Täältä löydät Kansalaisena -aiheeseen liittyvät kysymykset, kommentit ja vastaukset. Mikäli et löydä vastauksia mieltäsi askarruttavaan asiaan, pääset esittämään oman kysymyksen klikkaamalla Esitä kysymys -painiketta.

kyssäri

mun tuttu kritisoi väittelyä avasin sitä tossa keskustelussa miten ymmärsit tuttuni kritiikin ja tapani keskustella yritin tossa videolla ilmoista https://www.youtube.com/watch?v=W8xaOnNzo9s

Kommentoi
Näytä vastaukset

Nuortenelämä.fi vastaa

Hei youtubepolitikko 

Tieto- ja neuvontapalvelumme vastaukset perustuvat oikeaan, luotettavaan ja ajantasaiseen tietoon. Palveluun ei kuulu mielipiteiden antaminen.  

Terveisin, Riina | Nuortenelämä.fi  

uusi näkökulma

miksi niitä leimataan jotka uskoo salaliittoteorioihin ymmärrän miksi jotkut uskoo salaliittoteorioihin halu toteuttaa ihmisenä olon syvempiä motiiveja tarvetta tulla kuulluksi ja nähdyksi ja kokemusta yhteisöllisyydestä ja tunteen että maailmaan voi vaikuttaa positiivisesti ja rakentavalla tavalla oon tutustunut tota kohtaa tarkotin https://youtu.be/OWm389ohTHI?t=1055

Kommentoi
Näytä vastaukset

Nuortenelämä.fi vastaa

Hei nimimerkki oikeudenpuolustaja!  

Kiitos viestistäsi. Millä tavoin olet havainnut salaliittoteorioihin uskovia ihmisiä leimattavan?  

Ennakkoluuloja erilaisia asioita ja ihmisiä kohtaan voi aiheuttaa ihmisen omat pelot ja tietämättömyys kyseessä olevasta asiasta. Ennakkoluulot voivat olla myös muilta opittuja tai johonkin omaan huonoon kokemukseen perustuvia.  

Voi olla, että salaliittoteorioihin uskomiseen suhtaudutaan negatiivisesti esimerkiksi siitä syystä, että monet salaliittoteoriat eivät perustu tutkittuun tietoon. Monet salaliittoteoriat ovat haitallisia ja harhaanjohtavia. Ne levittävät epäluottamusta tieteellistä ja lääketieteellistä tietoa kohtaan. Sillä taas voi olla vakavia seurauksia.

Terveisin, Riina | Nuortenelämä.fi  

mp videon kohta


Abortti

Hei! Vastustan aborttia ja tuntuu että saan siitä koko ajan paskaa niskaan. Aina jos kantani tulee esille minua aletaan haukkua ja pilkata. Vain koska puolustan elämää. Minut myös abortista puhuttaessa suljetaan keskustelun ulkopuolelle koska olen poika. Tuntuu ettei minua haluta yhteiskunnan jäseneksi kun koko ajan em. asian vuoksi haukutaan ja toivotaan kuolemaa.

Kommentoi
Näytä vastaukset

Nuortenelämä.fi vastaa

Hei nimimerkki Niheku! 

Kiitos viestistäsi. Ikävä kuulla, että sinua kohdellaan epäasiallisesti ja syrjivästi kantasi takia. Haukkuminen, pilkkaaminen ja ulkopuolelle sulkeminen on väärin, eikä sinun pitäisi joutua sellaisen kohtelun kohteeksi. Olet yhtä hyvä ja arvokas omana itsenäsi ja yhteiskunnan jäsenenä, kuin muutkin, riippumatta kannastasi. 

Keskustelussa on hyvä osata kunnioittaa jokaisen siihen osallistuvan erilaisia näkemyksiä. Sitran Rakentavan keskustelun pelisäännöt tarjoavat kaikille vinkkejä, miten pitää keskustelu rakentavana, vaikka aiheena olisi mielipiteitä rajustikin jakava asia.  

Jos sinua jatkossakin haukutaan tai kohdellaan muuten epäasiallisesti, voit sanoa heti ääneen, että kohtelu on loukkaavaa ja pyytää lopettamaan sellainen. Voit myös kertoa asiasta aikuiselle. Aikuisten vastuulla on puuttua sellaisiin tilanteisiin. Jos tällainen tilanne on esimerkiksi nuorisotilalla, kerro nuokkarin työntekijälle. Jos tilanne on jossain verkkopalvelussa, kerro palvelun moderaattorille tai ilmianna kommentti tai käyttäjä palvelun ylläpidolle. 

Lisää tietoa ja neuvontaa saat esimerkiksi nuorten chateissaChatteja löydät Netarista 

Tsemppiterveisin, Riina | Nuortenelämä.fi  

vaitiolo velvollisuus

hei! Minua kiinnostaisi tietää, että onko nuokkarilla olevat nuoriso-ohjaajat vaitiolovelvollisia ja mistä asioista he ovat vaitiolovelvollisia nuokkarilla?

