Suku ja perhe on homoutta vastaan..

Oon siis pitkän aikaa jo miettiny omaa seksuaalista suuntautumistani ja ettiny tietoa muista Seksuaalisista suuntautumisista ja niin edelleen, mutta hommahan on siis niin että mun perhe (äiti ja isä suurimmalta osalta) on siis homoutta vastaan, ei muuten mut oon syntyny perheeseen jossa pienestä pitäen opetettiin et homous on väärin..
Parille kaverille oon jo tullu ulos ja ne otti mut hyvin vastaan josta oon kiitollinen

Kysymys on sitten se et miten tulisin ulos mun perheelle, ku mua tavallaan pelottaa et ne heittäis mut pihalle tai jotain, oon kerran vielä aikas nuori ni en selviäis omillani, hyvä jos osaan edes nuudeleita tehä

Kommentoi
Näytä vastaukset

Nuortenelämä.fi vastaa

Hei "Random ihminen"! 

Kiitos kysymyksestäsi. Hienoa, että laitoit viestiä. Ikävää, että perheesi ja sukusi ovat homoutta vastaan. Sinä olet arvokas juuri sellaisena kuin olet, oli seksuaalinen suuntautumisesi mikä hyvänsä. Ihanaa, että kaverisi ovat suhtautuneet asiaan hyvin.  

Joskus omista asioista kertominen vanhemmille on vaikeaa. Erään Seta ry:n puheenjohtajan mukaan “kaapista ulos tulemiseen” ei ole olemassa mitään käsikirjaa, jota noudattaa, vaan jokainen tulee ulos omalla tavallaan, omalla ajallaan. Kaapista ulostulosta on olemassa kylläkin kirja nimeltä Ulos Kaapista, jossa on tarinoita henkilöiltä omista kokemuksistaan. Siitä voisi olla hyötyä ja tukea kaapista ulostuloon, mutta myös tietoa ja tukea perheenjäsenillesi tilanteeseen suhtautumiseen. Kirja saattaisi löytyä myös paikkakuntasi kirjastosta, kannattaa ottaa selvää kirjaston sivuilta.  

Seta suosittelee turvasuunnitelman tekoa ennen kaapista ulos tuloa. Eli jos vanhemmat suhtautuisivat asiaan negatiivisesti, mitä tekisit ja mihin voisit tarvittaessa mennä.  

Jos vanhempiesi suhtautuminen kaapista ulostuloon pelottaa tai arveluttaa, voi olla hyvä kertoa asiasta esimerkiksi viestillä tai puhelulla, jostain muualta kuin kotoa käsin. Eli vaikkapa kaverisi luota, jolloin tuki on lähellä. Vanhemmille voi kertoa itsestään omin sanoin ja jopa neuvoa heitä, miten asiaan tulisi suhtautua. Se antaa Setan mukaan vanhemmille aikaa löytää sopivat sanat ja tavat reagoida. 

Vanhemmillasi on velvollisuus huolehtia sinusta ja hyvinvoinnistasi, koska olet alaikäinen. He eivät saisi heittää sinua pihalle. Jos he silti heittäisivät sinut pihalle, sinun olisi hyvä mennä aluksi jonkun turvallisen läheisen luo. Voit miettiä jo valmiiksi, kuka/ketkä sellaisia olisi. Jos sellaista ei ole, voit mennä turvakotiin, jos sellainen on lähettyvilläsi. Nettiturvakodin sivulta saat lisää tietoa turvakodeista. Voisit sitten soittaa sosiaalipäivystykseen, jossa sinua neuvotaan ja autetaan tilanteen mukaan. Sosiaalipäivystyksen puhelinnumeron löydät googlettamalla “sosiaalipäivystys + paikkakuntasi”. Apua on aina saatavilla. 

Itse valitset, miten tilanteessasi teet. Toivottavasti vastauksesta on sinulle hyötyä.

Tsemppiterkuin, Riina | Nuortenelämä.fi