Kun omat vastaukset eivät riitä

Kun tarvitset tietoa ja neuvontaa, nämä henkilöt ja palvelut ovat apunasi – luottamuksellisesti. Palveluita on eri puolilla Suomea. Valitse valikosta kunta tai kaupunki, jonka palveluiden puoleen haluat kääntyä.

Tietoa ja neuvontaa netissä

 • Suunta-palvelu

  Pelastakaa Lapset ry:n Suunta-palvelu on 15-25-vuotiaille nuorille suunnattu anonyymi valtakunnallinen tieto- ja neuvontapalvelu, joka tarjoaa tukea koulutukseen sekä työelämään liittyvissä asioissa. Suunnan chat-palvelu on auki 15 tuntia viikossa, sunnuntaista torstaihin 18-21. Sivustolla on lisäksi 24/7 yhteydenottolomake. Suunta vaikuttaa myös Twitterissa: @Suunta_palvelu, FB: @Suuntapalvelu.

  Suunta-palvelun sivut

 • Fressis

  Fressis-verkkosivulta löydät kattavasti tietoa ja tipsejä hyvään oloon. Tietopankista löytyy asiaa muun muassa liikunnasta, seksistä, tupakasta ja ravinnosta. Voit myös kysyä mieltä askarruttavaa asiaa asiantuntijalta Kysymys & vastaus -palvelussa.

  Lue lisää Fressistä.

 • NuortenLinkki

  Nuorten oma verkkosivusto, jossa vahvistetaan elämänhallintaa. Keskeisiä aiheita ovat päihteet ja päihteettömyys, pelaaminen, netinkäyttö sekä mielenterveys. Nuortenlinkistä löytyy tietoa, testejä, tietovisoja, neuvontaa ja keskustelua muiden nuorten kanssa.

  Lue lisää Nuortenlinkki.fi-palvelusta.

   

 • Peluuri

  Peluuri tarjoaa apua peliongelmiin ja Peluurin tietopankista löydät runsaasti tietoa rahapelaamisesta ja sen haitoista.

  Peluurin palveluista löydät muun muassa testin oman tilanteesi arvointiin, auttavan puhelimen, chatin ja keskustelufoorumin. Löydät Peluurista tietoa ja apua myös peliongelmaisen läheiselle.

  Lue lisää Peluurista.

 • Netari

  Netari on nuorisotalosi verkossa. Netarissa voit tavata kavereita, tutustua uusiin tuttavuuksiin, osallistua keskusteluihin ja verkon tapahtumiin. Netarissa on aina tavattavissa myös luotettavia aikuisia kuten nuorisotyöntekijöitä, joiden kanssa voi jutella eri asioista. Netari on auki joka viikko.

  Tule tapaamaan meitä
    • Habbo Hotelliin
    • IRC-Galleriaan
    • Ask.fm:ään
    • Netari-chattiin

  Lisätietoa löydät Netarin nettisivuilta

   

 • Maailmalle.net

  Maailmalle.net neuvontapalvelut auttavat kansainvälistymismahdollisuuksien kartoittamisessa, opastavat tiedonhankinnassa ja ohjaavat lisätiedon lähteille.

  Neuvontapalveluista voi kysyä opiskelusta ja harjoittelusta ulkomailla, kansainvälisestä nuorisotoiminnasta sekä muista kansainvälistymisen vaihtoehdoista.

  Usein kysyttyjä kysymyksiä ja vaihtoehtoja kysymiseen löydät Maailmalle.net -sivulta.

 • Just Wear It –nettineuvonta ja chat

  Just Wear It -nuorten sivujen nettineuvonnassa voit kysyä nimettömästi seksuaalisuuteen, seksiin ja turvaseksiin liittyvän kysymyksen. Kysymyksiin vastaavat koulutetut asiantuntijat. Uutena palveluna sivulla myös luottamuksellinen chat joka torstai 18.2. alkaen klo 16-19.

  Palvelut löydät Just Wear It -nettisivuilta.

 • Help.some

  Help.some-mobiilisovellus tarjoaa tietoa ja neuvontaa lasten ja nuorten huoliin ja ongelmiin liittyen. Sovelluksen kautta saat tietoa ja tukea esimerkiksi kiusaamis- ja häirintätapauksissa sekä muissa rikosasioiden selvittelyssä. Help.somessa sinua auttavat Helsingin nettipoliisit sekä Rikosuhripäivystyksen ja Pelastakaa Lapset ry:n työntekijät ja vapaaehtoiset. Lataa ilmainen sovellus ja voit ongelmatilanteissa olla suoraan yhteydessä koulutettuihin ja luotettaviin aikuisiin.

  Lue lisää Help-some -mobiilisovelluksesta Suomen ainoan verkkonuorisotalon Netarin sivuilta.

   

 • Nuortennetti

  Mannerheimin Lastensuojeluliiton MLL:n Nuortennetistä löydät monipuolista tietoa elämän eri osa-alueilta, voit osallistua keskusteluun tai lähteä mukaan toimintaan. Apua ja tukea elämän pulmatilanteisiin on tarjolla puhelimessa, kirjepalvelussa ja chatissa.

  Lue lisää Nuortennetistä.

 • Väestöliiton Nuorten nettisivut

  Nuorten nettisivut ovat alle 20-vuotiaiden nuorten tukena seksuaalisuuteen liittyvissä asioissa. Löydät sivuilta tietoa ja verkkopalveluja, joiden avulla voit selvitellä mieltäsi askarruttavaa seksuaaliterveyteen liittyvää asiaa.​

  Lue lisää Nuorten nettisivuilta.

