Kun tarvitset tietoa ja neuvontaa, nämä palvelut eri puolilla Suomea ovat apunasi:

Miten saada taskurahaa?

Jos sinulla ei ole mahdollisuutta vielä hakea tai päästä töihin, voit hankkia pientä taskurahaa myös muilla tavoilla. Voit esimerkiksi kysyä, olisiko vanhemmillasi tai sukulaisillasi jotain sellaista tavallista isompaa kotityötä tai projektia, johon he tarvitsisivat apua ja josta he olisivat valmiita hieman maksamaankin. Tällaisia töitä voisivat olla talvella vaikkapa lumityöt ja kesällä nurmikon leikkuu, haravointi ja marjanpoiminta. Ympäri vuoden tehtäviä töitä ovat vaikkapa varaston ja auton siivous, halkotyöt, kauppareissulla avustaminen, remontissa avustaminen, lemmikkien ulkoiluttaminen, lastenhoito yms.

Taskurahaa voi hankkia myös keräämällä pulloja erityisesti isojen tapahtumien yhteydessä. Pullojen kierrättäminen on myös luonnolle kiva teko!

Pienten askareiden ohella voit kerryttää rahaa esimerkiksi säästämällä viikkorahat tai muut vanhemmilta saamasi rahat tilille. Mikäli haluat, voit myös pyytää vanhempia ja sukulaisia antamaan syntymäpäivälahjat ja joululahjat rahana. Tällöin voit itse päättää myöhemmin, mihin haluat rahasi käyttää.

Yksi hyvä keino on myös myydä tarpeettomiksi jääneitä vaatteita ja tavaroita kirpputorilla tai nettihuutokaupoissa. Muistathan kuitenkin jutella kirpputorimyynnistä ensin vanhempiesi kanssa.

Kesän lopulla ja syksyllä voit hankkia taskurahaa marjoja poimimalla. Marjoja saa poimia metsästä ja myydä verovapaasti, jos niitä ei poimi varsinaisesti työkseen.

Jos olet innokas bloggaaja tai vloggaaja, voit selvitellä mahdollisuuksiasi saada mainostuloja.

Jos sinulla on kysyttävää taskurahan tienaamisesta, kirjoita kysymyksesi Kysyttävää-palstalle

 

Voit jakaa omat ajatuksesi ja kommenttisi aiheesta, hyödyntäen alla olevaa kenttää.

Sivu päivitetty viimeksi 3.3.2021.

Alla olevassa laatikossa voit kommentoida aihetta. Ylläpito hyväksyy ja julkaisee kommentit.
Ti, 04/13/2021 - 15:55
Hei!
Minä ja luokkani tarvitsisimme rahaa, että pääsemme leirikouluun. Nyt kun on korona, en tiedä miten voimme tienata rahaa. Haluaisimme tehdä jotain, josta saa kadulla rahaa.
Ma, 04/12/2021 - 22:23
Moikka! Oon 14-vuotias poika, ja täytän tänä kesänä 15. Ostan mopon kesällä, ja siihen on jo rahat. Mutta ongelmana on se, että kaikki rahat menee sitten siihen. Olin myöhässä, ja kaikki kesätyöt menivät mun nenän edestä. En saanut siis kesätöitä, enkä tiedä mistä saisin kerättyä rahaa? Saisinko vinkkejä?
To, 04/15/2021 - 22:23
katso semmonen työn antaja kun ssm sieltä löytyy aika varmasti helppo homma
Su, 04/11/2021 - 14:54
Moi!
Oon 12v tyttö, täytän ennen kesää 13, mut ei tän ikäsenä vielä mitään kunnon kesätöitä saa, eikä mulla oo oikeestaan melkein yhtään rahaa itellä. Ois tarkotus saada yläasteelle siirtyessä vähän rahaa, ja haluisin säästää mopoon, vaikka en sitä sais ikäni vuoks viel monee vuoteen. Oon kuullu jotain siitä 4H yritys jutusta mut en sit tiiä toimisko se. En saa viikko - tai kuukausrahaa ikinä ja asun niin tuppukylässä, ettei pulloja löydy oikeestaan ikinä :/ Ja täällä meijän lähellä ei asu ketään tuttuja, joilta vois kysyä jotain pihahommia, kaupassakäyntiä yms. Kirpparilla voisin myydä vanhoja vaatteita, mut mun vanhemmat haluu laittaa ne johonki keräysjuttuun mistä ei saa ollenkaa rahaa. Oon aika umpikujassa :(
Ma, 04/12/2021 - 15:59
Hei!
On totta, että ikäisesi tienaamismahdollisuudet ovat rajalliset. Voit tutustua mainitsemaasi 4H-yrittäjyyteen tarkemmin tällä sivulla: www.4h.fi/toita/perusta-oma-yritys
Voit valita valikosta lähimmän 4H-yhdistyksen, jonka sivuilta löytyy yhteystiedot, jos haluat kuulla lisää ja ehkä ryhtyä 4H-yrittäjäksi. Riippuen esimerkiksi 4H-yritysideastasi, voit tienata 50–7000 € vuodessa.

