Täältä löydät Hyvinvointi ja terveys -aiheeseen liittyvät kysymykset, kommentit ja vastaukset. Mikäli et löydä vastauksia mieltäsi askarruttavaan asiaan, pääset esittämään oman kysymyksen klikkaamalla Esitä kysymys -painiketta.

Lempi heppa

Moi! Minulla on 2 vuotta ollut sama lempi poni ja pääsin valmentautumaan hänen kanssaan nyt syksyllä. Alkoi ahdistaa että onko hän lempiponini. Heti kun kuulin että valmennusponia ei voi vaihtaa aloin miettimään tätä. Menin myös yhdellä super kivalla toisella ponilla mikä sai minut miettimään asiaa. Muutenkin päätöksen tekokykyni on heikentynyt ja mietin turhia asioita tunteja. Olen siis 04/16

Kommentoi
Näytä vastaukset

Nuortenelämä.fi vastaa

Hei ”Heppaongelma” ja kiitos kysymyksestäsi.

Kerrot, että olet alkanut pohtia, onko nykyinen valmennusponisi sittenkään sinun lempiponisi. Tätä olit alkanut pohtia sen jälkeen, kun pääsit kokeilemaan myös toista superkivaa ponia. Mainitset kokevasi tästä pohdinnasta ahdistusta. Nykyään myös mietit asioita pitkään etkä oikein osaa tehdä päätöksiä tehokkaasti.

Ensinnäkin on tosi kiva kuulla, että sinulla on mukava harrastus ja olet päässyt jo kahden vuoden ajan ratsastamaan lempiponillasi! Teillä on jo varmasti kertynyt monta mukavaa hetkeä yhdessä. :)
Ymmärrän hyvin, että valmennusponin osalta tehty päätös mietityttää, sillä se on melko pysyvä valinta. On kuitenkin melko tavallista, että ison päätöksen jälkeen ihmiselle tulee sellainen olo, että valitsinkohan minä nyt varmasti oikein. Varsinkin silloin se on tavallista, jos muutkin vaihtoehdot olisivat olleet hyviä. Sinulla esimerkiksi oli hyvä kokemus myös toisesta kivasta ponista.
Itselleni ratsastusharrastus ei ole kovin tuttu, mutta uskoisin, että moni harrastaja on vastaavaa päätöstä tehdessään miettinyt samanlaisia asioita, kuin sinä nyt. Voisitko esimerkiksi jutella valmentajallesi siitä, että tästä valmennusponin valinnasta on jäänyt sinulle ahdistava tunne? Voisitte koittaa yhdessä miettiä parasta ratkaisua ahdistuksen vähentämiseen ja käydä läpi kaikkia hyviä puolia tämän jo sinulle tutun lempiponin valinnasta.
Vertaistukea ja ajatusten vaihtoa voisi löytyä myös esimerkiksi Hevostalli.net -sivuston Nuorten nurkka -keskustelufoorumilta.

Kerroit myös yleisen päätöksentekokykysi heikentyneen ja turhat asiat pyörivät mielessäsi tunteja. Jos tämä turha miettiminen tuntuu häiritsevän elämää ja heikentää hyvinvointia, niin kannattaa jutella asiasta kotiväelle ja kertoa, mitkä asiat mielessä jatkuvasti pyörivät. Jos asian puheeksi ottaminen tuntuu kotona hankalalta, niin voisitko jutella vaikka koulussa terveydenhoitajalle, koulupsykologille tai jollekin muulle luotettavalle aikuiselle? Joskus asioista puhuminen helpottaa eivätkä samat ajatukset jää niin helposti kiertämään kehää.

Päätöksen tekemiseen ei valitettavasti ole vain yhtä selkeää apukeinoa, sillä ihmiset ovat niin erilaisia päätöksentekijöitä ja päätöksiäkin tehdään hyvin erikokoisista asioista. Joissakin tilanteissa voisi auttaa esimerkiksi lista, jossa kirjataan ylös eri vaihtoehtojen hyvät ja huonot puolet vertailtavaksi. Päätöksenteossakin voi auttaa se, että juttelee jonkun luotettavan aikuisen tai hyvän kaverin kanssa vaihtoehdoista ja kyselee heidän näkemyksiään, vaikka olisitkin edelleen itse vastuussa päätöksestä. Myös omia tunteitaan voi kuunnella muiden perusteluiden ohella.
Opintopolku.fi-sivustolle on koottu lista apukysymyksiä päätöksenteon tueksi ja ne sopivat monenlaisiin tilanteisiin, vaikka tuolla sivulla ne liittyvätkin opiskelualan valintaan.
Uskon, että sinulla on kykyä tehdä vielä monia hyviä päätöksiä. :)


Toivotan sinulle kovasti tsemppiä ja hyvä hetkiä ratsastuksen parissa!

