Täältä löydät Ihmissuhteet ja seurustelu -aiheeseen liittyvät kysymykset, kommentit ja vastaukset. Mikäli et löydä vastauksia mieltäsi askarruttavaan asiaan, pääset esittämään oman kysymyksen klikkaamalla Esitä kysymys -painiketta.

Asperger-miehen arvo

Mikä on asperger-miehen arvo nyky-yhteiskunnassa? Aspergerit joutuvat usein kokemaan kiusaamista ja syrjintää läpi elämänsä. Asperger-mies ei voi saada seurustelukumppania, eikä samanmielisiä ystäviäkään ole. Ajan mittaan omat ajatukset muuttuvat vain entistäkin synkemmiksi. Sen on todella ahdistavaa, kun seurustelua ja seksiä toitotetaan kaikkialla ympärillä, eikä sellaiseen ole kuitenkaan itselläni mahdollisuuksia. Koulussakin tytöt yleensä vain kiusasivat ja olivat muuten ärsyttäviä, ja seurustelivat yleensä nk. pahojen poikien ja kiusaajien kanssa. Kyseisestä ilmiöstä niissä Sannin joissain lauluissakin kai on kyse? Itse olin heille kuin roskaa. Miksi kiusaajat menestyvät ja saavat kaikenlaisia palkintoja ja pääsevät seurustelushteisiin, ja itse olen kuin roskaa tässä yhteiskunnassa? Mikä ihme minussa on vikana, kun tämä toistuu joka paikassa samalla tavalla? Kukaan ei ole kertonut sitä kuitenkaan suoraan, vaikka olenkin itse joskus suorapuheinen, mikä taas ärsyttää muita, vaikka en epäasiallinen olekaan. Miten voin saada itseni enää uskomaan tulevaisuuteen yhteiskuntamme hylkiönä, kun muut vain kehottavat tekemään itsemurhan? Tämä on viime aikoina alkanut ahdistaa entistäkin enemmän minua. Miksi edes vähän erilaisia täytyy syrjiä ja kiusata, ja miksi en kelpaa kenellekään? Tuntuu että vain täydelliset miehet kelpaavat nykyään :(. Millä tavalla voin vähentää tätä tuskaa odotellessa kaiken pelastavaa Kolmatta maailmansotaa?

Miten saisin kavereita kotieläimistä

Hei.
Olen eläinrakas ja toivoisin, että saisin kavereita itselleni kotieläimistä.
Miten saisin niitä?

Seksuaalisuus

Mistä tiedän olenko bi vai lesbo??
Ku en pysty ajattelee itteäni parisuhteessa pojan kanssa, mutta välil kyllä fantasisoin pojan kanssa olemisesta. En oo vielä kertaakaan ollu parisuhteessa, joten en tiiä kumman sukupuolen kanssa haluun ennemmin olla. Apuja???

Kommentoi
Näytä vastaukset

Nuortenelämä.fi vastaa

Hei Hämmentynyt?

Kiitos kysymyksestäsi. :) Mietit, mistä tiedät oletko bi vai lesbo. Et pysty ajattelemaan itseäsi parisuhteessa pojan kanssa, vaikka välillä fantasioitkin pojan kanssa olemisesta.

Moni muukin nuori miettii samankaltaisia asioita kuin sinä. Oma seksuaalisuus voi tuntua joskus hämmentäviltä, etenkin nuoruudessa. Voi olla vaikea määritellä itsellekään tarkasti omaa seksuaalista suuntautumista, eikä se olekaan välttämätöntäkään, ellei itse halua. Kukaan ulkopuolinen ei voi määritellä, oletko esimerkiksi lesbo tai tai bi tai kenties jotain muuta. Vain sinä itse voit sen tehdä. Sinulla on itsemäärittelyoikeus. Sinulla on oikeus määritellä, kuka olet, millainen haluat olla ja miten haluat tulla nähdyksi.

Osalle on tärkeää löytää juuri omaa seksuaalisuutta kuvaava sana tai määritelmä. Osa taas kokee, ettei halua, eikä ole tarpeellistakaan, määritellä omaa seksuaalista suuntautumista millään tavalla. Jotkut kokevat oman seksuaalisen suuntautumisen joustavana ja muovautuvana. Sinullakin on oikeus itse määritellä ja olla myös määrittelemättä oma seksuaalinen suuntautumisesi.