Toinen keino tienata on marjojen ja sienten poimiminen ja myyminen. Jo nyt keväällä voi löytää ruokasieniä, esimerkiksi korvasieniä ja huhtasieniä. Myöhemmin kesällä ja syksyllä voi poimia ja myydä monenlaisia muita ruokasieniä sekä marjoja. Kannattaa kysyä joltakin aikuiselta/aikuisilta neuvoja ja seuraa sieni- ja marjametsälle, jos tämä tienaamiskeino sinua kiinnostaa. :)

Tsemppiä ja kärsivällisyyttä säästämiseen! T. Riina
Su, 04/11/2021 - 01:37
Heittäkää teiän snäpit mul on teille myyntihommia jotka haluu saada +100€ helppoa rahaa viikossa
Ma, 04/12/2021 - 09:14
Hei. Emme julkaise tällä sivustolla kenenkään some-tilien tietoja tai muita yhteystietoja, jotta jokainen pysyisi tunnistamattomana turvallisuussyistä. Omien yhteystietojen jakaminen julkisella sivustolla on aina riski.
T. Riina | Nuortenelämä.fi
Ti, 04/06/2021 - 08:42
Moi olen 11 vuotias haluaisin säästää tablettiin kysyin äidiltä voisinko myydä toissa mutta ne tavarat pitää olla mun ostamia niin kerään pulloja ja säästän rahaa niin olisiko apua mulla. ps oon vähän ujo.
Pe, 04/09/2021 - 12:19
Moikka Jonne! Pullojen kerääminen ja palauttaminen onkin näppärä keino tienata rahaa, hienoa! Halutessasi voit pyytää seuraksi ja avuksi vaikkapa kaveria. Käyttökelpoisia, huollettuja ja hyväkuntoisia tabletteja voi ostaa myös käytettynä, jolloin hinta on matalampi. Kannattaa siis pitää sellainenkin vaihtoehto mielessä.

Jos mietit muita keinoja rahan tienaamiseen, voit esimerkiksi poimia ja myydä sieniä. Jo nyt keväällä voi löytää ruokasieniä, esimerkiksi korvasieniä ja huhtasieniä. Myöhemmin kesällä ja syksyllä voi poimia ja myydä monenlaisia muita ruokasieniä sekä marjoja. Kannattaa kysyä joltakin aikuiselta neuvoja ja seuraa sieni- ja marjametsälle.

Lisää vinkkejä löydät ylläolevasta artikkelista.
Onnea ja intoa rahan säästämiseen! T. Riina - Nuortenelämä.fi
Ma, 04/05/2021 - 22:30
Hei, Olen 12 vuotias tyttö ja tarvitsisin rahaa ylä-asteelle, vaatteisiin ja kaikkeen muuhun pieneen ylimääräiseen. Asun keskellä ei mitään joten pullojen palautus ei onnistu. En saa viikko rahaa muuta kun sen 2€ per viikko ja kuukausi rahaa ei tule. Synttärit on vasta marraskuussa joten sinne asti en ajatellut odottaa. Voisitteko auttaa??

Sivut