Täältä löydät Netti ja media -aiheeseen liittyvät kysymykset, kommentit ja vastaukset. Mikäli et löydä vastauksia mieltäsi askarruttavaan asiaan, pääset esittämään oman kysymyksen klikkaamalla Esitä kysymys -painiketta.

:3 emoji

Siis mitä :3 emoji tarkottaa? Nään tätä tosi paljon. Jotkut väittää että toi ois pussaushymiö, jotku puhuu taas sit ihan vaan hymynaamasta. Ois kiva tietää, että sit osaisin käyttää tota oikeassa merkityksessä.

Kommentoi
Näytä vastaukset

Nuortenelämä.fi vastaa

Hei!

arvauksesi hymiön :3 merkityksestä eivät kovin kauaksi mene hymiön yleisimmin ymmärretystä tarkoituksesta. Ennen yleisempien emojien käyttöä hymiötä :3 käytettiin kuvailemaan reaktiota, kun jokin on todella söpöä tai suloista. Hymiötä :3 voidaan käyttää esimerkiksi suloisiin koiran- tai kissanpennun kuviin reagoimalla "aww kuinka söpöjä". Hymiötä voidaan mahdollisesti käyttää myös hempeämmissä keskusteluissa. Tänä päivänä hymiötä :3 lähimpänä kuvaava emoji voisi esimerkiksi olla joko punastunut -emoji tai sydänsilmä -emoji.

Emojit ja hymiöt ovat loppujen lopuksi monitulkintaisia kuvia, ja niiden tulkitseminen on lähinnä yksilön omaien näkemysten varaista. Ihmiset näkevät kuvat ja emojit omasta näkökulmastaan, minkä takia jotkin emojit ja hymiöt eivät välttämättä tarkoita kaikille henkilöille samaa asiaa. Tämä minunkin tulkintani kyseisestä hymiöstä voi olla jo vanhentunutta tietoa. Myös se, että jotkut tulkitsevat sen pusuhymiönä tai hymynaamana, voi olla heille yhtä oikea tapa.

Ystävällisin terveisin,

kesätyöharjoittelija Milla,
Byströmin Ohjaamon nuorten tieto- ja neuvontapalvelu

kyssäri

mitä tuo liiketunnistin ja synkronointi selaimessa tarkottaa

Kommentoi
Näytä vastaukset

Nuortenelämä.fi vastaa

Hei kybermaster!

Kiitos kysymyksestäsi.

Liiketunnistin

Liiketunnistimet keräävät tietoa laitteen käyttäjästä. Eri sivustot hyödyntävät laitteen liiketunnistimien keräämää tietoa yleensä esimerkiksi virtuaalitodellisuuteen tai liikuntaseurantaan. Selaimen asetuksista voit valita, sallitko liiketunnistimen käytön vai et. Oletusasetuksena on, että liiketunnistimen käyttö sallitaan verkkosivustoille, joilla vierailet.

Synkronointi

Synkronointi tarkoittaa käytännössä tietojen siirtämistä muille saman tiedon säilyttäville ohjelmille tai laitteille. Kun otat synkronoinnin käyttöön selaimessasi, näet tallentamasi tiedot kaikilla laitteillasi:

  • kirjanmerkit
  • historia ja avoimet välilehdet
  • maksutiedot
  • salasanat
  • asetukset ja valinnat.
  • osoitteet, puhelinnumerot ja muut vastaavat.

Synkronoinnista on esimerkiksi se hyöty, että jos vaikkapa hukkaat puhelimesi, niin saat palautettua tietosi, kun hankit uuden puhelimen. Synkronointia ei kannata ottaa käyttöön muilla, kuin omilla laitteilla.

Mukavaa kuunvaihdetta!

Terkuin, Riina

www.nuortenelama.fi

kyssäri

lähetin google tilin kautta googlelle palaute ei vastannu mikä on googlen sähköposti

Kommentoi
Näytä vastaukset

Nuortenelämä.fi vastaa

Hei!

Kiitos kysymyksestäsi. Google ohjeistaa käyttäjiä olemaan yhteydessä ohjekeskuksien kautta, jos heidän palveluistaan on jotain kysyttävää. Se on heidän mukaansa nopein tapa saada tukea.

