Kun tarvitset tietoa ja neuvontaa, nämä palvelut eri puolilla Suomea ovat apunasi:

Täältä löydät Ulkomaille -aiheeseen liittyvät kysymykset, kommentit ja vastaukset.

Matkustelu on mukavaa ja irtiotto Suomen vaihtelevasta säästä voi olla paitsi rentouttavaa, myös jännittävää ja opettavaista. Toisiin kulttuureihin voi tutustua monin eri tavoin, aina valmismatkasta pysyvään muuttoon ulkomaille.

Lähtö ulkomaille vaatii aina etukäteisjärjestelyjä. Mitä eksoottisempi kohde ja pidempi matka, sen tarkemmin siihen tulee valmistautua. Tarvitsenko viisumia? Entä rokotuksia? Onko kohdemaahan matkustaminen turvallista? Millainen sää siellä vallitsee? Esimerkiksi näiden kysymysten vastaukset olisi hyvä tiedostaa ennen koneeseen astumista.

Erityisesti opiskelijoille on runsaasti mahdollisuuksia lähteä ulkomaille. Oli kyse sitten lyhyestä kielikurssista tai kokonaisesta vaihto-oppilasvuodesta, on kokemus varmasti mieleenpainuva. Myös työelämässä kokemuksia ulkomailta ja hyvää kielitaitoa yleensä arvostetaan.

Ulkomaille voi lähteä myös töihin. EU-alueella työskentely on vaivatonta ja avoimista työpaikoista saa tietoa työ- ja elinkeinotoimistosta. Myös vapaaehtoistyö ulkomailla on mahdollista: miltä kuulostaisi esimerkiksi kesä kilpikonnien suojelukeskuksessa työskennellen?

Ulkomaille kannattaa lähteä rohkeasti ja avoimin mielin. Kannattaa kuitenkin muistaa, että kaikkialla asiat eivät toimi kuten Suomessa on tottunut ja käytännöt vaihtelevat runsaasti. Mikäli joutuu ulkomailla vaikeuksiin, voi apua hakea Suomen edustustolta.

Ulkoasiainministeriön Matkustaminen -osiosta saat vinkkejä matkustamiseen, voit lukea eri maiden matkustustiedotteita ja tehdä oman matkustusilmoituksen ennen matkalle lähtöä!

Ulkoasiainministeriön Maat A-Z -listasta löydät tietoa maista. Tsekkaa ennen reissuun lähtöä!

Maailmalle.netistä voit lukea kansainvälisestä osaamisesta ja löydät sivulta erilaisia työkaluja osaamisesi tunnistamiseen ja siitä kertomiseen.

 

Saat lisää tietoa ja neuvontaa aiheeseen liittyvissä kysymyksissä nuorten tieto- ja neuvontapalveluista. Etsi lähin palvelusi Ihmiset & osoitteet -valikon kautta.

Sivu päivitetty viimeksi 19.03.2021.