Täältä löydät Ihmissuhteet ja seurustelu -aiheeseen liittyvät kysymykset, kommentit ja vastaukset. Mikäli et löydä vastauksia mieltäsi askarruttavaan asiaan, pääset esittämään oman kysymyksen klikkaamalla Esitä kysymys -painiketta.

AiPaholainen

Moi mikä on asuvaihdin?

Kommentoi
Näytä vastaukset

Nuortenelämä.fi vastaa

Hei! Kiitos kysymyksestäsi.

Pyysin tähän Kotimaisten kielten keskukselta näkemystä, sillä heiltä löytyy vahvaa asiantuntijuutta kotimaisten kielten sanojen määrittelystä. (Kotimaisten kielten keskuksen kielineuvonta (linkki avautuu uuteen välilehteen)).

Kielitoimiston neuvonnasta Henna pohtii, että tähän visaiseen kysymykseen ei ole varmaa vastausta. Hänen mukaansa selvää on, että sana vaihdin tarkoittaa vaihtovälinettä tai vaihtolaitetta. Yleisesti tunnettuja vaihtimia ovat esimerkiksi lämmönvaihdin, (kirjoituskoneen) rivinvaihdin ja suunnanvaihdin. Mutta asuvaihdin-sana ei ole yleisesti tunnettu eikä yleisesti käytössä. Sitä ei mainita yleiskielen sanakirjoissa eikä tavallisimmissa termisanastoissa. Tyypillisesti tällaisia erikoisia muodosteita tai ”epäsanoja” syntyy konekäännöksissä tai kun sanaa käytetään tilapäisenä suomennoksena, eräänlaisena hätäratkaisuna.

Henna kertoo, että Kielitoimiston sanakirjassa asu määritellään seuraavasti: 1. ulkoinen muoto, ulkoasu, -muoto, -näkö, 2. vaatetuksen, asusteiden, korujen ym. muodostama kokonaisuus. Asuista ja niiden vaihtamisesta puhutaan esimerkiksi vaateostoksilla, mutta myös teattereissa ja videopeleissä. Videopeleissä monille tutut skinit ovat siis asuja ja varusteita. Peliyhteyksissä esiintyy hyvin paljon englanninkielistä sanastoa, ja monille tuttu voi olla englannin skin changer, toisaalta myös locker room (pukuhuone) tai inventory (varusteluettelo). Käytetyt termit vaihtelevat peleittäin. Henna pohtii, voisiko asuvaihdin viitata johonkin vastaavaan. Silloin se olisi väline, ominaisuus tai vaikkapa nappi, jonka avulla asun voi vaihtaa tai tehdä siihen muutoksia. Suomeksi havainnollisempi sana Hennan mukaan olisi asunvaihdin (huomaa n-kirjain), asunvaihtopiste (tai -paikka), pukuhuone tai yksinkertaisesti asunvaihto.

Mukavaa tammikuun jatkoa sinulle! 

Terkuin, Riina | Nuortenelämä.fi 

Oonko bi?

Mä oon 8lk tyttö ja oon yrittäny kaikin keinoin selvittää oonko bi, kun yleensä ihastun poikiin mut nyt jostain syystä unessa näin erään kaverini ja heti herätessäni olin: " Oonko bi!?" Ja sitten oon tajunnu että saatan olla kiinnostunu siitä sillee eri lailla kun kaverina. Help!

Kommentoi
Näytä vastaukset

Nuortenelämä.fi vastaa

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Pohdit, voisitko olla bi-seksuaali, sillä yleensä ihastut poikiin, mutta olit nähnyt unta kaveristasi. Unen jälkeen olit alkanut pohtimaan omaa seksuaalista suuntautumistasi.

Seksuaalinen suuntautuminen on ominaisuus, joka kertoo siitä, kehen ihminen ihastuu, rakastuu, tuntee emotionaalista ja/tai eroottista vetovoimaa. Seksuaalinen suuntautuminen määritellään yleisimmin tunteiden kohteen ja oman sukupuolen perusteella, mikä ei tee siitä aina yksiselitteistä asiaa. Seksuaalisen suuntautumisen moninaisuus on käsite, jolla viitataan koko siihen suuntautumisten kirjoon, mitä ihmisillä on.

Biseksuaali on henkilö, joka tuntee emotionaalista ja/tai eroottista vetovoimaa sekä miehiä että naisia kohtaan tai joka ihastuu ihmiseen tämän sukupuolesta riippumatta.

