Selvin päin kesään -kampanja

“Kesä ilman päihteitä! ’
13.06.2019

Seitsemännentoista kerran järjestettävä Selvin päin kesään -kampanja kannustaa nuoria päihteettömään juhlintaan ja elämäntapaan. Kampanja on koonnut vinkkejä päihteettömän kesän viettoon: 

Kesällä on aikaa panostaa ihmissuhteisiin. Järjestä kesäkutsut, suunnittele kesäretki tai laita pystyyn kesäinen piknik! Valitsemalla juomaksi alkoholittoman tarjoilun annat myös ystävillesi mahdollisuuden energiseen kesään.

Kesämuistoja ei kannata kerätä vyötärölle. Viisi siideriä tai isoa oluttuoppia vastaavat kalorimäärältään isokokoista pitsaa. Kevennät kesääsi, kun luovut alkoholijuomista tai vähennät niiden käyttöä. Saat enemmän irti kesäisestä liikunnasta selvällä linjalla. Alkoholi hidastaa kehon toipumista fyysisistä rasituksista ja lihaksiston kehittymistä. Krapulassa liikunnan harrastaminen voi olla hengenvaarallista.

Miten juominen vaikuttaa parisuhteeseesi? Onko alkoholilla osuutta asiaan riidoissa? Jättämällä oluen ja siiderin vähemmälle tai kokonaan väliin saat aikaa ja energiaa parisuhteellesi. Skippaamalla muutaman terassikäynnin säästät rahaa ja voit käyttää säästyneet varat johonkin mukavaan kesäyllätykseen kumppanillesi. Jos olet sinkku, etsitkö uutta ihmistä elämääsi? Selvin päin flirttaustaitosi säilyy läpi koko kesäillan.

Alkoholinkäyttö ja muut päihteet lisäävät tapaturmien riskiä maalla ja vesillä. Suojaamaton seksi liittyy usein humalatilaan. Selvällä valinnalla turvaat turvallisen ja iloisen kesän itsellesi ja läheisillesi.

Suvi on täynnä erilaisia tapahtumia, kuten festareita, teattereita ja juhlia. Oma paikkakunta puistoineen, toreineen ja uimarantoineen tarjoaa erilaisia vaihtoehtoja rentoutumiseen ja virkistymiseen ilman päihteitä. Kesällä juhlitaan juhannuksen lisäksi usein häitä, rippijuhlia ja valmistujaisia ja sukujuhlia.Kesä ilman päihteitä on hyvä vaihtoehto sinulle, läheisillesi ja perheellesi. Grillaushetket, mökkeily, kesäretket ja aika ystävien ja perheen kanssa antavat mukavia muistoja ja tasaisen rusketuksen. Kesä selvin päin ei kaduta!

Lue lisää kampanjan sivuilta