Terveisin,
Rita / Nuorten Jyväskylä

Onko tämä normaalia?

Onko masentuneelle normaalia ns haluta itselleen pahemman tilanteen? Tarkoitan tällä sitä, että tekee asioita jotka helposti voivat johtaa huonoon oloon, kuten ottaa yhteyttä pahoihin ihmisiin tai juoda alkoholia

Kommentoi
Näytä vastaukset

Nuortenelämä.fi vastaa

Moi Nalle, kiitos kysymyksestäsi. Sini vastaa:

Hei!

Masennuksen oireena voi olla itsetuhoisuus ja näin myös "halu" huonontaa tilannettaan.

Masennuksen kanssa ei tarvitse eikä kannata jäädä yksin. Masennukseen on hyvä hakea ammattilaisten apua terveydenhuollosta: omalta terveysasemalta, koulu- tai opiskeluterveydenhuollosta tai työterveyshuollosta. 

Jos on on huolestunut itsestään tai läheisestään, voi käydä juttelemassa esimerkiksi Nuortennetin chatissä tai soittaa Lasten ja nuorten puhelimeen nro. 116 111, joka on maksuton ja anonyymi.

Lisää erilaisia chatteja löydät Netari.fi:stä.

Mukavaa syksyä sulle!:)

Ystävällisin terveisin, Sini - Nuortenelämä.fi

Paino

Moikka. Täällä 14v tyttö. Oon siis lähes aina ollut alipainoinen, mutta nyt aika normaali. Mun esim kädet ja rinnat on tosi pienet verrattuna muihin mun saman ikäisiin tyttöihin.
Miten saisin siis nostettua painoa (ei lihasta) vähäsen, ja niin että esim. rinnat kasvais vähäsen?

Ps. Tiedät että esim rintojen kasvu on yksilöllistä, mutta luulen, että mun kehossa on aika vähän rasvaa, (kun liikunkin aika paljon), niin miten sitä voisi lisätä?

Kommentoi
Näytä vastaukset

Nuortenelämä.fi vastaa

Hei Minätäällä!

Kiitos viestistäsi. Hyvä, että kysyit sinua askarruttavaa asiaa. Olet oikeassa siinä, että rintojen kasvu on yksilöllinen juttu. Hyvä kysymys -palvelussa kerrotaan rintojen kasvusta: "Rintojen kasvuun tai kehitykseen ei voi omalla toiminnallaan vaikuttaa. Rintojen kehitys kestää 3-5 vuotta. Rinnat eivät ole kuitenkaan koskaan täysin valmiit, sillä ne muuttuvat ja muotoutuvat koko elämän ajan." 

Suosittelen, että käyt koulusi terveydenhoitajan juttusilla. Kouluterkkareilta oppilaat saavat terveysneuvontaa. Koulusi terkkari on terveydenhuollon ammattilainen ja osaa neuvoa, miten sinun kannattaisi lisätä kehon rasvan määrää, jos se on tarpeellista. Hän tietää kasvuhistoriastasi ja terveystiedoistasi. Hän voi keskusteltuaan kanssasi tarkemmin kertoa sinulle, millä tavoin juuri sinun olisi järkevää, turvallista ja terveellistä lähteä lisäämään rasvan määrää kehossasi. Keskustelut hänen kanssaan ovat luottamuksellisia. 

Voit lukea lisää koulutervydenhuollosta esimerkiksi Terve koululainen -sivustolta.

Ystävällisin terveisin, Riina | Nuortenelämä.fi

MITÄ TEEN?