Seksuaalisen suuntautumisen määrittely on aina itsemäärittelykysymys.Ihmiset alkavat hahmottaa omaa seksuaalista suuntautumistaan hyvin eri-ikäisinä.

Onko homo vai hetero ei myöskään ole mustavalkoinen asia. Monella heteroksi itsensä määrittelevällä voi olla seksuaalista halua samaa sukupuolta kohtaan ja osa on harrastanut seksiä samaa sukupuolta olevan kumppanin kanssa. Moni lesbotyttö ja –nainen on harrastanut ja harrastaa seksiä miesten kanssa, mutta identifioi silti itsensä lesboksi. Seksuaalinen suuntautuminen identiteettinä ei siis ole suoraan suhteessa seksikäyttäytymiseen. Toiset määrittelevät itsensä seksuaalivähemmistöön kuuluviksi ennen kuin heillä on seksikokemuksia. Seksuaalista mielenkiintoa samaa sukupuolta kohtaan on huomattavasti suuremmalla osalla ihmisiä kuin vain niillä, jotka määrittelevät kuuluvansa seksuaalivähemmistöön. Voi olla, että ”100 % heteroita” ja ”100% homoja” on vain vähemmistö ihmisistä.

Eli loppujen lopuksi kysymykseesi, voisitko olla biseksuaali, osaa vastata vain sinä. Kehotan sinua rauhassa tarkastelemaan ja tutkailemaan asiaa, ja pohtimaan omaa itseäsi. On hyvä myös muistaa, että aina ei tarvitse määritellä itseään johonkin tiettyyn laatikkoon, vaan voit vapaasti olla myös juuri sitä, mitä tunnet olevasi. Tärkeintä olisi, että voit olla itsellesi rehellinen ja tyytyväinen omaan itseesi.

Voit lukea lisää tietoa seksuaalisesta suuntautumisesta Setan sivuillta.

Halutessasi voit käydä juttelemassa omasta seksuaalisuudestasi myös erilaisissa chateissa, nimettömästi ja luottamuksella. Löydät useiden eri chattien tarkemmat tiedot Netarin chatkalenterista.

Tsemppiä itsetutkiskeluun!

Nuorten Elämä / Po1nt / Asta

Jaa, no eihän siinä mitään jos oot bi, kun ihmiset nyt on erilaisia. Kaikki on hyvin, kunhan se tyttö kenestä oot kiinnostunu, on kiinnostunut myös suhteeseen. :)


Tanssiminen tytön kanssa

Meillä oli koulus disko ja siellä pari mun kaverii tanssi hitaita tyttöjen kaa ja näin että ne laittoi niiden kädet tytön pepulle. Se näytti jännält ja haluisin ehkä itekin kokeilla tehä silleen koska tytöt kiinnostaa jo mua jos ens kerralla tulee mahis mut miten pystyy tekee silleen ilman että pippelistä tulee jäykkä ja että se tyttö ei huomaa?

(Kysymys tullut Decibelistä. Kysymys ja vastaus näkyvät sekä Decibelin Kysy pois! -palstalla että Nuortenelämä.fi-palvelun Kysyttävää-palstalla.)

Kommentoi
Näytä vastaukset

Nuortenelämä.fi vastaa

Moikka! 

Kiitos kysymyksestäsi.Jos tanssiessa haluaa laittaa kädet tytön pepulle, siihen tarvitaan hänen lupansa. Eli sitten vaan kysymään, jos tulee mahis tällaisiin tansseihin. Erektio eli pippelin jäykistyminen voi tapahtua monesta syystä, monenlaisissa tilanteissa. Erektion tulemiseen ei aina voi oikein vaikuttaa. 

Erektion tullessa ei-toivotussa tilanteessa voi siihen kuitenkin yrittää vaikuttaa esimerkiksi ajattelemalla jotain muuta ja olemalla kuin erektiota ei olisikaan. Joskus erektio voi laskea, kun keskittyy oikein kovasti johonkin ihan muuhun juttuun. Housuvalinnalla voi vaikuttaa siihen, että huomaavatko muut erektion. 

Erektion tulemista voi oppia hallitsemaan paremmin ja halutessaan saada sen laskemaan nopeammin, kunhan oppii ajan myötä tuntemaan kehoaan paremmin.  

