Kun tarvitset tietoa ja neuvontaa, nämä palvelut eri puolilla Suomea ovat apunasi:

Au pair

Au pairiksi lähteminen on yksi mahdollisuus saada kansainvälistä kokemusta ja kartuttaa kielitaitoa. Au pairina työskentely tarkoittaa asumista ulkomailla paikallisessa perheessä ja osallistumista sen arkeen. Työtehtävät liittyvät lastenhoitoon ja kotiaskareisiin. Vastineeksi tehdystä työstä isäntäperheet tarjoavat au pairille oman huoneen, ateriat sekä kuukausittaisen taskurahan. Työajat ovat 30–45 tuntia viikossa riippuen kohdemaasta ja vapaapäiviä on vähintään yksi viikossa. Au pair -jakso kestää yleensä 6–12 kuukautta.  

Au pairiksi lähteminen ei edellytä tiettyä koulutusta tai ammattitaitoa. Aiempi kokemus lastenhoidosta on kuitenkin monissa ohjelmissa välttämätön. Yhdysvalloissa edellytetään myös ajokorttia. Yleensä au pairit ovat iältään 18–30-vuotiaita. Ikärajat vaihtelevat ohjelmittain. Ohjelmiin voivat hakea nuoret naiset, ja joissakin maissa myös nuoret miehet.

Au pairilla on usein mahdollisuus osallistua kielikurssille kohdemaassa. Joissakin ohjelmissa isäntäperhe kustantaa kielikurssin. Samalla alueella työskentelevät au pairit järjestävät yleensä tapaamisia ja yhteistä toimintaa vapaa-ajallaan.

Au pairiksi voi lähteä itsenäisesti tai eri välitystoimistojen tarjoamien ohjelmien kautta. Välitystoimistot auttavat lähtijää käytännönjärjestelyissä ja tarjoavat tukea ongelmatilanteissa. Vertaile toimistojen tarjontaa, hintoja ja ehtoja, jos päätät käyttää välitystoimistoa. Itsenäisesti lähtevän tulee hankkia isäntäperhe itse sekä huolehtia tarvittavista sopimuksista ja maahanmuuttoon liittyvistä lupa-asioista itsenäisesti. Ongelmatilanteissa välitystoimiston apua ei ole saatavilla. Voikin olla helpompaa ja huolettomampaa käyttää välitystoimiston palveluita kuin huolehtia kaikesta itse.

 Yleistä tietoa au pair -asiasta

 Cultural Care -au pairien blogeja

Välitystoimistoja:

 Allianssi

 Cultural Care Au Pair

 Eur Au pair

 Güetegemeinschaft Au pair

 International Au Pair Association (IAPA)

 Nordic Nannies

 Study more languages

 Ultima travel

Kategoria: 
Alla olevassa laatikossa voit kommentoida aihetta. Ylläpito hyväksyy ja julkaisee kommentit.

Plain text

  • HTML-merkintää ei sallita.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.