Uusimmat kysymykset

Täältä löydät Kysyttävää-palstan viimeisimmät kysymykset sekä niihin tulleet kommentit ja vastaukset.

Sivut

Verkkoopiskelut

Hei.
Verkkoopiskuihin aikuisena.
Menisin joihinkin aloihin verkkoopintoihin.

miten isona 112 koulutukseen

miten koulutukseen hätäpuheluihin

Pillujen erilaisuus

Tuntuuko kaikki pillut samalta vai onko niissä erilaisuuksia? Sheivaavatko tytöt nykyään pillujaan paljon ja kuinka monella 18-24 vuotiailla on oma dildo.

Kommentoi
Näytä vastaukset

Nuortenelämä.fi vastaa

Hei.
Jokaisen tytön ja naisen sukuelimet ovat uniikkeja ja erilaisia. Puhuttaessa ”sukuelimistä” tarkoitetaan niillä tyttöjen sisä- että ulkopuolisia elimiä. Sukuelimet muodostuvat häpyhuulista, klitoriksesta sekä emättimestä. Häpyhuulia on kaksi paria, ulommat häpyhuulet sekä sisemmät. Häpyhuulet ovat yleensä ryppyisiä ja se mahdollistaa häpyhuulten turpoamisen silloin, kun nainen on seksuaalisesti kiihottunut. Häpyhuulet toimivat tavallaan myös “iskunvaimentimina” seksin aikana. Jo häpyhuulten ulkonäössä ja -muodossa on paljon eroavaisuuksia naisten välillä. Emätin on sukupuolielinten putkimainen osa, joka yhdistää ulkoiset sukupuolielimet sekä kohdun. Emätin on litteä ja hyvin joustava, se venyy esimerkiksi yhdynnän ja synnytyksen yhteydessä. Synnytyksen jälkeen, emätin palautuu normaaliin kokoonsa ajan kuluessa. Emätin on noin 8 cm syvä, mutta seksuaalisen kiihottumisen myötä siitä tulee syvempi ja sileämpi, syvyydeltään keskimäärin 15cm. Luvut ovat kuitenkin hyvin yksilöllisiä ja ne vaihtelevat myös sen mukaan, kuinka kiihottunut nainen on.

Siihen kuinka paljon tytöt sheivaavat tai siistivät häpykarvojaan, en osaa antaa sinulle tarkkaa vastausta. Uskoisin, että bikinirajan siistimistä (alushousujen sivuilta näkyvien karvojen poistaminen) on pidetty "pakollisena" jo pidemmän aikaa. On kuitenkin jokaisen oma asia, poistaako häpykarvoja vai ei. Ei myöskään ole varmaa tietoa siitä, kuinka monella 18-24 -vuotiaalla on käytössään dildo tai muita seksileluja. Seksilelujen hankkiminen tai niiden käyttäminen on myös jokaisen henkilökohtainen asia.

Vahvemmat juomat

Hei. Mietin, että pystynkö nauttimaan vahvemmista juomista kodissani vai onko ainoa laillinen paikka näitä nauttia ravintoloissa, baareissa jne. ?

Hämmentynyt

Eli siis tarvisin vähä apuu sellases jutussa ku näin tässä joku aika sitte yhen pojan kaa ekaa kertaa ja se oli tosi ihana:lainas sen hanskat mulle, halas... yms. Se sano sen jälkee et nähään joku toinen päivä ja sitä rupes harmittaa ku mulle ei käyny yhtenä päivänä mitä se ehdotti. Nyt kumminkaa se ei oo enää puhunu mulle oikeestaa mitää(vaan jos mä oon alottanu keskustelun) ja oon tosi hämmentyny et mikä toi juttu oli. Se kyl puhuu esim mun kavereille(jotka on tyttöjä) mut sit mulle ei. Haluisin kysyy siltä et mikä homma mut en tiiä miten etten kuulosta iha säälittävältä.