Lähde, josta voit myös halutessasi lukea lisää erektiosta: Väestöliitto - Mikä on erektio? (linkki avautuu uuteen välilehteen). 

Hyvää vuotta 2022 sinulle!  

Lämpimin terveisin, Riina | Nuortenelämä.fi 

Niinku tuskin se tyttö ees kattoo sinne päin niin ei siinä pitäis olla mitään outoo muutenkaan... Ite jos joku puoli tuntematon poika koskis mua silleen niin saattaisin ehkä suuttua mut jos se on ihan tuttu niin sitten se ei haittais.


kyssäri

onko keskustelussa ja mielipide keskustelussaoikein sanoa toiselle höhöpö vaikka väitteeni ois väärä musta se kuulu asialliseen jutteluun hedelmällisessä juttelussa hyvä juttelia arvostaa toisen mielipidettä mitä keskustelukulttuuri tarkottaa ihmisten kohalla eräs sanoi että omme erilaisia keskustelioita

Kommentoi
Näytä vastaukset

Nuortenelämä.fi vastaa

Hei nimimerkki hedelmällinen keskustelia! 

Kiitos viestistäsi. "Höpöhöpö" ei yleisesti ottaen ole pahasti sanottu, mutta riippuu varmaankin tilanteesta ja keskustelun osapuolista, että onko niin sopivaa sanoa toiselle. Joskus se on ihan ok. 

Joku tilanne saattaa olla sellainen, että se voi tuntua toisesta loukkaavalta (Esimerkki: Jos kaveri kertoo, miltä hänestä tuntuu, ja toinen kuittaa/kumoaa sen sanomalla “höpöhöpö”. Tä vähättelee kaverin tunteita ja voi siten tuntua hänestä pahalta).   

Keskustelukulttuuri tarkoittaa esimerkiksi sitä, millä tavoin ja millaisin asentein ihmisillä on tapana keskustella keskenään ja suhtautua keskustelun osapuoliin.  

Terkuin, Riina | Nuortenelämä.fi  

kun perustelen näkemykseni toinen sanoo höpöhöpö


Hmm…

Miten aloittaa romanttinen suhde tytön kanssa? Onko se helppoa? Tai mitä sanon?

Kommentoi
Näytä vastaukset

Nuortenelämä.fi vastaa

Moi, kiitos kysymyksestäsi. Mari vastaa:

Hei Poju!

Mitään sen kummempia ”taikatemppuja” ei tarvitse tehdä, jos on kiinnostunut jostain tytöstä ja haluaisi lähestyä häntä. Kun näet tyttöä, voit katsoa häntä vaikka silmiin ja hymyillä, ja osoittaa näin huomanneesi hänet. Usein hymy tarttuu ja tuntuu toisesta hyvältä. :)

Voit lähteä juttelemaan tytön kanssa ihan tavallisista asioista, jotka häntä tai sinua kiinnostavat, ilman sen suurempaa tavoitetta mahdollisesta seurustelusta. Ole kiinnostunut hänestä - kuuntele, mitä tyttö kertoo ja kysele lisää. Se, ettei heti tähtää romanttiseen seurusteluun mahdollistaa luontevamman kohtaamisen, jonka tytötkin usein kokevat miellyttävämmäksi ja kiinnostavammaksi. Näin annat myös tytöille mahdollisuuden kiinnostua sinusta. Tärkeintä kohtaamisissa on uskaltaa olla oma itsensä ja toimia, kuten tuntuu parhaalta.

Jos haluat jutella enemmän ja saada tukea seurustelun aloittamiseen, voit olla yhteydessä vaikkapa Väestöliiton Poikien Puhelimeen ja chattiin. Palvelu on käyttäjille maksuton, ja siihen voi ottaa yhteyttä nimettömänä. Katso lisätietoja Poikien Puhelimesta (linkki avautuu uuteen välilehteen)

Paljon tsemppiä kohtaamisiin :)

Mari I tietopalveluohjaaja
Tieto- ja neuvontapalvelu NuortenTurku

Hmm… Kun mä alotin seurustelun, se oli vastapuolen idea, eli…


Mitä teen?

Moikka. Olen rakastunut yhteen ihanaan nuoreen mieheen ja olen tykännyt hänestä jo ainakin 3 vuotta. Kyseinen henkilö tykkää musta takaisin ja ollaan juteltu asiasta useamman kerran. Haluttaisiin seurustella, mutta uskonnollisista syistä se ei oikein sovi. Mutta ongelmana on se, että miten saisin tunteeni loppumaan? Mitkä keinot auttaa? Aina, kun yritän unohtaa, hän tupsahtaa jostain taas mieleeni. En oikein pysty ajatella enää muuta. Haluaisin jatkaa elämässä eteenpäin, mutten osaa. Apua!

