Oulun nuorisovaalit

Oulu 24.11.2020 - 03.12.2020

Oulussa järjestetään nuorisovaalit 24.11. – 3.12.2020. Nyt valittava nuorisovaltuusto jatkaa Oulun nuorisovaltuusto ONEn työtä, ja ryhmän tehtävänä on tuoda nuorten ääni kuuluviin oululaisessa päätöksenteossa. Nuorisovaltuustoon valitaan 24 varsinaista jäsentä ja 6 varajäsentä nuorisovaaleissa kahden vuoden välein. Uusi ONE aloittaa toimikautensa vuoden 2021 alussa. Toimikausi on kaksivuotinen.

Äänestysikäraja on laajennettu siten, että nuorisovaaleissa äänioikeus on 2001-2007 syntyneillä nuorilla. Äänestäminen tapahtuu koulujen kautta ensisijaisesti sähköisesti. Jos et ole opiskelija tai et muuten voi äänestää oppilaitoksessa, voit sen sijaan äänestää Byströmin Ohjaamon tieto- ja neuvontapalveluiden pisteessä.

Tarkemmat äänestysohjeet saat oppilaitokseltasi syksyn aikana.

Nuorisovaltuusto ONEn toiminta on osa Oulun kaupungin osallisuustoimintaa. Kaikilla Oulun suuralueilla toimii alueellinen lasten ja nuorten osallisuusryhmä, joka vaikuttaa ensisijaisesti oman alueensa asioihin. Joulukuussa vaaleilla valittava ONE on kaupungin virallinen nuorisovaltuusto, joka toimii alueellisten osallisuusryhmien rinnalla.

Oulun kaupungin nettisivuilta saat lisää tietoa nuorisovaaleista sekä ONEn tehtävistä.

ONEn löydät myös Instagramista @oulunone.