Jokaisen seksuaalisuus kehittyy ja muovautuu jatkuvasti. Voit antaa itsellesi aikaa tutustua rauhassa itseesi, omiin mieltymyksiisi ja siihen, mitä haluat. Asiat varmasti selkeytyvät pikkuhiljaa ajan ja itsetutkiskelun kanssa. Myös asiasta juttelu voi edesauttaa ja antaa uusia näkökulmia sekä vertaistukea. Se, ettet vielä oikein tiedä mitä haluat tai mikä on seksuaalinen suuntautumisesi, ei estä sinua tutustumasta uusiin, sinua kiinnostaviin tyyppeihin. Sehän voi opettaa sinulle lisää itsestäsikin ja auttaa hahmottamaan, mitä haluat tai et halua.

Seksuaalisten mieltymysten ja fantasioiden maailma on rajaton. Joskus voi itsekin yllättyä siitä, millaisista asioista fantasioi ja kiihottuu. Fantasiat eivät kuitenkaan aina kerro seksuaalisesta suuntautumisesta mitään.

Voit lukea lisää itsemäärittelystä ja seksuaalisesta suuntautumisesta Setan sivulta.

Kiihottumisesta ja fantasioista löytyy tietoa muun muassa Sexpon sivulta.

Jos haluat jutella aiheesta, kannattaa tutustua Netarissa nuorille tarkoitettuihin chatteihin. Voit jutella niissä luottamuksellisesti ja nimettömänä.

Ihanaa kesää sinulle! :)

Tsemppiterkuin, Riina | Nuortenelämä.fi

Uusia kavereita?

Miten voisin saada uusia kavereita ulkomailta? Olisin niin kiinnostunut pitämään yhteyttä jonkun ulkomailla asuvan kanssa.

Kommentoi
Näytä vastaukset

Nuortenelämä.fi vastaa

Moi!

Kiitos viestistäsi. Mukava kuulla, että haluat kavereita. Kaverit rikastuttavatkin elämää hurjasti ja ulkomaalaisen kaverin kanssa voi myös oppia paljon uutta esimerkiksi toisen maan kulttuurista. Samalla oma kielitaito kehittyy. :)

Tässäpä ideoita ja vinkkejä, kuinka voit saada kavereita ulkomailta:

 • Jos aloitat opiskelun ammatillisessa koulutuksessa, voit lähteä ulkomaille työssäoppimisjaksolle. Se on hyvä mahdollisuus saada kavereita ulkomailta! Lue lisää maailmalle.netistä.
 • Kesälukio ulkomailla on hyvä vaihtoehto, jos on vaikkapa aloittamassa lukiota. Ulkomaan kesälukiot ovat kielikursseja tai teemakursseja, joiden kautta pääsee myös tutustumaan eri kulttuureihin ja uusiin ihmisiin. Lukion aikana voi myös lähteä
 • Vaihto-oppilaaksi lukion aikana: Vaihto-oppilaana pääsee tutustumaan vieraaseen maahan ja sen kieleen ja kulttuuriin. Asuminen tapahtuu yleensä paikallisessa perheessä, ja tämä onkin hyvä mahdollisuus saada uusia kavereita! Yleisin ikäraja lähdölle on 14 vuotta. Lue lisää Nuortenlämä.fistä.
 • Jos olet kiinnostunut lähtemään ulkomaille, voi lukea lisää eri vaihtoehdoista Nuortenelämä.fin Elävää elämää –tietoalueen Ulkomaille –osion eri artikkeleista.
 • Nyyti ry:n sivulle on koottu paljon hyviä vinkkejä, kuinka saada kavereita. Kannattaa lukea juttu läpi ja miettiä, mistä just sä voisit löytää ulkomaan kavereita. Mahdollisesti netistä esimerkiksi keskustelupalstoilta, videopeleistä ja sosiaalisesta mediasta? – erityisesti siinä tapauksessa, jos et itse tahdo lähteä ulkomaille.
 • Voit hakea itsellesi kirjekaveria! Esimerkiksi My language exchange –sivuston kautta se on helppoa. :)
 • Lue myös Nuortennetistä vinkit, kuinka netistä voi saada kavereita ja mitä siinä kannattaa erityisesti huomioida.

