Haku korkeakouluihin 9.-23.1.2019

“Joko tiedät mihin haet?’
07.01.2019

Hakuaika 1 alkaa keskiviikkona 9.1. klo 8.00 ja päättyy keskiviikkona 23.1. 2019 klo 15.00. Ensimmäisessä haussa voit hakea seuraaviin koulutuksiin: Ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen vieraskieliset koulutukset, Taideyliopiston koulutukset ja Tampereen yliopiston näyttelijäntyön koulutus.

Hakuaika 2 alkaa keskiviikkona 20.3. klo 8.00 ja päättyy keskiviikkona 3.4.2019 klo 15.00. Toisessa haussa voit hakea ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen suomen- ja ruotsinkielisiin koulutuksiin.

Voit hakea yhteishaussa korkeintaan kuuteen eri koulutukseen. Hakeminen tapahtuu täyttämällä hakulomake osoitteessa www.opintopolku.fi. Hakulomakkeeseen merkitään omat hakukohteet mieluisuusjärjestyksessä. Hakemuksen lähettämisen jälkeen suoritat mahdolliset ennakkotehtävät ja osallistut pääsykokeeseen.

Pääsykoetulosten valmistumisen jälkeen voit ottaa vastaan vain yhden opiskelupaikan. Sinulle tarjotaan sitä paikkaa, johon pistemääräsi riittävät ja jonka olet asettanut mieluisuusjärjestyksessä korkeimmalle. Opiskelupaikan vastaanottaminen on sitovaa. Paikan voi myös ottaa vastaan ehdollisena. Ehdollinen opiskelupaikan vastaanottaminen tarkoittaa, että voit edelleen tulla varasijalta hyväksytyksi koulutukseen, jonka olit valinnut hakulomakkeella ylemmäksi hakutoiveeksi, jos olet siihen varalla. Toisinaan siis myös varasijalta pääsee opiskelemaan.

Lisätietoa yhteishausta.