Uusimmat kysymykset

Täältä löydät Kysyttävää-palstan viimeisimmät kysymykset sekä niihin tulleet kommentit ja vastaukset.

mistä tiedän pojan pitävän minusta?

Olen miettinyt tätä kauan joten ajattelin kysyä täältä. Olen ollut jonkin aikaa ihastunut poikaan, jolla on sellainen "luokan pelle" maine ja hän käyttäytyy erillailla minua kohtaan. Onko hän ihastunut minuun? Hän on käyttäytynyt esim näin:
-tuijottanut. Olen nähnyt omin silmin pari kertaa tai uskon ainakin niin, ja kaverit ovat nähneet kerran -"kiusoitellut". Varastellut kyniäni, koskenut hiuksiini,tökkinyt yms -ollu myös kiltti esim nosti kerran reppuni kun se tippui penkistä(yleensä ei tee sellasta) -esim paritansseissa hänen ilmeestään näki että hän nautti tilanteesta.
Olisi kiva että tähän vastattaisiin pian.

Peniksen pituus

Mulla on lepotilassa noin 6cm ja erektiossa 10 ja oon 14 v. Onko normaalia?

Kommentoi
Näytä vastaukset

On. Normaalia on. Olet 14-vuotias, ja kasvusi mieheksi on vielä kesken. "Miehuutta" ei senttimitalla osoiteta, vaan sillä, millaista toimintaa on korvien välissä. Ota rennosti vaan.


Terskan reuna sininen

Terskan alareuna on sininen takaa. Se on sininen ihopoimun, joka kiinnittää esinahan terskaan, vierestä oikealta ja vasemmalta puolelta. Vaikka koko muu terska olisi punainen tämä alue pysyy sinertävänä. Mistä myös saattaa johtua terskan punertavuus yleensä iltaisin. Kiitos jo etukäteen.

Kommentoi
Näytä vastaukset

Nuortenelämä.fi vastaa

Hei!

Kiitos kysymyksestä.

Terskoja on yhtä monta kuin on miehiäkin. Näin ollen kaikilla miehillä on omanlaisensa yksilöllinen terska, väriä myöden. Kyseessä tuskin on mikään huolestuttava asia, näkemättä tosin vaikea arvioida. Mikäli terskan sinertävä alue ja terskan punertava väri iltaisin sinua mietityttää, suosittelen käymään lääkärin vastaanotolla. Lääkäri voi nähdessään terskasi, kertoa sinulle onko syytä huoleen tai ei. Vaihtoehtoisesti voit hakeutua myös kouluterveydenhoitajan vastaanotolle.

Miia terveydenhoitaja, seksuaalineuvoja

Apua

Olen 175cm pitkä ja painan 45kg. Olen 15 vuotias. Vaikka terkkari sanoo että minun pitäisi lihoa, koen itseni läskiksi ja haluan laihduttaa. En pysty syömään ilman, että ajattalen kuinka ruoka lihoittaa minua. Mitä minun kannattaisi tehdä?

Kommentoi
Näytä vastaukset

Mietitkö paljon syömistä? Tuntuuko joka suupala siltä, että olet "retkahtanut" syömään? Onko mikään syöminen huoletonta ja hyvää oloa tuottavaa? Liittyykö laihuuteen kuvitelma siitä, että silloin on hyväksytty ja oikeanlainen? Painoindeksisi on neljäntoista hujakoilla, joka tarkoittaa alipainoa. Olet 15-vuotias, joten kasvupyrähdys on varmaan ollut juuri? Kuinka pitkä olit kaksi vuotta sitten? Mitään yhtä poppakonstia ei ole olemassa, jotta löytäisit terveen omakuvan. Kouluterveydenhoitaja on varmasti oikeassa siinä, että sinun pitäisi syödä vähän enemmän, ja kuluttaa vähän vähemmän. Olisiko syytä mennä vaikka uudestaan juttelemaan kouluterkkarille? Ennenkuin edessä on pattitilanne ja suuret ongelmat?


Onko nää menkat

Moi :3 oon nyt 12 vuotias tyttö ja mun synttärit on huhtikuun 8. Päivä. Eilen mä olin luistelemassa kaverin kaa ja tulin kotiin,söin iltapalan ja sit menin yläkertaan. Kävin vessassa ja huomasin et mun pikkareissa on vaaleen ruskeita tahroja ja mul ei oo ollu mitään kipuja ja valkovuoto on ollu 1,5 vuotta suunnilleen. Vois nää olla menkat??