Voit saada lisää neuvoja ja vinkkejä nuorille tarkoitetussa chatissa. Chatteja löytyy Netarista. Myös paikkakuntasi nuorisotyöntekijät varmasti auttavat sinua kavereiden saamisessa, voit käydä juttelemassa heidän kanssaan vaikkapa nuorisotilalla. 

Kivaa kesää! :)

Aurinkoisin terveisin, Riina | Nuortenelämä.fi

Alavatsakipu seksin jälkeen

Minulla on neitsyyden menettämisen jälkeen ollut alavatsa kipeä ja on vieläkin vaikka siitä on viikko. Mistä se voi johtua? Käytimme kondomia ehkäisynä.

Kommentoi
Näytä vastaukset

Nuortenelämä.fi vastaa

Hei, Kiitos, että uskalsit rohkeasti kysyä sinua mietityttävästä asiasta. Hienoa, että olette käyttäneet kondomiehkäisyä! Seksin jälkeinen alavatsa kipu on melko yleistä, ja siihen voi olla monia eri syitä. Ensimmäisessä yhdynnässä immenkalvo venyy ja antaa myöten, ja ensimmäisessä yhdynnässä se voi myös osittain revetä ja aiheuttaa alavatsalle säteilevää, lyhyt aikaista kipua. Kerrot, että kipu on jatkunut jo viikon, joten syy siihen olisi hyvä selvittää. Sinun olisi hyvä olla yhteydessä Lapinlahden ehkäisyneuvolaan, joka löytyy Äitiys- ja perhesuunnitteluneuvolan nimellä. Soittoaika terveydenhoitajalle on ma-pe klo 8.00 - 9.00 numeroissa 040 4883 323 ja 040 4883 325. Seksi ja läheisyys ovat ihania asioita, toivottavasti pystyt nauttimaan niistä turvallisesti!

Mitä tehdä tässä tilanteessa?

Olen pahasti rakastunut enkä pääse mitenkään yli vaikka kuinka yritän kyseisestä henkilöstä. Tätä on jatkunut jo puolivuotta. Mitä teen?

Kommentoi
Näytä vastaukset

Nuortenelämä.fi vastaa

Hei, Hienoa, että kysyit rohkeasti sinua mietityttävästä asiasta. Ihastumisen ja rakastumisen tunteet ovat ihania, mutta voivat herättää hyvin monenlaisia ajatuksia ja kysymyksiä. Kysymyksesi perusteella vaikuttaa siltä, että haluat päästä tilanteesta yli. Ihastumisen ja rakastumisen hyväksyminen voi olla toisinaan haastavaa monesta syystä. Kannustan sinua pohtimaan syitä siihen, miksi haluat päästä yli henkilöstä, kehen tunteesi kohdistuvat? Kysymyksesi avaa tilannettasi hyvin vähän. Toivottavasti sinulla on joku luotettava ystävä tai aikuinen, jonka kanssa voit jutella tunteistasi ja tilanteesta. Kesä ja loma tuovat mukanaan monenlaista tekemistä. Nauti myös niistä!

Pillu

Tuntuuko pillu hyvälle? Miltä se tuntuu ja haluaako naiset minkälaista munaa yleensä? Onko 16-18 vuotiailla tiukemmat pillut kuin vanhoilla mummoilla?

Kommentoi
Näytä vastaukset

Nuortenelämä.fi vastaa

Hei Jj!

Kiitos viestistäsi. Ei ole olemassa kahta samanlaista pillua. Jokaisen pillu on yksilöllinen. Ei voi yleistää, että nuorilla tai mummoilla olisi juuri tietynlaiset pillut. Ikä kuitenkin vaikuttaa asiaan. Esimerkiksi pillun limakalvot ohenee ja kuivuu iän myötä.

Henkilöllä, joka ei ole koskaan harrastanut yhdyntöjä tai työntänyt mitään pilluun eli emättimeen, voi emätin tuntua tiukalta. Tämä johtuu immenkalvosta, jonka aukko voi olla aluksi ahdas. Immenkalvo on joustava ja se venyy ajan kanssa. Immenkalvon aukon koko on yksilöllinen, joten sen ”tiukkuuskin” vaihtelee yksilökohtaisesti. Pillun ”tiukkuuteen” voi vaikuttaa myös lantiopohjanlihakset. Niiden treenaaminen voi myös lisätä seksuaalista nautintoa. Lainaus Sexpon sivulta lantiopohjanlihaksista:

