Kun tarvitset tietoa ja neuvontaa, nämä palvelut eri puolilla Suomea ovat apunasi:

Kielikurssit

Kielikurssi ulkomailla on kätevä tapa oppia sekä kieltä että paikallisia tapoja ja kulttuuria. Kursseja järjestetään eri ikäisille ja tasoisille ryhmille ja mukaan voi päästä jo alaikäisenäkin koulujen kesäloma-aikaan. Matkan kesto on yleensä pari viikkoa, mutta myös pitempiä kurssivaihtoehtoja on olemassa.

Perinteiset kielimatkalla opiskeltavat kielet ovat englanti, ranska ja saksa. Myös muita kieliä, kuten espanjaa tai japania, on mahdollista opiskella kielimatkoilla. Matkoja järjestävät kielikoulut, joiden tarjonta ja hinnat vaihtelevat, joten matkaa kannattaa alkaa suunnitella jo hyvissä ajoin ennen reissua. Vertailu kannattaa.

Vertailussa tulee huomioida opetuksen taso ja laatu, matkan hinta ja mitä hintaan sisältyy. Monet matkanjärjestäjät rakentavat kielikursseista paketteja, joihin kuuluu paitsi opiskelua, myös yhteisiä retkiä, harrastusmahdollisuuksia ja juhlia. Kaikki nämä vaikuttavat siihen, millaiseksi hinta lopulta muotoutuu.

Kohdemaassa on erilaisia asumisvaihtoehtoja, joista valitaan itselle sopivin. Asuminen tapahtuu yleensä joko perheessä tai oppilaitosasuntolassa, mutta myös itse voi etsiä itselleen sopivan majoituksen yksityisiltä markkinoilta. Kielikurssiin ei ole yleensä tarjolla apurahoja tai Kelan opintotukea, joten kurssi asumisineen tulee maksaa itse.

 Lisätietoa kielikursseista

 Lisätietoja espanjan, ranskan ja saksan kielikursseista

Kielikursseja järjestää Suomessa esimeriksi EF, Finnbrit ja Kielikuu. Lue lisää: 
 EF 
 Finnbrit  
 Kielikuu
 Study more languages

 

Saat lisää tietoa ja neuvontaa aiheeseen liittyvissä kysymyksissä nuorten tieto- ja neuvontapalveluista. Etsi lähin palvelusi Ihmiset&osoitteet valikon kautta.
Voit jakaa omat ajatuksesi ja kommenttisi aiheesta, hyödyntäen alla olevaa kenttää.

Kategoria: 
Alla olevassa laatikossa voit kommentoida aihetta. Ylläpito hyväksyy ja julkaisee kommentit.

Plain text

  • HTML-merkintää ei sallita.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.