Kun tarvitset tietoa ja neuvontaa, nämä palvelut eri puolilla Suomea ovat apunasi:

Elämme jatkuvassa vuorovaikutuksessa ympäristön ja luonnon kanssa. Jotta voimme nauttia luonnon antimista ja tarjoamista kokemuksista jatkossakin, on ympäristöstä pidettävä huolta. Tähän kuuluvat niin jokaisen tekemät henkilökohtaiset valinnat kuin poliittinen päätöksentekokin. Yhteinen ympäristö on jokaisen asia.

Ympäristö alkaa kotiovelta. Siisti ja turvallinen asuinalue vaikuttaa asukkaiden mielialaan ja viihtyvyyteen. Jokainen voi omalta osaltaan vaikuttaa siihen, miltä ympäristö näyttää.

Roskien kerääminen, oikeanlaisten valintojen tekeminen kaupassa, joukkoliikenteen ja pyöräilyn suosiminen sekä ympäristöystävällisen ruoan valitseminen ovat helppoja arkipäiväisiä tekoja, joita jokainen voi osaltaan tehdä.

Jätteiden lajittelu oikeaoppisesti on tärkeää. Omenankuoret ovat biojätettä ja hillopurkki kuuluu lasijätteisiin. Ongelmajätteet ovat nimensä mukaisesti suuri uhka ympäristölle ja ihmisten terveydelle. Niiden lajittelussa on noudatettava erityistä tarkkuutta ja huolehdittava, etteivät esimerkiksi akut, paristot ja vanhat lääkkeet päädy luontoon vaan ne käsitellään asianmukaisesti niille varatuissa keräyspisteissä.

Ympäristöstä huolehtiminen on jokapäiväisiä pieniä tekoja, lainsäädäntöä ja oikeanlaisia valintoja. Yhteinen ympäristö ja sen tulevaisuus on jokaisen yhteinen asia.

Saat lisää tietoa ja neuvontaa aiheeseen liittyvissä kysymyksissä nuorten tieto- ja neuvontapalveluista. Etsi lähin palvelusi Ihmiset & osoitteet -valikon kautta.

Sivu päivitetty viimeksi 16.03.2021.