Kommentoi
Näytä vastaukset

Voi. Menkkaelämän alku- ja loppupäässä vuoto voi olla hyvin pientä tai suurta, ja kierron pituudessa isoja vaihteluita. Valtaosalla tytöistä menkat on kivuttomat, ja rytmi löytyy ennemmin tai myöhemmin. Tämä on merkki siitä, että elimistösi toimii iälle kuuluvalla tavalla. Voitko jutella asiasta äitisi/mummun/siskon/kouluterveydenhoitajan kanssa? Ja aloita samantien menkkojen merkkaaminen kalenteriin. Ensimmäisten menkkojen alkuaikaa tullaan kysymään vielä monta kertaa, pitkin elämääsi.


Alavatsa patti

Löysin justiinsa patin alavatsasta. Ei välttämättä mitää vakavaa mut tottakai sitä säikähtää. Patti on tavallaan kyljen suunnasta haaroväliin päin hieman pitkittäin, pituussuunnassa kolme ja vaakasuunnassa kaksi cm. Ei ole ennen tuntunut ja nyt yhtäkkiä se elää tuossa suunnilleen munasarjan kohdalla vasemmalla puolella ja toisella puolella samassa kohtaa ei ole mitään jotta sormella voi huoletta painaa. Olen siis hieman alipainoinen eikä kipua tunnu. Ei ole ollut mitään erikoista paitsi kerran verenvuotoa seksin yhteydessä:DD poikaystävällä ilmeisestikkin juuri tullut eturauhasentulehdus jeeee! Tarkastukseen en mene maksamaan 40€ todetakseen jotain pientä ja vaaratonta. Ainut apu kirjoitella nuorten palstalle. Apua..?

Kommentoi
Näytä vastaukset

Nuortenelämä.fi vastaa

Hei!

 

Kiitos kysymyksestä.

Vaikka vahvasti kysymyksesi yhteydessä kieltäydytkin, suosittelen kuitenkin hakeutumaan lääkärin vastaanotolle. Lääkärillä on sinut tavatessaan mahdollisuus tutkia mainitsemaasi pattia tarkemmin sekä tarvittaessa mahdollisuus tehdä lisätutkimuksia kuten verikokeita tai jopa vatsan alueen ultra kyetäkseen antamaan sinulle vastauksen siitä mistä kirjoittamassasi patissa on kyse. Näkemättä, ilman mahdollisuutta tutkia ja ilman mahdollisuutta kysyä tarkentavia kysymyksiä, en lähtisi arvailemaan mistä on kyse, koska arvailut eivät monestikaan ketään,jolla on kysyttävää, vakuuta, valitettavasti. Ei liene huono ajatus kertoa patista myös äidillesi tai muulle luotettavalle aikuiselle.

 

Miia terveydenhoitaja, seksuaalineuvoja

Eturauhasentulehdus?

Harrastimme poikaystäväni kanssa ulkona seksiä n. Viikko sitten, kyllä harkitsematonta ja typerää killua housut nilkoissa pakkasessa:DD samana iltana poikaystävä valitti kivusta oikeassa kiveksessä ja alavatsassa. Googletimme kaiken mahdollisen mutta mitään todennäköistä ei löytynyt. Aamulla luulimme selvinneemme säikähdyksellä. Nyt viikkoa myöhemmin kivut ovat jatkuneet hänellä alavatsassa ja kiveksissä. Päädyimme googlen ja keskustelupalstojen perusteella eturauhasentulehdukseen joka jäisi loppu iäksi. Ongelman ydin on että vanhemmille hän ei uskalla/tahdo kertoa koska lääkärille ei tahdo mennä. Masentelua löytyy kun hän tälläkin hetkellä selailee netti sivuja kaiken maailman tuskista tulehdukseen liittyen. Huolettaa meidän suhteemme puolesta ja hänen terveytensä kannalta.. saisinko mitö tahansa auttavaa tietoa..>.<

Kommentoi
Näytä vastaukset

Nuortenelämä.fi vastaa

Hei!

Kiitos kysymyksestä.