Hei! Olen 14-vuotias erolapsi. Äidilläni on uusioperhe ja isäni asuu 200km päässä äidistäni. Asun virallisesti äitini luona, mutta käyn isäniluona säännöllisesti. Koulu äidin luona. Vanhemmat erosivat ollessani 3v ja pian astui mukaan elämääni isäpuoli ja siskopuoli hänen mukanaan. Nykyään kaksi velipuoltakin. Minulla ja isäpuolellani on ollut vääntöä jo vuosia mutta se aina vaan pahenee. Isälläni on vähän heikompi raha tilanne koska on sairauseläkkeellä. Mutta sairaus ei estä pääasiassa muuta kun työn teon ja haittaa hiukan liikumista. Äidilläni on tapana kiristää isääni minulla eli jos elatusmaksut on laittamatta en pääse isälleni.. Ja taannoin jouduin olemaan lähes 2kk putkeen äidilläni, koska heillä oli raha sotkuja siitä kuinka paljon isän minusta kuuluu maksaa. Oikeasti kävisin isälläni joka toinen vklp. Riitelemme jatkuvasti äitini ja isäpuoleni kanssa.. Sitä jatkunut jo monta monta kuukautta. Reilusti ylipuolivuotta. Haluaisin muuttaa isäöleni, koska en jaksa enään. Ja masennus/ahdistus valtaa elämäni.. Vaikka diagnoosia ei vielä ole. Äitini ja iäpuoleni haukkuvat minua jatkuvasti laiskaksi, saamattomaksi yms.. Tiedän omassa käytösessäni olevan petrattavaa, koska vänkään esim kptitöistä usein vastaan mutta en aina niinkuin he väittävät ja heidän mulaamasa en ikinä tee niinkuin sanotaa ja kuulemma samoja asioita saa jankata miljoona kertaaa. Haluaisin muuttaa isälleni mutta pelkään äitiä ja isäpuoltani niin etten uskalla. Ja isänikään ei tiedä mitä tehdä, koska tietää että kärsisin siitä jotenkin. Isäpuoleni ja äitini uhkaavat monesti ottaa puhelimeni ja väittävät huonon oloni johtuvan siitä tai kaveri riidoista. Ei pidä paikkaansa. Vika ei muka ole ikinä heissä en jaksa enää... MITÄ TEEN?

Kommentoi
Näytä vastaukset

Nuortenelämä.fi vastaa

Kiitos viestistäsi. Sini vastaa: 

Heippa ja hienoa kun laitoit viestiä!:)

Ikävä kuulla, että tilanteesi on niin hankala. Oletko puhunut tilanteestasi aikaisemmin kenellekään? Suosittelisin, että kävisit esimerkiksi koulukuraattorin, koulupsykologin tai kouluterveydenhoitajan luona juttelemassa. Voit myös soittaa MLL:n Lasten ja nuorten puhelimeen nro. 116 111, missä voit anonyymisti ja maksutta jutella huolistasi. MLL:n Nuortennetistä löydät myös chatin lapsille ja nuorille. Voit kertoa perheesi tilanteesta, sekä omista mielenterveyden ongelmistasi. Ahdistuksen ja masennuksen kanssa ei pidä jäädä yksin!

Koulukuraattori osaa varmasti auttaa ja neuvoa sinua, niin masennuksen ja ahdistuksen suhteen, kuin myös perheongelmiesi kanssa. Tarpeen tullen voit olla yhteydessä lastensuojeluun, missä sinua myös voidaan auttaa.

Oletko kertonut kokemuksistasi isällesi? Ehkä hänen kanssaan jutteleminen voisi helpottaa. Kannattaa myös koettaa kertoa asiasta äidillesi. Voihan olla, että hän ei ole ymmärtänyt tilannettasi ja sitä, miltä sinusta tuntuu. Osaat selvästi kirjoittaa taidokkaasi, joten jos äidille puhuminen tuntuu liian hankalalta, voisit kirjoittaa hänelle kirjeen, jossa kerrot kokemuksistasi. Yleensä vanhemmat kuitenkin haluavat lapsilleen parasta.

Tsemppiä ja jaksamista sulle!:)

Ystävällisin terveisin, Sini - Nuortenelämä.fi

Kipua

Hei, mulla on jo parin kuukauden ajan ollut kipua alapäässä. Ei levossa, mutta esim joskus kävellessä, kun housut hankaa alapäähän. Joskus painaminenkin tuntuu tietystä kohdasta ikävältä. Kipu tuntuu olevan virtsarakon kohdalla ja sen alapuolella. Välillä kipu on todella pientä ja sitä ei edes huomaa, mutta välillä kipu tuntuu viiltävänä ja joskus jopa tulee kylmöt väreet hetkeksi?mistä voi johtua?mitään muita oireita ei ole. Enkä uskalla sanoa äidille tai kouluterveydenhoitajalle.