 • Ilolihasten hyvä kunto mahdollistaa mm. orgasmin saavuttamisen helpommin ja siemensyöksyn paremman hallinnan. Yleisesti voidaan todeta myös yhdynnän helpottuneen ja nautinnon lisääntyneen henkilöillä, jotka ovat vahvistaneet niitä.
 • Vahva lihaksisto ehkäisee virtsaamisvaivoilta ja parantaa seksuaalista nautintoa kaikilla sukupuolilla. Täytyy kuitenkin muistaa, että hyväkuntoinen ei tarkoita samaa kuin ”tiukka” tai ”kireä”. Emätin ei ole avonainen aukko, vaan sen seinämät ovat kiinni toisissaan. Kiihottuessa emättimen seinämät tulevat joustaviksi.

Sexpon sivulla on tietoa siitä, millainen on pillu. Lukemalla jutun, hahmotat jo hiukan paremmin, miltä pillu voisi tuntua. Tässä pari lainausta sivulta:

 • Emätin on noin 6-12 cm pitkä putkimainen elin, joka ulottuu emättimen suuaukosta kohdunsuulle. Emätin ei ole kuitenkaan avoin putki, vaan sen seinämät ovat kiinni toisissaan, kunnes jotain työnnetään emättimen sisälle. 
 • Emättimen suuaukon sisäpuolella sijaitsee immenkalvo, eli emätinkranssi joka on ohut rengasmainen kudospoimu.
 • Emättimessä on limakalvorauhasia, jotka tuottavat emättimen toiminnan kannalta tarvittavaa kosteutta.

On mielipidekysymys, tuntuuko pillu hyvälle. Ihmiset tykkäävät erilaisista asioista ja jokaisella on omat mieltymyksensä. Se, minkälaista munaa naiset haluaa, on samaan tapaan hyvin yksilöllinen asia. Se ei yleensä ole edes oleellinen asia seksissä. Esimerkiksi peniksen koko ei tavallisesti vaikuta seksissä onnistumiseen tai siihen, pystyykö mies tyydyttämään kumppaninsa. Peniksen koko tai ulkonäkö eivät määrittele sitä, millaista miehen seksielämä on. Lisäksi emätin on suurimmaksi osaksi melko tunnotonta, joten peniksen pituudella ei tavallisesti ole merkitystä naisen seksuaalisessa nautinnossa. Suuri osa naisista ei esimerkiksi saa orgasmia yhdynnässä.

Seksissä pillun ja munan ulkonäön ja –muodon sijasta tärkeämpää on ottaa toinen huomioon, kunnioittaa ja arvostaa toista, keskustella ja kommunikoida. Ei voi tietää, mistä kumppani tykkää, jos hän ei sitä jollakin tapaa ilmaise. Jokaisella on omat mieltymyksensä seksissä. Kaikki eivät pidä samoista asioista.

Lisää tietoa

Sexpon sivuilta:

Seksi on muutakin kuin yhdyntää. Ota selvää Just Wear Itin sivulta, mitä kaikkea seksi voi olla:

Jos tahdot kysyä tai jutella asiasta lisää, voit tehdä sen vaikkapa nuorille tarkoitetussa chatissa. Chatteja löytyy Netarista (esim. Seksuaalineuvontachatit tai Nuortenelämä.fi-chat).

Ihanaa kesää! :)

Terveisin, Riina | Nuortenelämä.fi

Kaveri suhde

Mitä teen kun haluaisin vetää välit yhden kaverin kanssa mutta en halua satuttaa sitä?

Kommentoi
Näytä vastaukset

Nuortenelämä.fi vastaa

Et kerro, miksi haluat katkaista välit kaveriisi. On ymmärrettävää, että elämässä tulee tilanteita, jolloin tuntuu siltä, ettei vanha ystävyys enää vain ole sellaista kun se oli aiemmin. Joskus on vaihto yläkouluun tai jatko-opintoihin ja tulee uusia kavereita ja vanhat kaverit tuntuvat jotenkin vääriltä tai noloilta. Mietithän kuitenkin tarkkaan, ennen kuin todella katkaiset välit. Mikä on se syy tai tunne joka aiheuttaa halusi välienkatkaisuun. Voisit jutella kaverisi kanssa siitä, mikä sinua painaa ja miksi et enää halua olla hänen kaverinsa. Kannattaa olla rehellinen ja miettiä olisiko olemassa keino, jolla molemmat olisivat kaveruuteen tyytyväisiä. Ehkä kaverillasi on myös mielipide siitä, miksi tilanne on ajautunut sellaiseksi, ettet enää halua olla hänen kaverinsa. Jos rupeat vain välttelemään kaveriasi, hän jää vaille tietoa siitä, miksi et halua olla enää hänen kanssaan tekemisissä.

