Kun tarvitset tietoa ja neuvontaa, nämä palvelut eri puolilla Suomea ovat apunasi:

Ilta- ja viikonlopputyö

Ilta- ja viikonlopputyö ovat hyviä tapoja ansaita ja kerryttää työkokemusta. Iltaisin ja viikonloppuisin tarvitaan paljon esimerkiksi myyjiä, siivoojia, ravintolatyöntekijöitä, järjestyksenvalvojia, feissaajia, tarjoilijoita, varastotyöntekijöitä, puhelinmyyjiä ja lastenhoitajia. Voit etsiä lastenhoitotöitä esimerkiksi osoitteessa babysits.fi.

Voit etsiä ilta- ja viikonlopputöitä samoin kuin muitakin töitä kysymällä suoraan jostakin tuntemastasi liikkeestä tai etsimällä vapaita paikkoja esimerkiksi näiden hakukoneiden kautta:

www.avointyopaikka.fi
www.indeed.fi
www.te-palvelut.fi
www.oikotie.fi
www.monster.fi
www.duunitori.fi

Myös henkilöstövuokrausfirmojen kautta kannattaa etsiä töitä.
Mikäli olet opiskelija, sinun kannattaa tutustua Työskentely opiskelun ohessa –artikkeliin, josta saat tietoa mm. tulojesi vaikutuksesta opintotukeen.

Mikäli olet vielä alaikäinen, otathan huomioon nuoria työntekijöitä koskevat ohjeet ja työaikarajoitukset. 14-vuotiasta työntekijää koskevat ohjeet löydät täältä. 15-vuotiaalle oppivelvollisuutensa suorittaneelle löytyy ohjeita täältä.

 

Weight: 
0
Alla olevassa laatikossa voit kommentoida aihetta. Ylläpito hyväksyy ja julkaisee kommentit.
Ke, 08/21/2019 - 11:50
Moikka!
Olisin 18-vuotias abi ja haluaisin löytää ilta- tai viikonlopputöitä koulun ohelle ja olisi kiva, jos lokuin loputtua voisi vielä jatkaa samassa paikkaa
Ti, 08/20/2019 - 23:00
Hei, olen 16v ja käyn salon ammattikoulua kone- ja tuotantotekniikan perustutkintoa eli metalli alaa joten mielellään töitä jossa käsitellään terästä. Etsin salon alueelta ilta/vapaa aika töitä salosta joka sopisi lukujärjestykseni mukaan.
Pe, 08/16/2019 - 21:34
Olen 16-vuotias tyttö, aloitin juuri lukion ensimmäisen vuoden. Olen kiinnostunut iltatöistä, mutta en tiedä millaisia töitä voin saada vielä alaikäisenä ja siten, että työt sopisivat lukujärjestykseenkin.
To, 08/22/2019 - 14:48
Hei! Työlainsäädäntö suojelee alaikäisiä. Alle 18-vuotiaalla ei saa teettää erityisen haitallisia töitä. Sinulla ei siis saa teettää työtä, joka voi vahingoittaa terveyttäsi, kehitystäsi tai koulunkäyntiäsi. Nuorten työntekijöiden työaikoja on rajoitettu ja tietyt vaaralliset työt on kielletty nuorilta. (Lähde: www.tyosuojelu.fi/tyosuhde/nuori-tyontekija.)

Täältä Työnteko alaikäisenä –osiosta löydät lisää tietoa, millaisia töitä voit tehdä: www.nuortenelama.fi/tyonteko-alaikaisena.

Tsemppiä työnhakuun! :) Terkuin, Riina
Su, 07/21/2019 - 00:07
Moi olen 16 vuotias poika asun Espoossa haluaisin viikonlopputyötä.
Ma, 07/29/2019 - 13:16
Hei! Mukavaa, että olet kiinnostunut töistä. Jos kaipaat apua työnhakuun, voit käydä esimerkiksi Espoon Ohjaamotalossa: www.espoo.fi/ohjaamotalo.
Tässä vinkkejä, joita voit hyödyntää viikonlopputyön löytämiseksi:
-Voit hakea lehdenjakajaksi: www.jakajaksi.fi.
-Voit tutustua Workpilots-sovellukseen, jonka kautta nuoret voivat saada keikkatöitä: www.workpilots.fi.
-Voit kysyä töitä 4h-yhdistykseltä: www.pks4h.fi.
-Voit etsiä viikonlopputöitä myös näiden sivujen avulla: Avointyöpaikka.fi, Indeed.fi, TE-palvelut, Oikotie.fi, Monster.fi, Duunitori.fi.
-Viikonlopputöitä voi hakea myös henkilöstövuokrausfirmojen kautta.
-Työmahdollisuuksia kannattaa kysellä myös tutuilta.

Tsemppiä työnhakuun! :) Terveisin, Riina | Nuortenelämä.fi
To, 03/21/2019 - 18:11
Hei!
Nimeni on salma ja olen 16-vuotias tyttö helsingistä. Etsin kesätöitä mutta en löydä ollenkaan sopivaa työtä tai jos löydän niin ne on tarkoitettu 18-vuotiaille.
Ke, 07/10/2019 - 00:30
osa-aikatyö viikonloppuisin siivous

Ma, 03/25/2019 - 11:21
Moikka Salma! Kiva, että etsit kesätöitä! Helsingin kaupunki tukee erityisesti 16–17-vuotiaita kesätöiden saamisessa. Toivottavasti ehdit hakea kaupungin nuorten kesätyöpaikkoja, sillä nyt hakuaika on jo päättynyt. Jos olet kuitenkin 9-luokkalainen, olet oikeutettu kesätyöseteliin, jonka avulla voit työllistyä yrityksiin, yhdistyksiin, säätiöihin ja seurakuntiin. Lue lisää osoitteessa kesaseteli.munstadi.fi/nuorelle.

Etsi alle 18-vuotiaille sopivia kesätyöpaikkoja osoitteessa kesaduuni.org, erityisesti osiosta Kesätöitä alle 18-vuotiaille.
Sinun kannattaa myös ottaa vinkit kesätöihin liittyen haltuun osoitteessa: www.kunkoululoppuu.fi. Samasta osoitteesta voit lukea TTT-mallista (Löytyy Kesätyö-osiosta), joka on myös yksi keino työllistyä kesällä, mikäli et opiskele tällä hetkellä ammattiin.

Voit hakea kesätöihin sinua kiinostavaan työpaikkaan esimerkiksi soittamalla, lähettämällä sähköpostia tai käymällä paikan päällä haluamassasi paikassa. Työnhakuun kannattaa joka tapauksessa ensin valmistautua hyvin. Reippaalla asenteella pääsee jo pitkälle!
Lue myös Töitä 15-vuotiaalle osio, josta saat vinkkejä ja jolta löytyy eri hakukoneita, joiden kautta voit etsiä töitä: www.nuortenelama.fi/toita-15-vuotiaalle. Halutessasi saat lisää neuvoa kesätyönhakuun Ohjaamosta: ohjaamo.hel.fi. Kysy siis rohkeasti apua!
Tsemppiterkuin, Riina | Nuortenelämä.fi
La, 02/16/2019 - 23:28
Moi. Olen 18 vuotias nuori mies. Olen Autoalalta opiskelija. Tarvitse ilta ja viikonloppu työ. Ois kiva jos sain kesätyö.

Sivut