Kun tarvitset tietoa ja neuvontaa, nämä palvelut eri puolilla Suomea ovat apunasi:

Päihteettömyyden hyödyt

Jos valitset päihteettömän elämäntavan, teet onnistuneen päätöksen, josta voit tuntea tervettä ylpeyttä. Sinulla jää aikaa harrastuksille ja opiskelulle. Huomaat, että vireystasosi on hyvä ja opit helpommin uutta.

Urheilevalle nuorelle päihteettömyys on ehdottoman tärkeää, sillä esimerkiksi loukkaantumisriski pienenee, kun olet selvin päin. Päihteettömänä pystyt tekemään myös muita pitkän aikavälin suunnitelmia ja oma rahatilanteesi on todennäköisesti parempi verrattuna viikosta toiseen päihteisiin rahaa kuluttaviin kavereihin.

Terveys on tärkeä sijoitus, jossa sinulla itselläsi on ratkaisijan rooli. Unenlaatusi on parempi ja tunnistat väsymyksesi ajoissa, kun päihteet eivät ole sekoittamassa kehosi luontaista rytmiä. Jos juhlit ilman päihteitä, muistat tapahtumat seuraavanakin päivänä eikä sinun tarvitse miettiä, tuliko mokailtua päihtymyksen vuoksi.

Päihteettömänä jaksat keskittyä vastavuoroisuutta ja sosiaalisia taitoja vaativiin ihmissuhteisiin. Vaikka alkoholilla on tapana nostaa tunteet pintaan, seurustelusuhteessa tunteiden käsittely yhdessä kumppanisi kanssa onnistuu parhaiten selvin päin. 

Miten käytät alkoholia tai muita päihteitä? Testaa Nuortenlinkki.fin Nuorten päihdemittarilla!

 

Saat lisää tietoa ja neuvontaa aiheeseen liittyvissä kysymyksissä nuorten tieto- ja neuvontapalveluista. Etsi lähin palvelusi Ihmiset&osoitteet valikon kautta.

Sivu päivitetty viimeksi 17.03.2021.

Voit jakaa omat ajatuksesi ja kommenttisi aiheesta, hyödyntäen alla olevaa kenttää.

Alla olevassa laatikossa voit kommentoida aihetta. Ylläpito hyväksyy ja julkaisee kommentit.
To, 04/09/2020 - 12:41
hyvä terveys, on rahaa, keskittymiskyky on parempi ja on parempi kunto
To, 04/09/2020 - 14:48
Moi Elias! Mahtavaa, että osaat luetella päihteettömyyden hyviä puolia! :)

Mukavaa pääsiäistä sinulle!
Ke, 04/08/2020 - 15:20
Terveys pysyy hyvänä, rahaa on enemmän, on aikaa urheilulle ja pystyy keskittyä kaikkeen paremmin
Ke, 04/08/2020 - 15:23
Just näin, hyviä huomioita Onni!