Kun tarvitset tietoa ja neuvontaa, nämä palvelut eri puolilla Suomea ovat apunasi:

Miten saada taskurahaa?

Jos sinulla ei ole mahdollisuutta vielä hakea tai päästä töihin, voit hankkia pientä taskurahaa myös muilla tavoilla. Voit esimerkiksi kysyä, olisiko vanhemmillasi tai sukulaisillasi jotain sellaista tavallista isompaa kotityötä tai projektia, johon he tarvitsisivat apua ja josta he olisivat valmiita hieman maksamaankin. Tällaisia töitä voisivat olla talvella vaikkapa lumityöt ja kesällä nurmikon leikkuu, haravointi ja marjanpoiminta. Ympäri vuoden tehtäviä töitä ovat vaikkapa varaston ja auton siivous, halkotyöt, kauppareissulla avustaminen, remontissa avustaminen, lemmikkien ulkoiluttaminen, lastenhoito yms.

Taskurahaa voi hankkia myös keräämällä pulloja erityisesti isojen tapahtumien yhteydessä. Pullojen kierrättäminen on myös luonnolle kiva teko!

Pienten askareiden ohella voit kerryttää rahaa esimerkiksi säästämällä viikkorahat tai muut vanhemmilta saamasi rahat tilille. Mikäli haluat, voit myös pyytää vanhempia ja sukulaisia antamaan syntymäpäivälahjat ja joululahjat rahana. Tällöin voit itse päättää myöhemmin, mihin haluat rahasi käyttää.

Yksi hyvä keino on myös myydä tarpeettomiksi jääneitä vaatteita ja tavaroita kirpputorilla tai nettihuutokaupoissa. Muistathan kuitenkin jutella kirpputorimyynnistä ensin vanhempiesi kanssa.

Syksyllä voit hankkia taskurahaa marjoja poimimalla. Marjoja saa poimia metsästä ja myydä verovapaasti, jos niitä ei poimi varsinaisesti työkseen.

Jos olet innokas bloggaaja tai vloggaaja, voit selvitellä mahdollisuuksiasi saada mainostuloja.

Alla olevassa laatikossa voit kommentoida aihetta. Ylläpito hyväksyy ja julkaisee kommentit.
Ke, 04/01/2020 - 12:10
Olen 10 vuotias ja tarvitsisin rahaa kesää varten miten onnistuisin sillä on myös tämä kaiken pilaava korona
To, 04/02/2020 - 13:31
Moi Aaro! Hienoa, että suunnittelet rahan säästämistä kesää varten. 10-vuotiasta ei voida palkata varsinaisiin palkkatöihin, mutta pieniä summia tarkurahaa sinun on hyvinkin mahdollista tienata. Voisitko kysyä, olisiko vaikkapa vanhemmillasi jotain sellaista tavallista isompaa kotityötä tai projektia, johon he tarvitsisivat apua ja josta he olisivat valmiita sinulle maksamaan jonkin verran rahaa? Voit myös tienata rahaa keräämällä ja palauttamalla pulloja palautusautomaatteihin.

Yllä olevasta jutusta saat lisää vinkkejä! Voit kysyä myös vanhemmiltasi tai sukulaisiltasi lisää neuvoja.
Terveyttä ja kivaa kevättä! T. Riina
To, 03/26/2020 - 22:00
Oon 13v tyttö ja tarvitsisin noi 3000 omaan hevoseen miten voisin saada rahat alle vuodessa nyt Koronankin aikaan
Ke, 04/01/2020 - 17:06
Heippa! Saamiesi kommenttien ja vinkkien lisäksi voit käydä tsekkaamassa vastauksen samankaltaiseen kysymykseen Kysyttävää-palstalla osoitteessa www.nuortenelama.fi/kysyttavaa/Oma%20talous ja saada lisää neuvoja.

Toivottavasti myös yllä oleva artikkeli auttaa sua rahan tienaamisessa.
Tsemppiä ja terveyttä!
Terkuin, Riina
Ke, 04/01/2020 - 12:06
Kannattaa kysyä esim. Kotitöitä
Su, 03/29/2020 - 09:15
Sun kannattaa tehdä paljon kotona kotitöitä pyyttä rahaa tietyistä hommista ja jos sulla asuu sukulaisia lähellä niin voit tehdä siellä työtä. Voita tehdä pihalla puhatöitä ruveta keräilee pulloja kadulta tai kun teidän kodin pullo pitää viedä niin viet nr itse ja pidät rahat, joissain tapahtumista voit kerätä rahaa. Mulla on oma poni niin voin sanoo että sun kannataa harkita asiaa moneen kertaa koska hevosen/ponin hoito on rankkaa. Muutten jos oot vasta 13.v niin sä et saa ostaa poni tai hevosti ilman sun äidin tai isän lupaa, siinä sopimuksessa pitää olla täysiikäinen eli 18.v siin pitää tehä kaikki allekirjrjoitukset yms.
Ke, 03/25/2020 - 21:52
oisin 14v ja tartteisin 45-150e olisko mitään vinkkejä miten sais rahaa tienattua? Kaikki ulkoiluttamiset ja puunhakkuu työt onnistuu vaivattomasti mutta onko mitään muita keinoja miten saada taskurahaa?
Ke, 04/01/2020 - 17:01
Heippa! Kiva kuulla, että sinulta löytyy moista osaamista! Muitakin keinoja taskurahan tienaamiseen on. Niistä kerrotaan tarkemmin esimerkiksi yllä olevassa jutussa. Kannattaa lukea! 14-vuotias voi tienata rahaa myös palkkatöissä. Siitä löydät lisää tietoa Töitä 14-vuotiaalle -osiosta osoitteessa www.nuortenelama.fi/toita-14-vuotiaalle.

Tsemppiä rahan tienaamiseen! :) T. Riina
Ke, 03/25/2020 - 11:22
Hei olen 11v poika. Tarvitsisin n. 700€ uuteen pyörään ja en oikein tiedä mitään tapaa tienata rahaa . Tarvitsisin rahat nopeasti kasaan. Onko teillä mitään ideoita
Ke, 04/01/2020 - 16:58
Moikka! Voitkohan keskustella rahan tienaamisesta vanhempiesi kanssa? Voisitte yhdessä tehdä sinulle tarkan suunnitelman, kuinka saat tuon summan kasaan ja missä ajassa. Suurten summien tienaaminen nopeasti 11-vuotiaana ei ole helppoa, sillä ikäistäsi ei voi esimerkiksi ottaa palkkatöihin.

Ideoita rahan tienaamiseen ilman varsinaista työpaikkaa saat yllä olevasta jutusta "Miten saada taskurahaa?".
Tsemppiä rahan tienaamiseen ja mukavaa kevättä!
Terkuin, Riina

Sivut