vuokravakuus ym. Viralliset asiat

Mistä saisi apua kun olen muuttamassa uuteen paikkakuntaan opintojen perässä. En tiedä kuinka hakea vuokravakuutta ja asumistukea, olisi ihana jos näistä voisi soittaa jollekkin joka osaa auttaa, mutta en tiedä mihin? Kiitos avusta!

Kommentoi
Näytä vastaukset

Nuortenelämä.fi vastaa

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Pohdit, mitä kautta voisit saada apua vuokravakuus- ja asumistukiasioihin muuttaessasi uudelle paikkakunnalle opintojen perässä.

Kysymyksessäsi ei mainita tätä uutta paikkakuntaa, mutta mikäli siellä toimii Ohjaamo, niin sitä kautta voi kysellä muuttoon, vakuuteen ja tukiin liittyviä asioita. Osoitteessa www.ohjaamot.fi voit hakea paikkakunnan perusteella lähimmän Ohjaamo -palvelun tiedot ja soittaa heille aukioloaikoina.
Jos uudella paikkakunnalla ei ole Ohjaamon palveluita saatavilla, voithan toki aloittaa asioiden selvittämisen Ohjaamo Jyväskylän kautta, puhelinnumero: 050 311 8877 (palveluaika ma-pe klo 8-16).

Myös etsivä nuorisotyö voi olla apuna tällaisissa kysymyksissä ja asioiden selvittelyssä. Etsivää nuorisotyötä toteutetaan laajasti ympäri Suomen. Kannattaa siis tutustua uuden paikkakunnan nuorisolle suunnattuihin palveluihin kaupungin/kunnan nettisivuilla. Sieltä selviää yleensä parhaiten, toimiiko paikkakunnalla etsiviä nuorisotyöntekijöitä ja mistä numerosta heidät tavoittaa.
Sekä etsivän nuorisotyön että Ohjaamon palvelut ovat maksuttomia ja alle 30-vuotiaille suunnattuja.

Onnittelut vielä opiskelupaikasta ja tsemppiä muuttoasian selvittelyyn!

Kesäterveisin,
Rita, Nuorten Jyväskylä