Lisäohjeet löytyvät tältä Googlen sivulta (avautuu uuteen välilehteen). Valitse se ohjekeskus, mihin aiheeseen palautteesi/kysymyksesi liittyy. Esimerkiksi: jos asiasi liittyy jollain tavalla yksityisyyteen, voit lähettää Googlelle viestin kysymyslomakkeen kautta (avautuu uuteen välilehteen).

Mukavaa viikonloppua!

Terveisin, Riina | Nuortenelämä.fi

pulma

google data hävis itsestään en tehnyt mitään ja automattinen poisto on pois päältä

Kommentoi
Näytä vastaukset

Nuortenelämä.fi vastaa

Hei oikeudenpuolustaja!

En valitettavasti tiedä, miksi data on hävinnyt itsestään. Pääset tarkastelemaan yhteenvetoa Google-tililläsi tällä hetkellä olevasta datasta Googlen ohjeilla (avautuu uuteen välilehteen).

Mukavaa viikonloppua!

Terveisin, Riina | Nuortenelämä.fi

pulma

gmailiin tulee 2 vaihenen tunnistautuminen mikä huolettaa en omista puhelnita loin tilin gmailin kautta vaikka mulla on aika luovat salasanat oon huolissaan

Kommentoi
Näytä vastaukset

Nuortenelämä.fi vastaa

Hei ja kiitos kysymyksestä! 

Google tosiaan haluaa tarjota tätä kaksivaiheista tunnistautumista nyt urakalla, koska se on turvallisin keino suojata tilisi, mutta vielä tällä hetkellä se ei näytä olevan pakollista! Näyttäisi kuitenkin siltä, että tulevaisuudessa täytyy olla kaksivaiheinen tunnistautuminen päällä, jos haluat käyttää Googlen palveluja. Joten voit vielä jonkin aikaa olla ilman kaksivaiheista tunnistautumista.  

Löysin Sinulle myös tällaisen artikkelin, jossa neuvotaan, kuinka saat kaksivaiheisen tunnistautumisen päälle ilman puhelinta! 
https://www.guidingtech.com/use-google-2fa-without-phone/ (Englanniksi) 

Jos tiedät, että näillä näkymin et ole puhelinta hankkimassa, tai et yllä olevan ohjeen avulla saa kaksivaiheista tunnistautumista päälle,niin suosittelen aloittamaan sähköpostien siirron toiseen sähköpostipalveluun, esimerkiksi Outlookiin, jottet vahingossakaan joudu lukituksi Gmail-tilistäsi. 
 
Hyvää kesää Sinulle! 

Ville / Po1nt  

kyssäri

on identtiset kaksoset voiko oikeasti tulla paha kaksoisisko onko suomalaista sarjaa aiheesta tai jossa on paha kaksoisisko sori jos ei liity aihe ei löytynyt sopinaa

Kommentoi
Näytä vastaukset

Nuortenelämä.fi vastaa

Hei nimimerkki pohtia! 

Eri aatteissa ja uskonnoissa on erilaisia ihmiskäsityksiä. Niihin ei kuitenkaan liity sellaisia yksityiskohtia, että identtisistä kaksosista toinen osapuoli olisi jollain tapaa pahempi.  

Esimerkiksi humanistisen ihmiskäsityksen mukaan ihminen on lähtökohtaisesti hyvä, arvokas ja ainutlaatuinen – oli sitten identtinen kaksonen tai ei. 

En itse ainakaan tiedä, enkä löytänyt sellaista suomalaista sarjaa, joka kertoo pahasta kaksoissiskosta. 

Terkuin, Riina | Nuortenelämä.fi  

Apua nyt!

Mitä tarkoittaa sellainen kun sanotaan esim. Oon 03? Mitä ne lyhenteet(jos ne on niitä) tarkottaaaaa?

Kommentoi
Näytä vastaukset

Nuortenelämä.fi vastaa

Moi nimimerkki Kysyn vaan! 

Kiitos kysymyksestäsi. Yleensä sillä tarkoitetaan syntymävuotta. Eli jos sanoo esim. “Oon 03” tarkoittaa se, että hän on syntynyt vuonna 2003.  

Terkuin, Riina | Nuortenelämä.fi  

:’(

Mua vähän kiusattiin netissä…

Kommentoi
Näytä vastaukset

Nuortenelämä.fi vastaa

Moi, kiitos kysymyksestäsi. Mari vastaa sinulle:

Hei nimimerkki HaluanApua!

