Kun omat vastaukset eivät riitä

Kun tarvitset tietoa ja neuvontaa, nämä henkilöt ja palvelut ovat apunasi – luottamuksellisesti. Palveluita on eri puolilla Suomea. Valitse valikosta kunta tai kaupunki, jonka palveluiden puoleen haluat kääntyä.

Tietoa ja neuvontaa netissä

 • NuortenLinkki

  Nuorten oma verkkosivusto, jossa vahvistetaan elämänhallintaa. Keskeisiä aiheita ovat päihteet ja päihteettömyys, pelaaminen, netinkäyttö sekä mielenterveys. Nuortenlinkistä löytyy tietoa, testejä, tietovisoja, neuvontaa ja keskustelua muiden nuorten kanssa.

  Lue lisää Nuortenlinkki.fi-palvelusta.

   

 • Netari

  Netari on nuorisotalosi verkossa. Netarissa voit tavata kavereita, tutustua uusiin tuttavuuksiin, osallistua keskusteluihin ja verkon tapahtumiin. Netarissa on aina tavattavissa myös luotettavia aikuisia kuten nuorisotyöntekijöitä, joiden kanssa voi jutella eri asioista. Netari on auki joka viikko.

  Tule tapaamaan meitä
    • Habbo Hotelliin
    • IRC-Galleriaan
    • Ask.fm:ään
    • Netari-chattiin

  Lisätietoa löydät Netarin nettisivuilta

   

 • CIMOn neuvontapalvelut

  CIMOn neuvontapalvelut auttavat kansainvälistymismahdollisuuksien kartoittamisessa, opastavat tiedonhankinnassa ja ohjaavat lisätiedon lähteille.

  Neuvontapalveluista voi kysyä opiskelusta ja harjoittelusta ulkomailla, kansainvälisestä nuorisotoiminnasta sekä muista kansainvälistymisen vaihtoehdoista.

  Yhteystiedot löytyy CIMOn neuvontapalveluiden sivulta.

 • Just Wear It –nettineuvonta ja chat

  Just Wear It -nuorten sivujen nettineuvonnassa voit kysyä nimettömästi seksuaalisuuteen, seksiin ja turvaseksiin liittyvän kysymyksen. Kysymyksiin vastaavat koulutetut asiantuntijat. Uutena palveluna sivulla myös luottamuksellinen chat joka torstai 18.2. alkaen klo 16-19.

  Palvelut löydät Just Wear It -nettisivuilta.

 • Help.some

  Help.some-mobiilisovellus tarjoaa tietoa ja neuvontaa lasten ja nuorten huoliin ja ongelmiin liittyen. Sovelluksen kautta saat tietoa ja tukea esimerkiksi kiusaamis- ja häirintätapauksissa sekä muissa rikosasioiden selvittelyssä. Help.somessa sinua auttavat Helsingin nettipoliisit sekä Rikosuhripäivystyksen ja Pelastakaa Lapset ry:n työntekijät ja vapaaehtoiset. Lataa ilmainen sovellus ja voit ongelmatilanteissa olla suoraan yhteydessä koulutettuihin ja luotettaviin aikuisiin.

  Lue lisää Help-some -mobiilisovelluksesta Suomen ainoan verkkonuorisotalon Netarin sivuilta.

   

 • Nuortenelämä.fi

  Nuortenelämä.fi-verkkopalvelun Elävää elämää -tietoalue sisältää laajasti tietoa nuoren elämään liittyvissä asioissa, Kysyttävää-palvelun kautta voit esittää kysymyksiä ja Ajankohtaista ja Kalenteri antavat sinulle viimeisimmät vinkit ajankohtaisista asioista ja tapahtumista. Kampanja-osiossa löytyy tietoa nuorille suunnatuista kampanjoista ja Äänitorven kautta löydät muiden nuorten tuottamaa mediaa.

  Löydät palvelut Nuortenelämä.fi-sivuilta.

 • Allison - Tietosivut nuorille

  Allison-tietosivuille on koottu nuoria varten tietoa asumisesta, asevelvollisuudesta, opiskelusta ja työstä, raha-asioista sekä terveydestä ja ihmissuhteista.
  Käy lukemassa lisää Allisonin nettisivuilta.

   

 • Suomen Reumanuoret

  Suomen Reumanuoret ry on yhdistys kaikille eri reumasairauksia sairastaville 18-35-vuotiaille nuorille. Yhdistyksen tarkoituksena on järjestää vertaistukitoimintaa ja tiedotusta jäsenille sekä edistää reumanuorten asioita. Suomen Reumanuorten verkkopalvelu tarjoaa nuorille vertaistukea, yhdessäoloa, blogeja, hyödyllistä tietoa ja paljon muuta.

   

 • Suunta-palvelu

  Pelastakaa Lapset ry:n Suunta-palvelu on 15-25-vuotiaille nuorille suunnattu anonyymi valtakunnallinen tieto- ja neuvontapalvelu, joka tarjoaa tukea koulutukseen sekä työelämään liittyvissä asioissa. Suunnan chat-palvelu on auki 15 tuntia viikossa, sunnuntaista torstaihin 18-21. Sivustolla on lisäksi 24/7 yhteydenottolomake. Suunta vaikuttaa myös Twitterissa: @Suunta_palvelu, FB: @Suuntapalvelu.

  Suunta-palvelun sivut