Kommentoi
Näytä vastaukset

Nuortenelämä.fi vastaa

Hei Rakastunut! 

Kiitos kysymyksestäsi. Olet samalla todella ihanan, mutta myös raastavan tilanteen äärellä. Rakastumisen/ihastumisen tunteesta voi hyvillä mielin nautiskella itsekseen, vaikka päättäisi olla toimimatta sen suhteen. Toisaalta voi samalla tuntua kamalaltajos ihastuksen kanssa haluaisi seurustella, mutta se ei ole tilanteessa mahdollista syystä tai toisesta 

Esimerkiksi evoluutiobiologian dosentti Markus Rantala kertoo, että tutkimuksilla on osoitettu, että mitä enemmän vastoinkäymisiä on rakastumisvaiheessa, sitä voimakkaammin ihastumistunteet tulevat. Kun ihastunut ihminen pääsee rakastumisen kohteen luokse, se aiheuttaa voimakkaan dopamiiniryöpyn ja hyvänolontunteen. Kun tätä yritetään estää, halu vain voimistuu(Lähde: Yle 2016.) 

Usein tunteet menevät itsestään ohi ajan ja mahdollisen uuden ihastumisen myötä. Joillakin puolestaan toimii se, että tutustuu kyseiseen henkilöön paremmin. Joskus kun voi käydä niin, että on maalaillut ihmisestä mielessään ihan erilaisen kuvan, kuin henkilö todellisuudessa on. Tunteet voivat hiipua paremman tutustumisen myötä, kun huomaa, että henkilö ei vastaakaan omiin mielikuviin.  

Tunteita ei oikein voi tahdonvoimalla sammuttaa, eikä sytyttää. Tunteita voi kuitenkin tarkastella ja niiden avulla voi oppia itsestäänTunteita voi purkaa esimerkiksi kirjoittamalla, piirtämällä, maalaamalla, musisoimalla tai muilla sellaisilla tavoilla, jotka itselle tuntuu luontevilta. Usein tunteiden prosessoinnissa auttaa jonkun luottotyypin kanssa keskusteleminen. Tilanteeseen voi saada tukea, vertaistukea, uusia näkemyksiä ja ylipäätään oloon helpotusta, kun saa puhuttua asiasta.  

Jotkut pääsevät ihastuksistaan yli keskittymällä enemmän itseen ja esimerkiksi omaan hyvinvointiin ja unelmien toteuttamiseen.  

Toivottavasti vastaus auttaa sinua eteenpäin tilanteessasi. 

Lämpimin terveisin, Riina | Nuortenelämä.fi  

Ihastuminen

Olin kaverini ylioppilasjuhlissa muutama vuosi sitten ja lähtiessäni hän(poika) halasi minua. Jolloin lopulta tajusin että olen ihastunut tai ollut sitä jo jonkin aikaa tajuamattani asiaa.Hän aloitti armeijan ja sain kuulla että hän oli alkanut seurustella toisen tytön kanssa, kun itse jahkailin kuinka ottaisin tunteeni pojan kanssa puheeksi. Hän seurusteli ja oli armeijassa. On saman tytön kanssa edelleen ja asuvat yhdessä. Näen vieläkin joskus unia tästä pojasta,taidan rakastaa häntä edelleen.Mitä kannattaisi tehdä?

Kommentoi
Näytä vastaukset

Nuortenelämä.fi vastaa

Hei,
oletpa hankalassa tilanteessa. 
Aiheeseen ei ole yksiselitteistä vastausta, mutta varmaan järkevin olisi, että pyrkisit unohtamaan hänet, vaikka vaikeaa se on.  
Tähän on monta syytä. Ensinnäkin yksipuolinen rakkaus on kauhean raastavaa ja kuluttavaa. Ja koska kaikki me haluamme kuitenkin loppupeleissä saada vastakaikua tunteillemme, 
niin voi olla, että kun haikailet saavuttamatonta niin joku toinen voi kulkea ohitsesi huomaamatta.
Rakkaudesta toipumiseen voi mennä aikaa ja välillä tilanne voi tuntua toivottomalta, mutta anna myös muille ihmisille mahdollisuus.