Alkuun toteaisin, kuten varmasti itsekin tiedätte, google EI ole oikea paikka etsiä syitä oireilulle. Ihan siitä syystä, että internet sisältää paljon tietoa joka ei ole näyttöön eli tutkimuksiin perustuvaa, vaan on jonkin ihmisen omaan kokemukseen tai kuulemaansa ajoittain luulemaansakin perustuvaa jolloin pitäisi kyetä tarkastelemaan ja suodattamaan lukemaansa erityisellä kriittisyydellä. Tiedättehän, että lääkärikäynnit ovat aina luottamuksellisia. Ja lisäksi, mikäli poikaystäväsi on sinun ikäisesi tai vanhempi, lääkäri on vaitiolovelvollinen jolloin lääkäri ei voi kertoapoikaystäväsi vanhemmille heidän poikansa käyneen vastaanotolla eikä sitäkään miksi vastaanotolla olisi käyty. Kannustaisin ja suosittelisin kyllä hakeutumaan lääkärin vastaanotolle, tällöin mahdollisesti tarvittava hoito päästäisiin aloittamaan riittävän varhaisessa vaiheessa ja vaiva saataisoin hoidettua. Ottamatta kantaa siihen, mistä kipu voi johtua, totean että syitä toki on muitakin kuin epäilemänne eturauhastulehdus. Siksi lääkäri olisi oikea asiantuntija arvioimaan mistä on kyse, koska hänellä on mahdollisuus tutkia ja haastatella potilasta tarkemmin. Mitä tulee parisuhteenne kestämiseen, tämän tilanteen vaikutusta suhteeseenne on vaikea arvioida. Kuitenkin tukemalla, olemalla tarvittaessa käytettävissä sekä kannustamalla poikaystävääsi hakeutumaan lääkärin vastaanotolla teet sen mitä sinulla tilanteessa on tehtävissä.

 

Miia terveydenhoitaja, seksuaalineuvoja

Oudot ekat menkat

Ekat menkkani alkoi ja oli pois päivän ja alkoi uudestaan onko normaalia?

Kommentoi
Näytä vastaukset

Nuortenelämä.fi vastaa

Hei!

Kiitos kysymyksestä.

Kuukautisten alkaessa on täysin normaalia, että ne voi olla epäsäännölliset ja vuoto vaihtelevaa tai poikkeavaa. Saattaa kulua useampikin kuukausi ja kuukautiskierto ennenkuin vuoto normalisoituu ja kuukautiset säännöllistyy. Mikäli vuodot jatkuvat edelleen epäsäännöllisinä ja vaihtelevina voisi olla hyvä keskustella lääkärin kanssa asiasta, koska se voi olla tulevaisuudessa vaikuttamassa muun muassa lasten saantiin. Mutta odottele toki rauhassa kuukautisten säännöllistymistä. Ei myöskään ole poikkeuksellista, että kuukautiset alkuvaiheessa ei tulekaan joka kuukausi.

 

Miia terveydenhoitaja, seksuaalineuvoja

penikseni

hei!
olen 22-vuotias onko penikseni normaalin kokoinen se on 1cmpitkä

Kommentoi
Näytä vastaukset

Nuortenelämä.fi vastaa

Hei!

Kiitos kysymyksestäsi! Peniksen koko mietityttää monia muitakin nuoria miehiä.

Pojan kehitys mieheksi alkaa kivesten kasvamisella. Se tapahtuu yleensä noin 9-13-vuotiaana. Penis aloittaa kasvamisen tästä yleensä vuoden päästä. Jokaisella kehitys on tietysti yksilöllistä. Penis jatkaa kasvamista 1-2 vuoden ajan.

Peniksiä on yhtä erilaisia kuin on miehiäkin. Keskimäärin koko vaihtelee aikuisella noin 6-9 senttimetrin välillä lepotilassa ja erektiossa luvut ovat hieman suuremmat. Väestöliiton sivuilla on lisää tietoa peniksestä.

Toimiiko peniksesi kuten pitääkin, eli onnistuuko virtsaaminen? Entäpä erektiot sekä siemensyöksyt? Jos onnistuvat, niin voit olla tyytyväinen, että kehosi toimii toivotunlaisesti.

Mikäli kokoon, peniksen toimintaan tai seksiin liittyy kysymyksiä voi aina kääntyä jonkun turvallisen aikuisen puoleen.  Myös terveydenhoitaja auttaa ja vastaa mielellään kysymyksiisi kehoon liittyen, joten käänny tarvittaessa rohkeasti myös hänen puoleensa.

terveisin, Mika - Nuortenelämä.fi

hävisin vi***ti rahaa

skinjokerii vittu 120 e mora ja joku nisti vie 3.33% nyt kuolettaa vi***ti.

Ylläpidon huomautus: Kysymyksestä on muokattu pois kirosanat ja muut asiattomat ilmaisut.

Kommentoi
Näytä vastaukset

Nuortenelämä.fi vastaa

Hei ja kiitos viestistäsi. Kuten huomaat, niin alkuperäisestä viestistäsi on poistettu asiattomat kirosanat, jotka eivät kuulu tälle palstalle.

En ole varma ymmärsinkö sinun viestisi sisältöä oikein, mutta olet ilmeisesti hävinnyt jossakin kaupassa rahaa. On hyvä tutustua erilaisten nettifoorumeiden ohjeisiin ennakkoon, niissä varmasti selviää ennakkoon otetaanko kauppasummasta jokin välityspalkkio.

Terveisin, Mika - Nuortenelämä.fi

Sivut