Nuortenelämä.fi-chat

Valtakunnallinen 27.02.2023 klo 14:00 - 16:00, Nuortenelämä.fi

Milloin ja kenelle chat on?

Nuortenelämä.fi-chat on avoinna parittomien viikkojen maanantaina klo 14.00–16.00. Varaamme keskusteluihin aikaa noin 45 minuuttia, jotta mahdollisimman moni keskusteluun haluava nuori pääsisi chattiin. Keskustelun kestoon vaikuttaa tilanteesi ja tarpeesi. Chat on suunnattu ensisijaisesti 13–25-vuotiaille nuorille. 

Kenen kanssa juttelen? Onko chat luottamuksellinen?

Chatissa kanssasi juttelevat aikuiset nuorisoalan ammattilaiset. Kaikki keskustelut käydään kahdenvälisesti. Keskustelut ovat luottamuksellisia ja ne tapahtuvat suojatussa yhteydessä. Mikäli chatin aikana herää huoli nuoren henkeen tai terveyteen liittyen, on työntekijällä velvollisuus ilmoittaa asiasta eteenpäin viranomaisille (lastensuojeluilmoitus, rikosilmoitus). Ilmoitus tehdään aina niin, että siitä kerrotaan nuorelle.

Mistä asioista voin jutella?

Voit esittää mielessä pyöriviä kysymyksiä tai jutella muuten vain sinulle tärkeistä asioista. Keskusteluaiheet chatissa liittyvät usein esimerkiksi ystäviin, yksinäisyyteen, kiusaamiseen, ihastumiseen ja seurusteluun, seksuaalisuuteen, harrastuksiin, vapaa-aikaan, masennukseen ja mielenterveyteen, opiskeluun, työelämään, kesätyöpaikan löytämiseen, hankaluuksiin vanhempien kanssa ja moniin muihin nuorten itse esille nostamiin asioihin. 

Miten pääsen chattiin?

Chattiin pääset Nuortenelämä.fi-sivuston oikeasta alalaidasta. Vastaa ensin muutamaan kysymykseen ja klikkaa sitten Siirry chattiin. Vastauksesi auttavat meitä syventymään asiaasi paremmin ja nopeammin. Sinut poimitaan mukaan keskusteluun mahdollisimman pian. Joskus voit joutua jonottamaan oman keskustelun alkamista hetken. Voit odotellessasi selailla Nuortenelämä.fi-palvelun sivuja. 

Voinko antaa palautetta?

Voit, ilman muuta! Toivomme, että keskustelun päätteeksi annat palautetta käymästäsi keskustelusta. Voit antaa palautetta klikkaamalla ensin hymynaamaa, joka kuvaa kokemustasi keskustelusta. Sen jälkeen voit antaa palautetta vastaamalla muutamaan kysymykseen. Palautteesi on meille arvokasta! Voit antaa palautetta palvelusta myös palautelomakkeella.

Tervetuloa juttelemaan! :)

Lisätietoja chatista ja Nuortenelämä.fi-palvelusta löydät Tiedon takana -sivulta.

Tuki- ja kriisipalvelut -sivulta puolestaan löydät tietoja erilaisista teemachateista ja muista auttavista tahoista.