Ikävä kuulla, että olet kohdannut kiusaamista netissä. Et maininnut viestissäsi, minkälaista kiusaaminen on ollut. Kaikenlainen kiusaaminen on joka tapauksessa aina väärin, eikä sitä pitäisi joutua kenenkään kohtaamaan.

Tärkeää on, että kiusaamisen kanssa ei tarvitse jäädä yksin. Uskalla avata tilannetta ja kertoa kokemuksestasi perheenjäsenillesi tai jollekin sinulle luotettavalle aikuiselle. Tällainen aikuinen voi olla esim. opettaja, terveydenhoitaja, kuraattori tai harrastuksen ohjaaja. Miettikää yhdessä keinoja, mitä kiusaamiselle voisi tehdä.

Tilanteita voi esimerkiksi yrittää selvittää ensin kiusaajan kanssa. On mahdollista, että kiusaaja ei ole ymmärtänyt tehneensä väärin. Jos tämä ei ole mahdollista tai se ei auta, myös mahdollisen sivuston tai somekanavan ylläpitoon voi olla yhteydessä. Ylläpitäjä voi poistaa esimerkiksi loukkaavia tekstejä tai kuvia verkosta, ja mahdollisesti selvittää tekijän. Kiusaaja voi myös saada porttikiellon nettipalveluun. Tällainen ilmianto jää vain ylläpidon tietoon, eikä kiusaaja saa tietää, kuka sen on tehnyt.

Halutessasi kiusaamisesta voi jutella luottamuksellisesti ja nimettömästi myös MLL:n Lasten ja nuorten maksuttomassa puhelimessa tai chatissa. Yhteystiedot löydät Nuortennetin sivulta (linkki avautuu uuteen välilehteen)

Myös somen nettipoliiseille voi laittaa matalalla kynnyksellä viestiä ja kysymyksiä kiusaamisesta. Turun suunnalla netissä nuoria auttaa @konstaapelix.

Tietopalveluohjaaja, Mari

Tieto- ja neuvontapalvelu NuortenTurku

pulma

miten datankeruu vaikuttaa mainoksiin kysyn koska s euraan tubessa jenkki firmaa mutten saa siitä tai siihen liittyviä mainoksia

Kommentoi
Näytä vastaukset

Nuortenelämä.fi vastaa

Hei tuber! 

Kiitos kysymyksestäsi. Näkemiisi mainoksiin vaikuttavat YouTubessa katsomiesi videoiden sisältöjen lisäksi myös Google-tilisi tiedot, esimerkiksi ikä ja sukupuoli. Mainoksiin vaikuttaa myös esimerkiksi Googlen muihin palveluihin liittyvä toiminta, käyttämiesi verkkosivustojen tyypit ja laitteesi sisältämien mobiilisovellusten käyttö.  

Google kerää myös erikseen "mainosprofiilia" käyttäjästä mahdollisten kiinnostuksen kohteiden perusteella ja siksi näyttää tiettyjä mainoksia. Googlen lisäksi muutkin tahot keräävät käyttäjistään dataa ja mahdollisesti jakavat tätä mainostajille.  

Lisäksi mainostajat päättävät itse kohderyhmänsä. On siis mahdollista, että et kuulu kyseisen firman kohderyhmään. Jotkut ulkomaalaiset firmat saattavat valita kohderyhmäkseen esimerkiksi vain henkilöt, jotka sijaitsevat yrityksen kanssa samassa maassa.  

Terkuin, Riina & Marko | Nuortenelämä.fi  

kyssäri

huomasin että crohmen selaushistoriasta oli itsestän hävinny sivu mutten poistanut historiaa tai postanut google tietojani miks näin kävi

Kommentoi
Näytä vastaukset

Nuortenelämä.fi vastaa

Moi kissafani! 

Kiitos kysymyksestäsi. En valitettavasti osaa sanoa varmuudella, miksi sivu on hävinnyt selaushistoriasta. Yksi mahdollinen syy on, että olet käyttänyt yksityistä selausta (incognito). 

Terveisin, Riina | Nuortenelämä.fi  

Empäs tiedä! Voi olla, että meitä painamaan jotain nappia vahingossa, ja sen seurauksena näin kävi. Jos se toistuu, kannattaa tarkistaa Chromen käyttöehdot.


en painanut


Sivut