Kommentoi
Näytä vastaukset

Nuortenelämä.fi vastaa

Hei Joku,
Kerroit, että sinulla on ollut kipua alapäässä jo kuukauden ajan. Kerroit, että kipua tuntuu esimerkiksi silloin kun housut hankaavat. Kipu voi johtua hankauksesta kun alapäähän tulee painetta. Murrosiässä myös hormonaaliset muutokset saattavat aiheuttaa kipua. Kivun syy olisi kuitenkin hyvä selvittää varsinkin jos kipuilu jatkuu

.
Kirjoitit, että et uskalla sanoa asiasta äidille. Mitä jos laittaisit hänelle viestiä, että haluaisit jutella? Asiasta kannattaa jutella äidin kanssa vaikka sinua jännittää. Voitte varata tarvittaessa yhdessä ajan kouluterveydenhoitajalle tai lääkärille. Toivotaan, että syy selviää! Tsemppiä ja mukavaa viikkoa!

Terkuin Anni

Ratsastus ja menkat

Moikka! Voiko sidettä käyttää ratsastuksen aikana. Ratsastan 3 kertaa viikossa joten kuukautiset osuvat usein samalle päivälle kuin ratsatus. En uskalla käyttää tamponia koska minua pelottaa ja en ole vielä valmis. Olen 05/15

Kommentoi
Näytä vastaukset

Nuortenelämä.fi vastaa

Hei Iik!

Kiitos kysymyksestäsi. Sidettä voi hyvin käyttää ratsastuksen aikana. :) Siteitä on eri pituisia, -paksuisia ja mallisia. Voit halutessasi kokeilla erilaisia, jotta löydät juuri sinulle mieleisen ja sopivan siteen.

Mikä sinua pelottaa tamponin käytössä? Usein tamponin (ja kuukupin) käyttö vaatii alussa harjoittelua, mutta yleensä se alkaa sitten sujumaan näppärästi ihan rutiinilla. Tsekkaa halutessasi lisää tietoa erilaisista kuukautissuojista Hyvä kysymys -palvelun sivulta. Löydät sieltä myös ohjeita eri suojien käyttöön. Joka tapauksessa on kuitenkin oma valintasi, millaisia kuukautissuojia käytät. :)

Mukavaa syksyn jatkoa!

Lämpimin terveisin, Riina | Nuortenelämä.fi

Pelkään vanheta

Moikka! Minua siis ahdistaa vanheta ei se että muutun ja minusta tulee ryppyinen vaan se että vanhana on tylsää. Ahdistaa että en voi enää olla lapsi ja villi ja vapaa. Vaikka ajattelen että voisinkin se ei enää ole niin sopivaa leikkiä tai riehua kuin lapsena olen siis 04/16. Ja en enää mene vanhana ulos kavereiden kanssa sekoilemaan pelaa totee tai muutakaan. Ja vanha on mielestäni 35 eteenpäin.

Kommentoi
Näytä vastaukset

Nuortenelämä.fi vastaa

Hei, kiitos kysymyksestäsi. Sini vastaa: 

Moi Hertta!

Ikävä kuulla, että sinua ahdistaa vanheneminen ja aikuistuminen. Ehkä voisit koettaa miettiä vanhenemisen positiivisia puolia. Vaikka aikuisena ei samalla tavalla voikaan olla villi ja vapaa ja riehua ja leikkiä kuin lapsena, on aikuisena olemisessa kuitenkin puolensa. Toki aikuisena sinulla on enemmän vastuuta kuin lapsena, mutta kannattaa muistaa, että aikuisena sinulla on vapaus tehdä oman mielesi mukaan, lupaa ei tarvitse saada vanhemmilta tai muilta, olet itsenäinen.

Vanhempana voit myös mahdollisesti matkustella ja vaikka enää ei lähdetä kavereiden kanssa ulos sekoilemaan, voi silti lähteä kavereiden kanssa ulos viettämään aikaa, esimerkiksi retkeilemällä.