Jos sinusta tuntuu, että puhuminen on vaikeaa, ehkä voisit kirjoittaa hänelle vaikka kirjeen, jossa kerrot ajatuksistasi? Muista kuitenkin antaa myös kaverille tilaa ja aikaa vastata ja reagoida.

Kaikki kaveruudet ei jatku läpi elämän, ja se on ihan ok. Molemmilla pitää kuitenkin olla mahdollisuus kertoa oma kokemuksensa.

Terveisin Nuorten elämä Espoo

Seurustelu

Eka kunnon poikaystävä joka on mun kanssa saman ikänen mutta paljon kokeneempi kaikessa. En oo ikinä ees pussannu ketään ja pelottaa et mitä jos en osaa mitään...

Kommentoi
Näytä vastaukset

Nuortenelämä.fi vastaa

Hei ”apua”!

Kiva, että laitoit viestiä tänne Kysyttävää-palstalle. Ymmärsin viestistäsi, että sinulla on poikaystävä, joka on sinua paljon kokeneempi kaikessa. Pelkäät, ettet osaa mitään.

Ihana kuulla, että olet tavannut jonkun ihanan tyypin, jonka kanssa nyt seurustelet. Jokaisen kokemukset ja taustat ovat erilaiset. Siinä ei ole mitään hävettävää, ettei sinulla ole kokemusta. Todella monella muullakaan ikäiselläsi ei vielä ole kokemusta seurustelusta tai pussailusta.

Seurustelu onkin ihmissuhdetaitojen opettelua. Kumppanukset esimerkiksi opettelevat, kuinka ottaa toinen huomioon. Seurustelu on myös toiseen tutustumista – opetellaan tuntemaan toinen paremmin. Se on siis yhtä lailla opettelua kumppanillesikin. Hänellä ei ole kokemusta seurustelusta sinun kanssasi. Tilanne on uusi molemmille. Voitte yhdessä tutustua ja opettaa toisillenne, mistä juuri te tykkäätte, mitä mieltä olette eri asioista ja mitä toivotte seurustelultanne ja yhdessäololtanne.

On ihan normaalia tuntea monenlaisia tunteita, kuten jännitystä ja ihastusta, kun miettii oman ihastuksensa pussaamista. Pussailussa ei varsinaisesti ole mitään yhtä oikeaa tapaa, ja jokainen varmasti löytää itselle luontaisen tavan pussailla. En usko, että voisit jotenkin suuresti epäonnistua. Toki kiusallisia hetkiä saattaa joskus tulla - Sekin on ihan luonnollista! Eiköhän se mene hyvin, sitten kun teillä on pussailun aika! Ja kumppanin kanssa voi hyvillä mielin ”harjoitella” pussailua, jos sinusta kuitenkin tuntuu siltä, ettet oikein osaisi. Kumppanisi ”harjoittelee” kanssasi varmasti mielellään! :)

Voihan olla, että pussailu jännittää myös kumppaniasi, vaikka hän joskus aikaisemmin olisin pussaillut jonkun kanssa. Luulenpa, että jokaista jännittää pussailu jonkin verran, erityisesti ensimmäisillä kerroilla uuden kumppanin kanssa.

Seurustelu ei automaattisesti tarkoita, että olisi valmis pussailuun tai seksuaalisiin tekoihin. On tavallista, että kumppani olisi jo halukas ja valmis pussailemaan ja kokeilemaan seksiä yhdessä, mutta toinen taas ei. Seurustelusuhteeseen ei kuuluu toisen painostaminen pussailuun tai seksiin. On järkevää sanoa kumppanille suoraan, jos itse ei ole vielä valmis tai halukas pussailuun tai seksiin. Se on ihan ok! Toisen henkilökohtaisia rajoja tulee kunnioittaa.