Tsemppiä!

Ystävät

Oon niin yksin enkä tiiä mitä teen. Mielenterveys kärsii siitä, ettei oo sellasia omanikäsiä ihmisiä joiden kanssa viettää vapaa-aikaa…

Kommentoi
Näytä vastaukset

Nuortenelämä.fi vastaa

Hei nimimerkki Yksinäinen! 

Hienoa, että laitoit viestiä huolestasi. Myös monet tutkimukset ovat linjassa kokemuksesi kanssa siitä, että mielenterveys kärsii yksinäisyydestä. Onkin hyvä, että haet tilanteeseen muutosta.  

Esimerkiksi Mielenterveyden keskusliiton sivuilla sanotaan, että yksinäisyys on raskasta, sillä jokainen kaipaa ystäviä, toisten hyväksyntää ja yhteenkuuluvuuden tunnetta. Vertaistuki, yksinäisyydestä puhuminen ja siitä kirjoittaminenkin voivat helpottaa oloa. Yksinäisyydestä ja kavereiden saamisesta voi jutella esimerkiksi oman vanhemman kanssa. Jutella voi myös erilaisissa nuorten chateissaChatteja löydät Verkkonuorisotalo Netarin sivuilta (linkki avautuu uuteen välilehteen). 

Uusia ystäviä voi löytää harrastusten parista, työ- tai opiskelijaporukasta, kerhoista, yhdistyksistä tai verkkoyhteisöistä, naapureista, nuorisotiloilta ja vapaaehtoistoiminnan kautta. Myös somessa voi tutustua uusiin ihmisiin ja saada kavereita – esimerkiksi Kohdataan-somessa osoitteessa kohdataan.fi.  

Kannattaa olla aktiivinen ja tavallaan altistaa itsensä uusien ihmisten kohtaamiselle, jolloin on suurempi todennäköisyys tutustua ihmisiin ja saada kavereita. Ystävyyssuhteen muodostumiseen tarvitaan sopivan asenteen lisäksi aikaa, aloitteellisuutta ja useampia kohtaamisia. On myös tärkeää huolehtia omasta hyvinvoinnista ja olla itse itselleen hyvä ystävä.  

Paikkakuntasi nuorten sivuilta (linkki aukeaa uuteen välilehteen) löydät tietoa ja vinkkejä, kuinka paikkakunnallasi voi löytää ystäviä. Hyödynnä myös sivun oikean laidan linkkejä ja alareunasta löytyvää chattia. 

Tsemppiä ja jaksamista sinulle! 

Lämpimin terveisin, Riina – Nuortenelämä.fi 

Paskan puhuminen kavereista.

Oon tossa aika pahasti puhunu paskaa yhestä frendistä parin muun frendin kanssa. Nyt ku alko miettiin kaikkee mitä on tullu sanottuu ni tajusin et oon aika vitun mulkku ja paska jätkä. Miten oon näin alas vajonnu? Mietin vaan en pitäskö paljastaa tää kaikki sille kaverille vai olla vastaisuudessa vaa hyvä frendi ku en haluais pahottaa oikeesti sen mieltä.

Kommentoi
Näytä vastaukset

Nuortenelämä.fi vastaa

Moikka!

Kerroit, että sua kaduttaa mitä oot sun kaverista sanonut ja ymmärrät tehneesi väärin. Se on merkki siitä, että sun omatunto toimii. Joskus kaveripiirissä pahan puhumiseen voi olla helppo mennä mukaan, mutta hienoa, että et halua sellaista enää. Sanoit pohtivasi, että kertoisitko siitä tälle sun kaverille. Se voisi olla rohkeaa kertoa tehneensä väärin, pyytää anteeksi ja sanoa, että olet hänen puolellaan. Se voisi ehkä helpottaa sunkin oloa. Miten tahansa päädytkin tekemään, se on hienon ja kypsän kaverin merkki, että haluat parantaa tapojasi etkä lähde enää pahan puhumiseen mukaan.

