Lisää uusi kommentti

Uusimmat kysymykset

Täältä löydät Kysyttävää-palstan viimeisimmät kysymykset sekä niihin tulleet kommentit ja vastaukset.

Sivut

Rintojen kehityksestä

Hei. Mulle on ilmestynyt patit nännien taakse. Ne ovat nyt laajentuneet ja tuntuvat kireiltä ja arilta. Googletin asiaa ja on kuulemma normaalia. Milloinkohan rinnat alkavat kasvaa näiden pattien ilmestymisen jälkeen? On varmaan yksilöllistä, mutta onko mitään keskiarvoa?

Voiko “tuntemattomaan” rakastua?

Voiko ihmistä jota ei koskaan oikein tuntenut, rakastaa?

Kaverit

Eli siis viime aikoina ku kaverit on pyytänyt johonki nii en oo menny nii oo halunnu mennä ja sitä on jo jatkuu jonku aikaa. Mua vaa alkaa hirveesti ahdistamaan ku ajattelen et menisin kavereiden kanssa johonki. Mulla on kyllä lievä ADD nii voisko sillä olla jotain vaikutusta tohon? Haluun vaa tietää mistä toi johtuu.

Apua

Moi! Oon sama joka laittoi tuon estonia kysymyksen ja äsken äiti sano et heti kun päästään niin mennään laivalle. Minulla on aina ollut hyökyaalto ja laiva pelko. Se ei siis johdu esim. Estoniasta josta kirjoitin. Mutta sanoin että en halua tulla mutta äiti ei usko. En ole käynyt laivalla pitkään aikaan eli ainakaan 5 vuoteen. Sen takia olen kertonut vain hyökyaalto pelosta. Hän ei usko oikeasti että pelkään laivoja. Nytkin tärisen koska pelkään jo tulevaa matkaa vaikka se voi olla vasta 2 vuoden päästä kun korona on ohi.

Estonia

Moi! Mulla on tapana tutkia asioita jos saan jotain päähäni ja haluaisin tietää mitä tapahtui Mats Finnangerille. Hän siis oli 12-vuotias kun selvisi Estonialta ja hän on norjalainen. Haluaisin tietää missä hän on nyt. Olen etsinyt netistä kaiken tiedon mutta en ole löytänyt tietoa onko hän elossa ja kunnossa. Ja siis tiedän että hän selvisi estonialta mutta entä nyt. Jos en löydä hänestä mitään niin en vain pysty antaa asian olla. Inhoan tietämättömyyttä. Miten siitä pääsee eroon. Ja jos tiedätte jotain kertokaa.

Pelko raskaudesta

Hei. Minulla on käytössä yasmin-pillerit ja otan ne joka aamu melko samaan aikaan(3 tunnin sisällä tietystä ajasta). Harrastan seksiä 3-6 kerraa kuukaudessa ja pelottaa että voinko tulla raskaaksi e-pillereiden läpi

Esinahka kiinni tersan päässä

On ongelma joka häiritsee minua ja haluaisin tietää miten siitä päästä eroon. Esinahka on ns kiinni terskan päässä. Voiko sen itse jotenkin ns katkaista vai pitääkö käydä lääkärissä hoitamassa asia

Kommentoi
Näytä vastaukset

Nuortenelämä.fi vastaa

Moi Nimetön! 

Kiitos kysymyksestäsi. Hienoa, että kysyt neuvoa tilanteeseesi, etkä jää huolesi kanssa yksin.  

Sexpon sivulta poimittua tietoa ja neuvoja tilanteeseesi:  

Esinahka on lapsen syntyessä kiinnittynyt penikseen kiinnikkeillä, jotka irtoavat itsestään ajan myötä. Joillakin kiinnikkeet irtoilevat vasta täysi-ikäisyyden kynnyksellä, toisilla aiemmin. Esinahkaa ei saa vetää väkisin terskan yli, sillä seurauksena voi olla kipua ja verenvuotoa sekä kudosvaurio. 

On hyvin yleistä, että esinahka on ahdas. Tilanne on kuitenkin lähes aina hoidettavissa omin käsin. Esinahan tiukkuutta on mahdollista helpottaa varovaisilla venyttelyillä, joissa on hyvä käyttää apuna perusvoidetta, liukastetta tai hajusteetonta öljyä. Sitä voi venytellä myös suihkussa. Aika sekä säännöllinen ja kärsivällinen venyttely riittävät useimmiten tuomaan esinahkaan väljyyttä. Myös itsetyydytyksen yhteydessä tapahtuva esinahan liikuttelu on eduksi. Tärkeää on, ettei käsittele esinahkaa liian kovakouraisesti. Kannattaa pitää taukoa, jos tuntuu kipua. 

