pulma

oon kiinnostunut politiikasta ja haluun oppia politiikkaan liittyviä asioita mutten pääse yliopistoon koska keskivaikea älyllinen kehitysvamma ois kiva päästä politikka kursille joka on muuten teen youtube videoita

Kommentoi
Näytä vastaukset

Nuortenelämä.fi vastaa

Hei youtubepolitikko!

Politiikka on siitä jännä ala, että siihen ei suoranaisesti ole mitään tutkintoa. Poliitikoksi voi ryhtyä kuka vain, mutta eduskuntaan tai kunnanvaltuustoon pääseminen riippuu vaaleista.

Politiikkaan tutustumisessa kannattaakin lähteä siitä että tutustuu eri puolueisiin joita on, sekä yhteiskuntaan. Politiikassa on tärkeää ymmärtää lainsäädäntöä ja miten asioita muutetaan yhteiskunnassa sen eri tasoilla, kuten kaupunki, kunta ja valtakunnallisesti. Yhteiskunnan kursseja löytyy esimerkiksi aikuislukiosta.

Jos vielä mietit mikä puolue tuntuu omalta kannattaa kokeilla vaalikoneita ja katsoa minkä puolueen edustajia kone nostaa esiin. Puoleen kautta voi myös ilmoittautua vapaaehtoiseksi tai liittyen puolueen nuorisopuolueeseen ja sitä kautta päästä sisälle puolue toimintaan ja politiikkaan. Vaalien alla voi ryhtyä vapaaehtoistyöntekijäksi hoitamaan äänestystä tai ääntenlaskijaksi.

Terveisin Sanni -Po1nt.fi

mitkä on pääsyvaatimukset avoin yliopisto kävin spesian telma koulutuksen


Hei! Opintopolku.fi:ssä sanotaan avoimeen yliopistoon pääsemisestä näin: 

"Avoimet yliopisto-opinnot ovat maksullisia, ja oikeus opintojen suorittamiseen on määräaikainen. Opiskelijat valitaan opintoihin yleensä ilmoittautumisjärjestyksessä. Aineopintotasoisissa opinnoissa edellytetään yleensä, että olet suorittanut perusopinnot. Joissakin tapauksissa voidaan käyttää myös muita valintaperusteita." 

Avoimet yliopistot antavat opintoneuvontaa ja -ohjausta, joten voit halutessasi kysyä lisää suoraan sinua kiinnostavasta avoimesta yliopistosta: Avointen yliopistojen sivut on listattu tämän Opintopolun sivun loppupuolelle, Lisätietoja-otiskon alle.

T. Riina