Kumita - kun on sen aika.

“Kumita-kampanja 2020 käynnistyy Maailman seksuaaliterveyspäivänä 4. syyskuuta. ’
04.09.2020

Väestöliiton Kumita-kampanja muistuttaa, että kondomin kanssa olet turvassa seksitaudeilta ja ei-toivotulta raskaudelta. Turvallisuuden tunne mahdollistaa rentoutumisen, jolloin seksissä on mahdollista keskittyä nautintoon.

  • Kondomin käyttöä voi ja kannattaa harjoitella etukäteen. Näin kondomin asettaminen sujuu varmemmin seksitilanteessa kumppanin kanssa, kun on sen aika. Kun kondomin asettaminen ei aiheuta suorituspaineita, voi keskittyä nautintoon.
  • Väärän kokoinen kondomi on yksi yleisimmistä ongelmista, joka haittaa seksistä nauttimista. Kannattaakin etukäteen kokeilla erilaisia kondomeja, jotta löytää sopivan/sopivia. Kondomeja löytyy eri kokoisia, muotoisia, paksuisia ja makuisia. Niiden pinta voi olla sileä, nystyinen tai juomuinen.
  • Seksi ei aina suju niin kuin elokuvissa tai niin kuin olisi toivonut. Se on ihan ok. Seksi on alussa aina harjoittelua ja uuden oppimista.
  • Kondomi on ainoa ehkäisyväline, joka suojaa sekä ei-toivotulta raskaudelta että seksitaudeilta.
  • Seksitaudit voivat tarttua myös suuseksissä. Onkin tärkeää käyttää suuseksisuojaa tai kondomia, jotta olisi turvassa seksitaudeilta suuseksissäkin.

Lataa maksuton Kumita-sovellus puhelimeesi Google Play -kaupasta tai App Storesta ja katso, onko sinusta treffiseuraksi ja osaatko neuvoa pulaan joutunutta frendiä!

Kokeile Kondominvalitsinta RFSU:n sivuilla. Kondominvalitsin ehdottaa sinun tarpeisiisi sopivia kondomeja vastattuasi kysymyksiin.

Lue lisää kondomeista, seksistä ja nautinnosta Kumitan sivuilta.