Kommentoi
Näytä vastaukset

Nuortenelämä.fi vastaa

Heippa! Kiitos viestistäsi. :) Tässä paikkakuntasi nuorisotiedottaja Veeran vastaus viestiisi: 

On mahtavaa, että olet uskaltanut itsekin aloittaa keskusteluja. Voi olla, että tätä poikaakin jännittää eikä hän uskalla ottaa itse sinuun yhteyttä. Mikäli sinä vielä haluat nähdä, voit vaikka laittaa viestiä ja kysyä, voisitteko tavata joku päivä. Vastauksen jälkeen ainakin saisit tietoosi, missä mennään. Kannattaa olla rohkea, niin asiat selviävät varmasti.

Vesipisaran tunne iholla

Onko normaalia saada välillä semmoisia hetkiä, jolloin tuntuu kuin jostain olisi tippunut vesipisara ihollesi???

Alkoholi ja tupakka bisnes

Miten aloitan alkoholin ja tupakan myymiseen yrityksen aikuisena?

Kannabiksen ajattelu, pahasta?

Oon siis jo pari vuotta ajatellu kannabiksesta eri tavalla kuin muista huumeista, se on ollu jotenki kiehtova aihe. Mun mä lähimmät ystävät on jo huolissaan, sillä tää mun ajatusmalli on pahentunu ja ne pelkää että lopulta hankin sitä jotain kautta ja jään koukkuun. Ja no... Mä oon saattanu ajatella että sitä olisi kiva testata ja se ajatusmalli vaan voimistuu. Pitäiskö mun mennä puhumaan jollekin, vai voinko elää normaalisti?

Voiko 14 kohta 15 seurustella 13 vuotta täyttäneen kanssa

Olen ihastunut yhteen 13 vuotiaaseen tyyöön ja jutellaan paljon ja seki on sanonu et sillä on tunteita mua kohtaan mut pelkään et meiän ikä ero on liian iso ja siis oon 14 parin viikon päästä 15 ja se on 12 täytti 13 tänä vuonna

menkat ja sheivaus

mulla alko menkat seiskan alussa ja oon viel seiskal, eli ne voi olla hyvinkin epäsäännölliset mutta onko normaalia että aina ku sheivaan niiku genitaalialueelta nii mulla alkaa sen jälkeen menkat? kun siis viime viikolla sheivasin nii sen jälkeen alko menkat ja loppu päivä sitten nii nyt ku sheivasin nii yllätys alko taas menkat... niillä oli siis vaan päivä väliä.. onko kyseessä vaa et ne on epäsäännöllisii? onko toi normaalia ja mistä johtuu? vai onko vaan sattumaa? ennenkin tapahtunut tollasta...

Kommentoi
Näytä vastaukset

Nuortenelämä.fi vastaa

Hei,

Kiitos viestistäsi. Kerroin, että sinulla on alkanut melko kuukautiset melko vähän aikaa sitten, joten on hyvin tyypillistä, että kuukautiskiertosi ei ole vielä säännöllinen. Kuukautiset alussa tosiaan voivat olla sellaista vuotoa, joka tulee päivä silloin ja päivä tällöin. Jos sinulla on epävarma olo, milloin ne oikein tulevat, niin on hyvä käyttää pikkuhousunsuojaa, joka on kevyempi kuin terveysside. Jos kuukautiset ovat pitkään epäsäännölliset tai häiritsevät, niin juttele kouluterveydenhoitajalle aiheesta. Linkin kautta löytyy Väestöliiton sivuilta tietoa kuukautisista: https://www.vaestoliitto.fi/nuoret/murrosika/tyton-keho/kuukautiset/

Mutta sitten itse kysymykseen, eli siihen sheivaamiseen. Ihokarvojen poistolla ei pitäisi olla vaikutusta kuukautisiin. Sheiverillä höylättäessä toki voi tulla haavoja mutta tällaisesta et maininnut. Ehkä se on vain sattumaa. Jos tämä jää ihmetyttämään, niin kouluterkkarille voi tuostakin puhua aiheesta. On ihan luonnollista että asiaa mietit. Väestöliiton sivuilta löytyy myös hyvin tietoa ihokarvojen poistamisesta: http://www.vaestoliitto.fi/nuoret/murrosika/murrosian-kasvu-ja-kehitys/i...

Mukavaa kesänodotusta ja palaa asiaan, jos tämä vielä jää pohdituttamaan!

Terveisin, Leena
Vamos Kuopio

Sivut