Kun tarvitset tietoa ja neuvontaa, nämä palvelut eri puolilla Suomea ovat apunasi:

Päihteettömyyden hyödyt

Jos valitset päihteettömän elämäntavan, teet onnistuneen päätöksen, josta voit tuntea tervettä ylpeyttä. Sinulla jää aikaa harrastuksille ja opiskelulle. Huomaat, että vireystasosi on hyvä ja opit helpommin uutta.

Urheilevalle nuorelle päihteettömyys on ehdottoman tärkeää, sillä esimerkiksi loukkaantumisriski pienenee, kun olet selvin päin. Päihteettömänä pystyt tekemään myös muita pitkän aikavälin suunnitelmia ja oma rahatilanteesi on todennäköisesti parempi verrattuna viikosta toiseen päihteisiin rahaa kuluttaviin kavereihin.

Terveys on tärkeä sijoitus, jossa sinulla itselläsi on ratkaisijan rooli. Unenlaatusi on parempi ja tunnistat väsymyksesi ajoissa, kun päihteet eivät ole sekoittamassa kehosi luontaista rytmiä. Jos juhlit ilman päihteitä, muistat tapahtumat seuraavanakin päivänä eikä sinun tarvitse miettiä, tuliko mokailtua päihtymyksen vuoksi.

Päihteettömänä jaksat keskittyä vastavuoroisuutta ja sosiaalisia taitoja vaativiin ihmissuhteisiin. Vaikka alkoholilla on tapana nostaa tunteet pintaan, seurustelusuhteessa tunteiden käsittely yhdessä kumppanisi kanssa onnistuu parhaiten selvin päin. 

 Nuorten päihdemittari

 

Saat lisää tietoa ja neuvontaa aiheeseen liittyvissä kysymyksissä nuorten tieto- ja neuvontapalveluista. Etsi lähin palvelusi Ihmiset&osoitteet valikon kautta.

Voit jakaa omat ajatuksesi ja kommenttisi aiheesta, hyödyntäen alla olevaa kenttää.

Alla olevassa laatikossa voit kommentoida aihetta. Ylläpito hyväksyy ja julkaisee kommentit.

Plain text

  • HTML-merkintää ei sallita.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.