Lue tai lukekaa vaikkapa yhdessä kumppanisi kanssa täältä Just Wear It –sivuston Hyvän suhteen pelisäännöt ja keskustelkaa, mikä tekee teidän suhteestanne hyvän. Keskustelu varmasti myös lähentää teitä. Jakakaa ajatuksianne avoimesti. Voit kertoa, mikä sinua jännittää. Kumppanisi varmasti ymmärtää ja ehkä rohkaistuu itsekin kertomaan ajatuksistaan ja tunteistaan avoimesti. Puhuminen voi helpottaa jännitystä ja epäonnistumisen pelkoa.

Puhuminen on hyvin tärkeä, mutta samalla se voi olla hyvin haastavakin parisuhteen osa-alue. Sitä ei opi muuten kuin harjoittelemalla. Voitte saada tukea keskusteluillenne tutustumalla yhdessä esimerkiksi Just Wear It –sivustoon, Väestöliiton nuorten sivuihin sekä MLL:n nuortennettiin ja juttelemalla niistä yhdessä.

 

Muista, että olet hyvä ja arvokas just sellaisena kuin olet. Kuuntele itseäsi ja opettele tuntemaan omat rajasi. Sinun ei tarvitse tehdä mitään sellaista, mihin et ole vielä valmis. Seurustelussa ei ole kiire - tutustukaa toisiinne rauhassa ja nauttikaa toistenne seurasta! :)

Tsemppiä keskusteluihin ja ihanaa kesää sinulle! <3
Terveisin, Riina | Nuortenelämä.fi

Pillujen erilaisuus

Tuntuuko kaikki pillut samalta vai onko niissä erilaisuuksia? Sheivaavatko tytöt nykyään pillujaan paljon ja kuinka monella 18-24 vuotiailla on oma dildo.

Kommentoi
Näytä vastaukset

Nuortenelämä.fi vastaa

Hei.
Jokaisen tytön ja naisen sukuelimet ovat uniikkeja ja erilaisia. Puhuttaessa ”sukuelimistä” tarkoitetaan niillä tyttöjen sisä- että ulkopuolisia elimiä. Sukuelimet muodostuvat häpyhuulista, klitoriksesta sekä emättimestä. Häpyhuulia on kaksi paria, ulommat häpyhuulet sekä sisemmät. Häpyhuulet ovat yleensä ryppyisiä ja se mahdollistaa häpyhuulten turpoamisen silloin, kun nainen on seksuaalisesti kiihottunut. Häpyhuulet toimivat tavallaan myös “iskunvaimentimina” seksin aikana. Jo häpyhuulten ulkonäössä ja -muodossa on paljon eroavaisuuksia naisten välillä. Emätin on sukupuolielinten putkimainen osa, joka yhdistää ulkoiset sukupuolielimet sekä kohdun. Emätin on litteä ja hyvin joustava, se venyy esimerkiksi yhdynnän ja synnytyksen yhteydessä. Synnytyksen jälkeen, emätin palautuu normaaliin kokoonsa ajan kuluessa. Emätin on noin 8 cm syvä, mutta seksuaalisen kiihottumisen myötä siitä tulee syvempi ja sileämpi, syvyydeltään keskimäärin 15cm. Luvut ovat kuitenkin hyvin yksilöllisiä ja ne vaihtelevat myös sen mukaan, kuinka kiihottunut nainen on.

Siihen kuinka paljon tytöt sheivaavat tai siistivät häpykarvojaan, en osaa antaa sinulle tarkkaa vastausta. Uskoisin, että bikinirajan siistimistä (alushousujen sivuilta näkyvien karvojen poistaminen) on pidetty "pakollisena" jo pidemmän aikaa. On kuitenkin jokaisen oma asia, poistaako häpykarvoja vai ei. Ei myöskään ole varmaa tietoa siitä, kuinka monella 18-24 -vuotiaalla on käytössään dildo tai muita seksileluja. Seksilelujen hankkiminen tai niiden käyttäminen on myös jokaisen henkilökohtainen asia.

Jokainen on erilainen. Et tästä.maailmasta löydä kahta identtistä vaginaa, niin kuin et penistäkään, silmiä, kehoa jne.

On om asia, jos päättää esim. sheivata, vahata tai jopa epiloida omat kehonkarvat pois. Eivät kaikki sitä tee eikä tarvitsekaan. Sama pätee seksileluihin; semmoinen voi olla, jos itse semmoisen haluaa.


Sivut