- Anniina, Porin kaupungin nuorisopalvelut

 

”Kieltäytyminen” vai pakkoajatus

Hei! Olen 22 nainen ja minulla on muutaman vuoden ajan ollut vähän niinkuin pakkoajatuksena se että olisin lesbo. En pysty kuvittelemaan olemaan esimerkiksi naisen kanssa tai tulevaisuudessa että puolisoni olisi nainen. Nyt kuitenkin ajatus tuntuu ”muka hyvältä” vaikka en ole ihastunut ikinä naisiin. Yleensä jos katson naisen ulkonäköä niin joko hänellä on ominaisuuksia joita itselleni haluan tai sitten hän näyttää muuten kivalta. Pelottaa että ne ”olen lesbo” pakkoajatukset ovatkin jotenkin muuttaneet minut oikeasti lesboksi. Koen itseni kuitenkin heterona ja mikäli olisin lesbo en kyllä hyäksyisi sitä itse. Ajatukset ovat esimerkiksi myös sellasia että ”jos en ole ennen tuota autoa tuossa paalulla niin silloin olen lesbo”.. olen käyny näiden pakkoajatusten takia psykologilla silloin kun ne alkoivat ja ne olivatkin jo yli vuoden ajan paremmalla tasolla. Nyt kuitenkin ahdistaa että mitä jos oikeasti olen lesbo.

Kommentoi
Näytä vastaukset

Nuortenelämä.fi vastaa

Hei! 

Kiitos viestistäsi. Jokaisella on itsemäärittelyoikeus seksuaalisen suuntautumisen suhteen, eli vain sinä voit kuvata itseäsi jollain sanalla, jos siis ylipäätään haluat niin tehdä. On myös oikeus olla määrittelemättä seksuaalista suuntautumistaan. Ihmiset alkavat hahmottaa omaa suuntautumistaan hyvin eri-ikäisinä - joillekin se alkaa kirkastua jo varhain nuoruudessa, jotkut saattavat pohtia asiaa vielä eläkkeelläkin. Seksuaalinen suuntautuminen voi myös muuntua elämän varrella. Oma kokemus asiasta on kuitenkin aina tärkein. 

Ajatusten voimalla ei oikein voi muuttaa omaa seksuaalista suuntautumistaan, koska se ei ole valinta tai tahdonalainen asia. Sen sijaan omaa suhtautumista eri asioita kohtaan voi muuttaa. Kaikki seksuaaliset suuntautumiset ovat yhtä hyviä, eikä tietty seksuaalinen suuntautuminen tee ihmisestä parempaa tai huonompaa. 

On normaalia ja yleistäkin, että kun katsoo jonkun toisen ulkonäköä, kiinnitetään huomio erityisesti niihin ominaisuuksiin, joita haluaisi itsellä olevanSe, että toinen näyttää omaan silmään kivalta, ei kerro seksuaalisesta suuntautumisesta. Jokaisessa on viehättäviä ominaisuuksia ja kauniita piirteitä sukupuolesta riippumatta. On hienoa, että huomaa niitä muissa ihmisissä (ja itsessä). 

Voit halutessasi lukea seksuaalisesta suuntautumisesta tietoa Setan sivuilta. Tieto voi helpottaa oloa ja selkeyttää omia ajatuksia. 

Kannustan lukemaan myös vastauksen kysymykseen “Apua seksuaalisen suuntautumisen kanssa. Voit saada siitä uusia näkökulmia aiheeseen ja helpotusta ahdistaviin ajatuksiin 

Jos ahdistus ja pakkoajatukset jatkuvat, suosittelen olemaan uudelleen yhteydessä psykologiisi, jotta saat apua ja olosi helpottuu.  

Lämpimin terveisin, Riina | Nuortenelämä.fi  

Vaikuttaa siltä, että sulla on "homoja ajatuksia" tai jotenkin ainakin haluat ehkä alitajuisesti antaa ittes kokeilla sitä mahdollisuutta että et ookkaan hetero, koska muuten et luultavasti miettisi paljoa että hmm olenko sittenkin lesbo. Välillä tätä miettii varmaan lähes jokainen jossain vaiheessa. Voit miettiä sopiiko mikään toisista seksuaalisuuksista itellesi, jos ei, siinäs sitte vaan oot onnellisesti hetero. Ei silti tee hyvää, että kiellät iteltäs melkein jo sen pelkän ajatuksen siitä, että saattaisit olla jotain muuta kuin hetero.

Mieti ainakin biseksuaalisuutta (tykkää sekä miehistä ja naisista), sekä panseksuaalisuutta (tykkää sekä miehistä ja naisista, saattaa tuntea romanttisia tunteita vain toista sukupuolta kohtaan, ja seksuaalisia tunteita toista kohtaan).


Sivut