On myös totta, että nuorena fanitetaan monenlaisia asioita hyvinkin innokkaasti, se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö myös vanhempana voisi fanittaa asioita. Toki fanituksen kohteet voivat vähentyä tai jäädä kokonaan vanhentuessa, mutta on myös mahdollista, että vanhempana pystyy fanittamaan jotakin entistä enemmän.

Voit tulla juttelemaan huolestasi esimerkiksi Nuortenelämä.fi-chattiin, joka on auki maanantaisin ja tiistaisin kello 14-16. Chat löytyy osoitteesta www.nuortenelama.fi, sivun alareunasta. Muita chattejä löydät Netari.fi:stä, missä on listattuna monia nuorille suunnattuja chatteja.

Ystävällisin terveisin, Sini – Nuortenelämä.fi

Ja siis vielä lisään että nuorena usein fanitetaan kaikkea mutta vanhempana se vain loppuu joka ahdistaa minua myös.


Valkovuoto&rinnat

Hei.
Mulla olis pari kysymystä liittyen murrosikään. Eli siis oon 14 v, mun menkat ei ole alkanut. Karvoitusta on tullut. Mulla on ollut tosi runsas valkovuoto jo noin vuoden. Se ei sinänsä haittaa elämää, mutta onko se normaalia? Se ei haise ja on valkeaa.

Ja sitten: En muista yhtään montako vuotta mun rinnat on kehittynyt, mutta arkuutta ja pientä kipuilua on ollut monta vuotta.
Haluaisin kysyä, millainen on normaali nännien kehitys? Kyllä mulla on ne vähän kehittynyt siis on ne nyt vähän isommat ja erilaiset kuin pikkulapsilla, mutta kuuluisiko niiden olla ”jo” isommat/erilaiset? Lisäksi mulla on siis todella pienet ja”kokkaiset” rinnat. (Rintaliivienkoko 70 A)

Ps. En tiedä onko sillä vaikutusta, mutta olen lähes aina ollut hiukan alipainoinen. Nyt kuitenkin pitäs olla ihan normaalipainoinen.

Kommentoi
Näytä vastaukset

Nuortenelämä.fi vastaa

Moi, Sini vastaa:

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Tavallisesti kuukautiset alkavat 10–16-vuotiaana ja valkovuoto on yksi merkki siitä, että keho valmistautuu kuukautisten alkamiseen. Valkovuodon määrästä ei myöskään tarvitse olla huolissaan, sillä se on kaikilla yksilöllistä.

Rinnat alkavat kehittyä noin 10 vuoden iässä. On myös mahdollista, että ne alkavat kehittyä vähän aiemmin tai myöhemmin. Rintojen kehittyessä on normaalia, että ne tuntuvat aroilta, ja että niissä tuntuu kova kyhmy. Lisäksi on aivan normaalia, että rinnat ovat eri kokoiset keskenään. Hyvä kysymys -palvelussa kerrotaan, että rintojen kehitys kestää noin 3–5 vuotta, eivätkä ne koskaan ole täysin valmiit. Rintojen kokoon voi myös vaikuttaa kehon rasvakudoksen määrä eli mainitsemallasi alipainoisuudella voi olla vaikutusta rintojesi kokoon.

Nännit ovat myös yksilöllisiä ja niitä on kaiken kokoisia. Nännit voivat myös kasvaa ja kehittyä senkin jälkeen, kun rinnat eivät muuten enää kasva. Voi siis olla, että nännisi kehittyvät vielä, mutta on myös mahdollista, että ne eivät enää kasva.

Kannattaa jutella asiasta äitisi kanssa, sillä häneltä saamasi perintötekijät saattavat vaikuttaa sinun kuukautisiisi, sekä rintojen kehitykseen. Hän voi kertoa omasta murrosiästään ja osaa varmasti auttaa sinua muutenkin.

Voit lukea Hyvä kysymys -sivustolta lisää rinnoista.

Sivuilta löytyy myös tietoa kuukautisista ja valkovuodosta.

Ystävällisin terveisin, Sini - Nuortenelämä.fi

Tatuointi

Miten siis voin hankkia tatuoinnin?? Pitääkö tatuoijalle varata aika, pitääkö olla joku valmis kuva minkä näyttää, mistä tiedän millaiselle tatuoijalle pitäisi mennä??