 • Nuorten Exit

  Seksuaalinen itsemääräämisoikeus kuuluu kaikille.Nuorten Exit tarjoaa tietoa ja tukea 13–29 -vuotiaille seksuaalisen kaltoinkohtelun ja vastikkeellisen seksin tilanteisiin.

  Suuri osa seksuaalista kaltoinkohtelua kohdanneista ei koskaan kerro tapahtuneesta kenellekään. Nuorten Exit tarjoaa tukea nimettömästi ja luottamuksellisesti. Seksuaalisen kaltoinkohtelun ja väkivallan kokemuksista on mahdollisuus selvitä.

  Lue lisää Nuorten Exitistä.

 • Sinuksi -tuki- ja neuvontapalvelu

  Sinuksi -palvelusta saat apua seksuaaliseen suuntautumiseen ja sukupuolen moninaisuuteen liittyvissä aiheissa. Palvelussa voit etsiä tietoa tietopankista tai lähettää kysymyksesi netissä, osallistua chattiin tai soitaa puhelinneuvontaan.

  Lue lisää Sinuksi -palvelun verkkosivulta.

 • RIKU Nuoret

  Rikosuhripäivystyksen verkkosivuilta löydät tietoa ja apua, jos

    • olet rikoksen uhri tai epäilet joutuneesi rikoksen uhriksi.
    • läheisesi on joutunut rikoksen uhriksi.
    • olet todistajana rikosasiassa.
    • kaipaat kokemukseesi liittyen neuvoa.
    • haluat keskustella rikoskokemuksesta.

  Lue lisää RIKUn verkkosivuilta.

 • Nuorten mielenterveystalo

  Nuorten mielenterveystalosta löydät muun muassa tietoa mielenterveydestä ja ohjeita omasta mielenterveydestä huolehtimiseen. Mielenterveystalosta voit myös etsiä sinua lähellä olevia palveluita.

  Lue lisää Nuorten mielenterveystalosta.

 • Nyyti Ry

  Nyyti ry on opiskelijoiden mielenterveyttä edistävä valtakunnallinen ja yleishyödyllinen yhdistys. Nyytin verkkosivuilta löydät tietoa, vinkkejä ja välineitä oman hyvinvointisi ja elämäntaitojesi vahvistamiseen. Voit myös osallistua ryhmächatteihin tai teemallisiin nettiryhmiin.

  Lue lisää Nyytin verkkosivuilta.

 • Nuortenelämä.fi

  Nuortenelämä.fi-verkkopalvelun Elävää elämää -tietoalue sisältää laajasti tietoa nuoren elämään liittyvissä asioissa, Kysyttävää-palvelun kautta voit esittää kysymyksiä ja Ajankohtaista ja Kalenteri antavat sinulle viimeisimmät vinkit ajankohtaisista asioista ja tapahtumista. Kampanja-osiossa löytyy tietoa nuorille suunnatuista kampanjoista ja Äänitorven kautta löydät muiden nuorten tuottamaa mediaa.

  Löydät palvelut Nuortenelämä.fi-sivuilta.

 • Hivpoint.fi

  Hiv-säätiön ylläpitämän Hivpointin tarkoituksena on hiv-tartuntojen ennaltaehkäiseminen, tartunnan saaneiden, tartunnasta huolestuneiden ja heidän läheisten tukeminen sekä hiv-tartunnan saaneiden ihmis- ja perusoikeuksien edistäminen.

  Hivpointista löydät tietoa hi-viruksesta ja aidsista, sekä muista seksitaudeista. Voit myös ottaa yhteyttä netti-, chat- ja puhelinneuvontaan.

  Lue lisää Hivpointista.

 • Allison - Tietosivut nuorille

  Allison-tietosivuille on koottu nuoria varten tietoa asumisesta, asevelvollisuudesta, opiskelusta ja työstä, raha-asioista sekä terveydestä ja ihmissuhteista.
  Käy lukemassa lisää Allisonin nettisivuilta.

   

 • Sexpo

  Nuorten sivut on suunnattu pääasiassa 12-20 -vuotiaille ja ne sisältävät tietoa seksuaalisuudesta ja ihmissuhteista.

  Nuorten nettineuvonnassa voit kysyä mieltä askarruttavista asioista nimettömästi. Kysymyksiin vastaa koulutettu seksuaalineuvoja tai -terapeutti. Jos haluat jutella seksuaalineuvojan kanssa puhelimitse, voit soitaa puhelinpalveluun.

  Lue lisää Sexpon nuorten sivuilta.

 • Suomen Reumanuoret

  Suomen Reumanuoret ry on yhdistys kaikille eri reumasairauksia sairastaville 18-35-vuotiaille nuorille. Yhdistyksen tarkoituksena on järjestää vertaistukitoimintaa ja tiedotusta jäsenille sekä edistää reumanuorten asioita. Suomen Reumanuorten verkkopalvelu tarjoaa nuorille vertaistukea, yhdessäoloa, blogeja, hyödyllistä tietoa ja paljon muuta.

   

 • Mun Talous

  Vinkkejä ja neuvoja oman talouden hallintaan erilaisissa tilanteissa niin opiskelijoille, työssäkäyville kuin työnhakijoillekin. Muntalous.fi sivulta pääset myös Kysy rahasta -chattiin.

  Lue lisää Muntalous.fi.