Korkeakoulujen yhteishaku

Valtakunnallinen 20.03.2019 klo 08:00 - 03.04.2019 klo 15:00, opintopolku.fi

Hakuaika 2 alkaa keskiviikkona 20.3. klo 8.00 ja päättyy keskiviikkona 3.4.2019 klo 15.00. Toisessa haussa voit hakea ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen suomen- ja ruotsinkielisiin koulutuksiin.

Voit hakea yhteishaussa korkeintaan kuuteen eri koulutukseen. Hakeminen tapahtuu täyttämällä hakulomake osoitteessa www.opintopolku.fi. Hakulomakkeeseen merkitään omat hakukohteet mieluisuusjärjestyksessä. Hakemuksen lähettämisen jälkeen suoritat mahdolliset ennakkotehtävät ja osallistut pääsykokeeseen.

Pääsykoetulosten valmistumisen jälkeen voit ottaa vastaan vain yhden opiskelupaikan. Sinulle tarjotaan sitä paikkaa, johon pistemääräsi riittävät ja jonka olet asettanut mieluisuusjärjestyksessä korkeimmalle. Opiskelupaikan vastaanottaminen on sitovaa. Paikan voi myös ottaa vastaan ehdollisena. Ehdollinen opiskelupaikan vastaanottaminen tarkoittaa, että voit edelleen tulla varasijalta hyväksytyksi koulutukseen, jonka olit valinnut hakulomakkeella ylemmäksi hakutoiveeksi, jos olet siihen varalla. Toisinaan siis myös varasijalta pääsee opiskelemaan.

Lisätietoa yhteishausta.