Yksi kireyttä ylläpitävä tekijä voi myös olla lyhyt frenulum, joka kiinnittää esinahan terskaan. Lyhyt frenulum estää esinahan vapaan rullautumisen. Frenulumille voi tehdä päiväkirurgiassa pidennysleikkauksen (frenuloplastia), jossa sen sijaintia muutetaan poistamatta ihoa.

Voit siis kokeilla Sexpon ohjeita avuksi ennen lääkärille hakeutumista, mikäli esinahka on kiinni terskan päällä eikä liiku kunnolla. Muista olla varovainen.  

Jos esinahka liukuu muuten hyvin terskan päällä, mutta ongelmana on nimenomaan frenulum, joka kiristää häiritsevästi ja estää esinahan vapaan liikkumisen, kannattaa sinun siinä tapauksessa suoraan varata aika lääkärille. Missään tapauksessa sinun ei kannata itse koettaa katkaista sitä. Terveydenhuollossa kyllä neuvotaan ja autetaan sinua. :)

Mukavaa kesää sinulle!  

Tsemppiterkuin, Riina | Nuortenelämä.fi

Jos et tiiä mitä voit tehdä, mene lääkäriin.


pulma

en usko jumalaan mutten kiellä jumalaa kävin rippikoulun en tiedä mihin uskontoon kuuluuisiin jos kaikki ois kristittyjä oltaisiin omassa kuplassa mikään mielipide ei ole ainut ja oikea siksi mun on vaikee muodostaa omaa mielipidettä oon pohtinut kuplautumisessa miten voi sitten muodostaa mielipiteen jos mikään mielipide ei oo ainut ja oikea

Kommentoi
Näytä vastaukset

Nuortenelämä.fi vastaa

Hei!

Uskonto on monelle hyvin vaikea aihe. Uskonto on myös sellainen asia, jossa on vaikea neuvoa, koska jokainen tekee itse valinnat haluaako uskoa ja mihin. Kannattaakin ihan rauhassa tutkailla erilaisia uskontoja. http://www.uskontojenmaailma.fi/index tällä sivulla esitellään melko kattavasti eri uskontoja. Myöskään ei tarvitse ajatella, että siitä on tehtävä päästös, jossa tulee pysyä. Joku saattaa kasvaa tietyssä uskonnossa, mutta aikuisuudessa kääntyä eri uskontoon. 

Kuplautuminen on omanlainen haaste, mutta jopa uskontojen sisällä on isoja näkemys eroja, joten ei uskonnon valitseminenkaan tarkoita että ympärillä olevilla olisi samanlainen maailmankatsomus tai mielipiteet. Kuplautumista voi myös estää sillä että tutkii myös vastakkaisen mielipiteen perusteluita. 

Kannustankin että tutustut rohkeasti erilaisiin uskontoihin, jos asia sinua mietityttää. Ei kannata ottaa paineita päätöksistä, eikä niitä kannata pitää lopullisina.

terveisin
Sanni- Po1nt.fi

kyssäri

miten omena vaikuttaa dementtiaan syön hirveesti omenoita

Kommentoi
Näytä vastaukset

Nuortenelämä.fi vastaa

Hei!

Ruokien vaikutusta dementtiaan on tutkittu enemmikseen vain ehkäiseviä vaikutuksia. Niissä on todettu monipuolisen ruokavalion ehkäisevän muistisairauksia. Liiallinen omenien syönti ei vaikuta dementtiaan. Kuitenkin kannattaa muistaa kaikessa syömisessä kohtuus, vaikka ruoka itsessään olisi terveellinen. 

terveisin 
Sanni- Po1nt.fi

Yliopistoon vai ammattikouluun?

Moikka, pohdin tässä jatko-opintoja ja meitin, että yksivaihtoehto vois olla muodin opiskelu. En vaa tiiä kannattaisko sitä lopulta hakeutua yliopistoon vai ammattikouluun?
Vaatteiden suunnittelusta ei oo mitään kokemusta muuta kun peruskoulun käsityötunneilta tulleet pohjat. Lähtökohtasesti mietin Aalto-yliopistoa, mutta pääseekö sinne vaikka ei ole mitään kokemusta vaatteiden suunnittelusta?

Sivut