Kommentoi
Näytä vastaukset

Nuortenelämä.fi vastaa

Hei nimimerkki utelias! 

Kiitos kysymyksestäsi. Nuokkarin nuoriso-ohjaajat ovat vaitiolovelvollisia. Tämä tarkoittaa, että kaikki keskustelut, jotka käyt nuoriso-ohjaajan kanssa, ovat luottamuksellisia ja teidän kahden välisiä. Nuoriso-ohjaaja ei kerro asioitasi eteenpäin muille ilman sinun lupaasi.  

Vaitiolovelvollisuudesta poiketaan tilanteissa, joissa ohjaajalla on syytä epäillä jonkun olevan vaarassa joutua väkivallan kohteeksi. Ohjaajalla on oikeus ilmoittaa poliisille henkeen tai terveyteen kohdistuvan uhkan arviointia ja uhkaavan teon estämistä varten tarvittavat tiedot, jos hän on sellaisia saanut tietoonsa. 

Lisäksi, jos ohjaajalla herää alaikäisestä nuoresta lastensuojelullinen huoli, tai käy ilmi alaikäiseen kohdistunut seksuaalirikos tai muu henkeen tai terveyteekohdistuva rikos tai hätätilanne, on hänellä velvollisuus olla yhteydessä hätäkeskukseen, lastensuojeluviranomaisiin tai poliisiin, jotta nuori saisi tarvitsemansa avun. Ilmoitus tehdään aina niin, että siitä keskustellaan nuoren kanssa.

Nuokkarin nuoriso-ohjaajien kanssa on ihan luotettavaa ja turvallista jutella vaikkapa omista huolista, päivän tapahtumista, viikonloppusuunnitelmista, elämän haasteista tai ihan mistä vain. Ohjaaja kuuntelee ja on tukenasi. :)

Mukavaa kevättä sinulle!  

Lämpimin terveisin, Riina | Nuortenelämä.fi 

kyssäri

mulla on tunne etten elä mielipide kuplassa en suosi mitään uutismedia katon cnn ja fox newsiä katon eri puolueiden videoita yksi mun face kaveri on anarkisti millä tavoin mun ajattelussakin vois olla järkeä niin sanotaan kun uskaltaa haastaa itseään tein politikka blogin

Kommentoi
Näytä vastaukset

Nuortenelämä.fi vastaa

Moi, Sini vastaa:

Heippa! 

On tärkeää seurata erilaisia uutismedioita. Hieno juttu, että seuraat eri puolueita. Kiva homma, että olet tehnyt politiikkablogin. Siellä voit kertoa ajatuksiasi ja mietteitäsi. 

Terveisin, Sini | Nuortenelämä.fi 

kyssäri

mulla on tunne etten elä mielipide kuplassa en suosi mitään uutismedia katon cnn ja fox newsiä katon eri puolueiden videoita yksi mun face kaveri on anarkisti millä tavoin mun ajattelussakin vois olla järkeä niin sanotaan kun uskaltaa haastaa itseään

Kommentoi
Näytä vastaukset

Nuortenelämä.fi vastaa

Moi, Sini vastaa:

Hei! 

Hienoa, että seuraat monenlaisia uutismedioita ja eri puolueiden videoita. Itseään on hyvä aina välillä vähän haastaa. 

Hauskaa viikkoa sulle! 

Terveisin, Sini | Nuortenelämä.fi 

kyssäri

miten jakantunut persoona näkyy keskusteluisssa seuraan politikkaa

Kommentoi
Näytä vastaukset

Nuortenelämä.fi vastaa

Hei, kiitos viestistä. Sini vastaa: 

Hei! 

Jakaantunut persoona voi näkyä keskusteluissa monellakin tapaa. Terveyskirjaston sivulta voit lukea lisää sivupersoonahäiriöstä, joka tarkoittaa myös jakaantunutta persoonallisuushäiriötä. 

Hienoa, että seuraat politiikkaa. 

Terveisin, Sini | Nuortenelämä.fi 

et kertonu miten näkyy


Kysymykseesi ei ole yhtä selvää vastausta, miten jakaantunut persoona näkyy keskustelussa, sillä se voi näkyä niin monella tavalla. Yhtenä esimerkkinä jakautunut persoona voi näkyä keskustelussa niin, että henkilö puhuu aluksi yhdestä asiasta, mutta seuraavassa hetkessä hänen mielipiteensä asiasta on täysin päinvastainen kuin hetkeä aiemmin.

