivät mitään jos perheen lapset ovat 13 ja 16 ...
To, 12/12/2019 - 09:35
Hei! Onhan se kurjaa, jos tuntuu, että kohdellaan epäoikeudenmukaisesti. Voisitko yrittää jutella asiasta kotiväkesi kanssa? Kannattaa myös miettiä, että koneen ja kännykän välillä voi olla tosi suuri hintaero ja vanhemmat on voineet miettiä sen tarpeen sen mukaan, mitä eniten tarvitaan.

Kyllä 13-vuotiaskin voi jo olla matkalla työelämään, esimerkiksi Ajokortti työelämään -kurssilla (4h.fi/toita/hanki-toita/hanki-ajokortti-tyoelamaan/) opit erilaisia taitoja, kuinka hakea töitä ja valmistautua työnhakuun. Voit katsoa, onko omalla paikkakunnallasi mahdollista osallistua 4h:n tarjoamiin kursseihin.

Hyvää talven jatkoa!
Marja-Leena
Su, 12/01/2019 - 19:39
Hei olen 12v ja haluaisin teinata rahaa tietokoneeseen ja ihan vain taskurahaa
Ma, 12/02/2019 - 11:09
Hei! Kannattaa tehdä pidemmän tähtäimen suunnitelma, missä on tietokoneen hinta ja arvioitu aika kuinka kauan säästämiseen menee. Tietokoneen kohdalla kannattaa miettiä kunnolla, millaista konetta tarvitsee ja mihin on varaa. Peruskäyttöön tuleva kone maksaa n. 400e ja pelikoneet ovat tuplasti kalliimpia. Samoin voi myös miettiä että riittääkö esimerkiksi käytetty kone vai pitääkö sen olla uusi. Monet firmat myyvät nykyään huollettuja käytettyjä koneita.

Suunnitelmaan voi myös laittaa kaikki mahdolliset väylät mistä rahaa voisi saada. Kannattaa huomioida olemassa olevat edut, esimerkiksi kaikki tulevan vuoden synttäri- ja joululahjat voi toivoa rahana.

Voisit kartoittaa lähipiirisi aikuiset ja kysyä, olisiko heillä tarjolla työtä. Pienetkin avustamiset, esimerkiksi kaupassa käynti, siivoaminen, lumitöiden teko ja muut avustavat työt voivat tuoda rahaa. Monet perheet tarvitsevat myös lastenhoitoapua.

Toivottavasti tästä oli apua ja onnea työn saantiin!
Terveisin Marja-Leena
Ke, 11/27/2019 - 22:11
Hei! Olen 12v tyttö. Minun pitäisisi kerätä rahaa noin 300€ uuteen puhelimeen. Ostaisisin sen swppiesta nyt kun on alennus. Minulle ei löydy minkään laista työtä josta saisisin rahaa.
Ma, 12/02/2019 - 13:27
Hei! Kiitos kommentistasi. Hienoa, että keräät itse rahaa uuteen puhelimeesi. Alle 14-vuotiasta ei voida palkata töihin. Sen sijaan kannattaa miettiä muita keinoja, miten tienata rahaa. Toivottavasti yllä oleva artikkeli "Miten saada taskurahaa?" on sinulle hyödyksi. Lisäksi voit nyt joulun lähestyessä toivoa joululahjat pakettien sijasta rahana. Kannattaa myös kysellä tutuilta, olisiko heillä sinulle jotain pientä työtä tarjolla, josta he sitten maksaisivat sinulle tietyn summan palkkioksi. Se voi olla esimerkiksi vikkoittainen kodin siivous, kertaluontoinen isompi kodin, varaston, autotallin tai vaikkapa auton siivous, lemmikkien hoitamista tai jotain muuta vastaavaa. Tuleeko sulla mieleen, mitä se vois olla? :)

Kannattaa lukea myös aiemmat kommentit ja napata niistäkin vinkit rahan säästämiseen.
Tsemppiä ja kivaa talvea! Terkuin, Riina
La, 11/30/2019 - 00:07
Ihan yleisesti duunia löytyy aina. Oli se sitten oikealla työpaikalla töiden tekemistä tai kaverien kanssa tekemistä. Olemme kavereiden kanssa toista talvea tarjonnneet lähi alueella lumen luontia ja on sitä töitä ollut. Talven jälkeen jää käteen helposti 100e-150e ja kesäisin sama homma mutta nurmikon leikkaamista. Kesä töitä on aina tarjolla mutta niihin valitettavasti rajat ja ehdot kullakin työantajalla. Olen tehnyt muutamia kesiä töitä perheyrityksessämme ja rahaa tulee mukavasti. Olen ollut muuallakin osa-aika töissä kuten Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksella. Rahaa voi saada myös myymällä omia tavaroita tai keräämällä pulloja, pitää olla luova. Tänä kesänä haen töitä rajavartiolaitokselta ja roudarin hommia festivaaleille.
Poika 15v
Su, 11/24/2019 - 20:40
Moi! Oon 12 v poika ja yritän kerätä rahaa tietokoneeseen ja sen osiin. Miten saisin kerättyä hyvin ja nopeasti rahaa?
Ti, 11/26/2019 - 12:11
Hei! Kiitos kommentistasi. Kannattaa alkuun unohtaa nopeus ja tehdä pidemmän tähtäimen suunnitelma, missä on tietokoneen hinta ja arvioitu aika kuinka kauan säästämiseen menee. Tietokoneen kohdalla kannattaa miettiä kunnolla, millaista konetta oikeasti tarvitsee ja mihin on varaa. Peruskäyttöön tuleva kone maksaa n. 400e ja pelikoneet ovat tuplasti kalliimpia. Samoin voi myös miettiä, että riittääkö esimerkiksi käytetty kone vai pitääkö sen olla uusi? Monet firmat myyvät nykyään huollettuja käytettyjä koneita.
Suunnitelmaan voi myös laittaa kaikki mahdolliset väylät, mistä rahaa voisi saada. 12-vuotiasta ei lain mukaan voi palkata töihin, mutta taskurahan tienaaminen ilman varsinaista työsuhdetta on mahdollista. Kannattaa huomioida olemassa olevat edut, esimerkiksi kaikki tuleva synttäri- ja joululahjat voi toivoa rahana.

Voisit kartoittaa lähipiirisi eri ikäiset aikuiset ja kysyä olisiko heillä tarjolla pientä työtä sinulle. Pienetkin avustamiset, esimerkiksi kaupassa käynti, halkojen hakkuu, lemmikin hoitaminen tai lumityöt voivat tuoda rahaa. Jos pidät lapsista, niin monet perheet tarvitsevat myös lastenhoitoapua.

Tsemppiä ja kivaa talven jatkoa!
Terveisin Marja-Leena & Riina
Su, 11/17/2019 - 16:36
Hei, haluaisin saada ylipäätään taskurahaa koska aina sitä johonkin menee. Haluaisin tienata paljon. Mitä minuk pitäisi tehdä ekana.
Olen 12

Sivut