Kun tarvitset tietoa ja neuvontaa, nämä palvelut eri puolilla Suomea ovat apunasi:

Ilta- ja viikonlopputyö

Ilta- ja viikonlopputyö ovat hyviä tapoja ansaita ja kerryttää työkokemusta. Iltaisin ja viikonloppuisin tarvitaan paljon esimerkiksi myyjiä, siivoojia, ravintolatyöntekijöitä, järjestyksenvalvojia, feissaajia, tarjoilijoita, varastotyöntekijöitä, puhelinmyyjiä ja lastenhoitajia. Voit etsiä lastenhoitotöitä esimerkiksi osoitteessa babysits.fi.

Voit etsiä ilta- ja viikonlopputöitä samoin kuin muitakin töitä kysymällä suoraan jostakin tuntemastasi liikkeestä tai etsimällä vapaita paikkoja esimerkiksi näiden hakukoneiden kautta:

www.avointyopaikka.fi
www.indeed.fi
www.te-palvelut.fi
www.oikotie.fi
www.monster.fi
www.duunitori.fi

Workpilots-sovelluksen kautta voit löytää helposti ja turvallisesti keikkatöitä, vaikka sinulla ei olisi aiempaa työkokemusta tai koulutusta. 

Myös henkilöstövuokrausfirmojen kautta kannattaa etsiä töitä.
Mikäli olet opiskelija, sinun kannattaa tutustua Työskentely opiskelun ohessa –artikkeliin, josta saat tietoa muun muassa tulojesi vaikutuksesta opintotukeen.

Mikäli olet vielä alaikäinen, otathan huomioon nuoria työntekijöitä koskevat ohjeet ja työaikarajoitukset. 14-vuotiasta työntekijää koskevat ohjeet löydät täältä. 15-vuotiaalle oppivelvollisuutensa suorittaneelle löytyy ohjeita täältä.

Sivu päivitetty viimeksi 11.9.2019.

Alla olevassa laatikossa voit kommentoida aihetta. Ylläpito hyväksyy ja julkaisee kommentit.
Ke, 12/11/2019 - 17:40
Moi olen 17v helsingistä tarvitsen työn iha mikä vaa sopii kunhan saan tarpeeksi ja tarvitsen vuodeksi

Ke, 11/20/2019 - 17:02
Moikka! Olen 16-vuotias tyttö Ylojärveltä. (Tampereen vierestä) Opiskelen lukiossa ja tarvitsisin ilta- ja viikonlopputöitä. Vinkkejä?
Ti, 11/19/2019 - 11:41
Olen 15 vuotias poika Nurmijärveltä.Etsin ilta ja viikonloppu töitä.Mielellään osa-aikaista.
Pe, 11/22/2019 - 09:40
Moi! Tältä www.nuortenelama.fi/ilta-ja-viikonlopputyo -sivulta löydät eri hakukoneita ja erilaista työn hakuun liittyvää tietoa. Tämän lisäksi voit katsoa myös www.nuortenelama.fi/toita-15-vuotiaalle -sivun vinkit ja työlainsäädäntöön liittyvät tiedot. Voit myös käydä kysymässä alueesi kaupoista, Postista tai muista haluamistasi paikoista. olisiko niissä töitä tarjolla.

Onnea työnhakuun!
Marja-Leena
Ke, 11/06/2019 - 17:42
Moi. Olen 15-vuotias poika Mäntsälästä. Etin ilta tai viikonloppu töitä. Ihan mitä vaan palkallista duunia. Mieluiten mäntsälä-järvenpää.
Ke, 11/20/2019 - 12:03
Moikka!
Ilta- ja viikonlopputyö -sivulta (www.nuortenelama.fi/ilta-ja-viikonlopputyo) voit löytää eri hakukoneita ja erilaista työn hakuun liittyvää tietoa. Lisäksi voit käydä kysymässä alueesi palveluista, esimerkiksi ruokakaupoista, Postista jne. löytyisikö sieltä työpaikkaa.
Onnea työnhakuun!
Marja-Leena
La, 11/02/2019 - 08:53
Minä Olen 17 poika asun herttenomissa haluan osa aikätyö.
Ke, 11/13/2019 - 13:34
Moi! Mukava kuulla, että haluat töitä. Kannattaa lukea tietoa ja vinkkejä näiltä Elävää elämää -tietoalueen työaiheisista artikkeleista. Jos kaipaat lisää neuvoja, voit jättää kysymyksen Kysyttävää-palstalle: www.nuortenelama.fi/kysyttavaa.
Voit kysyä apua työnhakuun myös paikkakuntasi Ohjaamosta, nuorten tieto- ja neuvontapalvelusta, nuorisotyöntekijältä tai TE-palveluista. Täällä www.nuortenelama.fi/ihmiset-ja-osoitteet -sivulla voit etsiä paikkakuntasi nuorten tieto- ja neuvontapalvelua.

Onnea työnhakuun! :) Terkuin, Riina | Nuortenelämä.fi
Pe, 11/01/2019 - 17:29
Hei olen 16-vuotias tyttö etsisin työpaikkaa viikonloppuisin ja iltapäiväksi?
Ke, 11/13/2019 - 11:27
Hei! Kiva, että etsit töitä. :) Toivottavasti näistä Elävää elämää -tietoalueen työaiheisista osioista on sinulle hyötyä työnhaussa. Jos kaipaat lisää neuvoja, voit jättää kysymyksen Kysyttävää-palstalle: www.nuortenelama.fi/kysyttavaa.
Apua työnhakuun saat myös paikkakuntasi nuorten tieto- ja neuvontapalvelusta ja/tai nuorisotyöntekijältä sekä TE-palveluista. Täällä www.nuortenelama.fi/ihmiset-ja-osoitteet -sivulla voit etsiä paikkakuntasi nuorten tieto- ja neuvontapalvelua.

Tsemppiä työnhakuun! Terveisin, Riina | Nuortenelämä.fi

Sivut