T. Sini – Nuortenelämä.fi

kyssäri

kerran kysyin kun keskustelen ihmisten kaa tuntuu että muut ei huomaa että käsitän asioita laajemmin ja oon perehtynyt toiset huomas ja eräs huomasi että osaan eri näkökulmista katsoa asioita toisista mulla on suppea ajattelua ja tuntuu että mut huomataan eri tavoin oon kiinnostunut yhteiskuntatieteissä ja politiikasta oonkiinnostunut sotahistoriasta ja luen tieteenkuvalehtiä sekä historian lehtiä mulla ois autistisia piirteitä ja tuntuu että mut nähdään jakantuneesti mä ymmärrän maahanmuttokrittisen näkökulman en yleistä ketään ihmistä länsi savossa oli tilasto raiskauksista reijo sanoi suppeaksi vaikka vetosin tilastoon ekä katsonu omasta näkökannasta tilastot kuuluu tieteeseen hiukan häiritsi tuntuu että mut nähdään jakantuneesti toisista mulla on laaja toisista suppea

Kommentoi
Näytä vastaukset

Nuortenelämä.fi vastaa

Hei, kiitos viestistä. Sini vastaa:

Moikka! 

En aivan ymmärrä, mikä kysymyksesi on. Hienoa, että luet monenlaisia lehtiä ja olet kiinnostunut tärkeistä asioista. Osaa meistä voi kiinnostaa juurikin yhteiskuntatieteet ja politiikka, toisia nämä asiat eivät välttämättä kiinnosta ollenkaan. Emme myöskään aina ymmärrä toisiamme. Tällöin voi miettiä, saisiko asiansa ilmaistua jollakin toisella tavalla, jonka toinen voisi ymmärtää paremmin.  

On totta, että tilastot kuuluvat tieteeseen. Kannattaa kuitenkin muistaa, että lähes kuka vaan voi tehdä tilaston melkeinpä mistä vaan. Tilastoja tutkiessa on tärkeää kiinnittää huomiota, mistä tilasto on ja kuka sen on tehnyt. Eli on hyvä muistaa lähdekritiikki. Tilastoja voi esimerkiksi vertailla keskenään ja tutkia vastaavatko ne toisiaan.

Terveisin, Sini | Nuortenelämä.fi 

tilasto oli länsi savossa


kyssäri

Kommentoi
Näytä vastaukset

Nuortenelämä.fi vastaa

Moi, kiitos kysymyksestäsi. Sini vastaa:

Hei nimimerkki politicsman!

Balance on englannin kieltä ja tarkoittaa tasapainoa. Jos tarkoitat aivan videon lopussa olevaa kohtaa, jossa on kyselystä saadut tulokset, tarkoittaa balance siinä, että vastaajan diplomaattinen akseli on tasapainossa. 

Terveisin, Sini

kyssäri pulmaani

kun keskustelen ihmisten kaa tuntuu että muut ei huomaa että käsitän asioita laajemmin ja oon perehtynyt toiset huomas ja eräs huomasi että osaan eri näkökulmista katsoa asioita toisista mulla on suppea ajattelua ja tuntuu että mut huomataan eri tavoin oon kiinnostunut yhteiskuntatieteissä ja politiikasta oon lukenut peruskoulussa sotahistoriaa ja luen tieteenkuvalehtiä sekä historian lehtiä mulla ois autistisia piirteitä ja voiko se myös liittyä persoonaan

Kommentoi
Näytä vastaukset

Nuortenelämä.fi vastaa

Moi. Sini vastaa:

Hei! 

En ole varma ymmärsinkö kysymyksesi oikein. Käsittääkseni mietit, miksi toiset eivät huomaa, että osaat ajatella asioita laajemmin, ja että tiedät paljon asioista. Tähän voi olla monia syitä. Ehkä toiset eivät aina ymmärrä, mistä puhut. Tai voi olla, että he eivät saa kiinni sinun ajatuksen juoksustasi. Toiset ymmärtävät ja sisäistävät asioita paremmin kuin toiset. Ihmiset ovat kiinnostuneita erilaisista asioista. 

Tarkoitatko kysymyksessäsi, että voiko kiinnostus asioihin johtua persoonasta tai autistisista piirteistä? Autismiliiton sivuilla kerrotaan näin: ”Autismikirjoon liittyy myös vahvuuksia, esimerkiksi hyvä yksityiskohtien havaitseminen ja keskittymiskyky erityisiin mielenkiinnon kohteisiin sekä hyvä oikeudentaju.” Eli kiinnostuksesi perehtyä asioihin voi liittyä autistisiin piirteisiin. Autismiliiton sivuilta voit lukea lisää autistisista piirteistä

Toivottavasti vastauksesta on sinulle apua. Mukavaa kevättä!:) 

Terveisin, Sini | Nuortenelämä.fi 

Hei nimimerkki youtubepolitikko! 

Kiitos viestistäsi. Tarkentaisitko vielä, mikä kysymyksesi on? Kysyn tätä tarkennusta siksi, että osaisimme vastata sinulle paremmin. 

Terveisin, Riina 

tossa on se kysymys


tossa on se


Sivut