Kommentoi
Näytä vastaukset

Nuortenelämä.fi vastaa

Moi, kiitos kysymyksestäsi. :) Sini vastaa:

Hei nimimerkki Sunmaid! 

Tatuoinnin hankkimiseen tarvitset ensinnäkin hyvät säästöt, sillä ne voivat olla hyvinkin kalliita, varsinkin kun tatuoinnin käy ottamassa ammattilaisella.  

Voi olla hyvä käydä tekemässä allergiatestejä lääkärillä, jotta selviää, oletko allerginen ja pystytkö hommaamaan tatuointia.  

Netistä kannattaa tutustua eri tatuoijiin ja heidän tyyleihinsä ja etsiä sellainen tatuoija, jonka tatuoinneista pidät. Kun olet löytänyt mieleisesi tatuoijan, voit ottaa häneen yhteyttä esimerkiksi sähköpostilla ja varata ajan.

Samalla kun selvittelet tatuoijien tyylejä, voit myös lukea muiden kokemuksista ja näin selvittää, millaiselle tatuoijalle kannattaa mennä. Myös Facebookin erilaisista tatuointiryhmistä voi varmasti saada vinkkejä ja suosituksia.

Tatuoijan kanssa voit suunnitella sinulle tehtävän tatuoinnin. Mutta voit myös miettiä etukäteen, millaisen tatuoinnin haluat. 

Muista harkita tarkkaan, millaisen tatuoinnin otat vai otatko tatuointia ollenkaan. Tatuointi on sitten aina siinä, koko loppuelämän, jos et sitä lähde poistattamaan, mikä on todella kallista ja hyvin hankala prosessi. 

Voit kurkata vinkkejä ensimmäisen tatuoinnin ottamiseen Terveyskylän sivuilta

Ystävällisin terveisin, Sini – Nuortenelämä.fi

Luulotauti vai syöpä

Minulla on pari vuotta vaivannut semmoinen ongelma, että pelkään tietyin väliajoin erilaisia syöpiä ja olen tällä hetkellä satavarma siitä, että sairastan suolisto syöpää, vaikka tiedän sen olevan vanhempien ihmisten sairaus. Olen myös kova googlettamaan oireeni ja mitä enemmän oireita luen sitä enemmän niitä alkaa ilmentymään minulla. Mikä avuksi jatkuvaan syöpien pelkoon?

Tämä vie aika paljon voimia

Kommentoi
Näytä vastaukset

Nuortenelämä.fi vastaa

Hei Keksi. Onpa ikävä kuulla, että sinua pelottaa että sairastut syöpään. Pelon taustalla on usein jokin syy. Joskus jos joku läheinen on sairastunut vakavasti tai kokenut muuten kovia, itselle voi iskeä pelko. Usein myös murrosikä aiheuttaa erilaisia tunnemyllerryksiä ja pelkoja. Kerroit, että olet tuntenut näin pari vuotta joten murrosikä saattaa selittää asiaa. Murrosiän kehitys on usein voimakasta ja mieli ei välttämättä pysy fyysisen kehityksen mukana. Kerroit, että olet kova googlettamaan oireitasi ja se vaan pahentaa ongelmaa. Tilanne on sinulle  varmasti voimia vievää. Siksi suosittelen sinua ottamaan pelkosi esille esimerkiksi äitisi tai kouluterveydenhoitajan kanssa. Jatkuvassa pelossa eläminen on kuluttavaa. Sinun olisi hyvä saada puhua peloistasi jonkun kanssa ääneen ja työstää sitä miksi pelkäät sairastuvasi. Joskus pelkkä asian ääneen sanominen helpottaa. Tarvittaessa voit saada keskusteluapua kouluterkkarin kautta. Tsemppiä sinulle kovasti ja mukavaa syksyä!

Hei! Halusin vain sanoa, että et oo yksin. Mulla on ihan sama ongelma. Ja se todella on voimia vievää. Vuosi sitten tähän aikaan mulla oli ton asian kanssa tosi vaikeaa. Mutta, kun mun ”oireita” tutkittiin ja ei löytynyt mitään, niin ne oireet (esim. mahakivut) vaan mystisesti katosi. Nyt mulla on parampi olo.


Tsemppiä <3


Sivut