Poikaystävä ja viestittely

Hei!
Mä en oikein tiedä mihin mä voisin tämän purkaa, niin ajattelin sen nyt sitten tänne. Mä oon nyt seurustellu 8kk yhen ihanan pojan kanssa ja viime aikoina ongelmaksi on muodostunut hänen kanssaan viestitteleminen. En tiedä olenko sitten jotenkin ylianalysoiva ihminen, mutta jos esim. laitan vaikka huomenta/öitä -viestin perään sydämen, niin poikaystävä ei sydäntä laita lähes koskaan mihinkään viestiin itse. Tulee helposti jotenkin sellanen olo, että se ei ois musta yhtä kiinnostunut, vaikka todellisuudessa varmasti onkin. Moni kaveri on mulle sanonut, ettei niillä emojeiden käytöllä oikeasti ole sen syvempää merkitystä. Mutta sitten olen taas kuullut, että jos joku ihminen tykkää jostakin, niin yleensä käyttää niitä emojeita.

Aina kun me nähdään, niin mun poikaystävä on tosi ihana ja meillä on tosi hauskaa, ja sillon niillä tapaamisilla se näyttää olevansa kiinnostunut musta selvästi. Mutta joskus nuo viestit kertoo sitten jotain ihan päinvastaista. Voihan se tietysti olla, ettei kaikki vaan tykkää sillä tavalla hirveästi viestitellä. Mutta silti mua jotenkin aina välillä ahistaa tää asia, enkä tiedä mitä mun kannattais oikein tehdä.

Positiivisena asiana tässä on se, että se vastaa mulle tosi nopeaa. Välillä oon miettiny, että voisin puhua tästä mun poikaystävän kanssa, mutta sitten ajattelen, että jokainen on tottunut viestittelemään omalla tavallaan, enkä mä siihen kylläkään voi hirveesti puuttuakaan.

Kommentoi
Näytä vastaukset

Nuortenelämä.fi vastaa

Heippa,
ihan mahtavaa, että kirjoitit ajatuksistasi tänne. Omista tunnelmista ja ajatuksista kertominen jollekin toiselle, selkeyttää niitä usein myös itselle. Itseasiassa, minusta annoit jo viestisi lopussa itse itsellesi ohjeen ratkaisuksi ongelmaasi.


Kerrot viestissäsi sinun ja poikaystäväsi väliseen viestittelyyn ja emojien käyttöön liittyvistä eroista. Kirjoitat, että sinulle tulee sellainen olo, että poikaystäväsi ei ole kiinnostunut sinusta, koska hän ei käytä kuvamerkkejä viesteissä, joka on ilmeisesti sinulle tavallista. Kirjoitan seuraavaksi muutamia näkökulmia tähän liittyen.


Tekstiin ja kuvamerkkeihin perustuva viestittely ja kommunikoiminen on erilaista kuin esimerkiksi puheeseen ja toisen näkemiseen perustuva vuorovaikutus. Jokainen lukee ja tulkitsee kirjoitettua tekstiä ja kuvamerkkejä omista lähtökohdista ja tunnetiloistaan käsin, keskustelukumppanin ääneenpainon, -sävyn ja ilmeiden puuttuessa viestistä. Silloin on mahdollista, että viestejä tulkitsee eri tavalla kuin sen lähettänyt henkilö on tarkoittanut.


Emojien vaikutuksesta kieleen on käyty paljonkin keskustelua. Tänä päiväni niitä käytetään paljon, josta voi syntyä ajatus, että kaikki käyttävät niitä, mikä ei kuitenkaan pidä paikkansa. Osa pitää niiden käyttämisestä, koska niiden avulla voi olla helpompi ilmaista tunteita kuin esimerkiksi kirjoittamalla. Toiset taas eivät pidä niistä yhtään, koska merkkien tulkitseminen ja ymmärtäminen voi olla itsellekin vaikeaa ja väärinymmärryksen mahdollisuus suuri. Kuvamerkkien merkityksetkin voivat vaihdella siis henkilöstä toiseen.


Kerrot, että tavatessanne poikaystäväsi kanssa, olosi on erilainen ja sinusta tuntuu, että poikaystävä onkin kiinnostunut sinusta. Jotain tilanteissa varmaankin muuttuu riippuen siitä, millä tavalla olette yhteydessä? Voisitko ottaa tämän kokemuksesi esille poikaystäväsi kanssa ja miettisitte sitä yhdessä? Hänen on helpompi ymmärtää sinua, kun kuulee sinulta asiaan liittyvistä tunteista ja ajatuksistasi. Sehän ei tarkoita sitä, että vaatisit kumppaniasi muuttamaan viestittelytapaansa, mutta silloin hän voi kuitenkin ottaa asian halutessaan huomioon.


On tavallista, että jokainen ihmissuhteeseen sitoutunut henkilö haluaa olla kumppanilleen merkityksellinen ja rakastettava tyyppi. Se voi olla tärkeää myös suhteen jatkuvuuden kannalta. Jokainen haluaa tulla kohdatuksi, kuulluksi ja rakastetuksi sellaisena kuin on ja välillä se pitää kuulla myös kumppanilta, jotta itse jaksaa rakastaa. Kuitenkin tapoja tunteiden ilmaisuun ja niistä kertomiseen on yhtä monta kuin on ihmisiäkin. Aina se ei ole helppoa.

Minusta kuulosta siis oikein hyvältä ajatuksesi siitä, että voisit puhua tästä poikaystäväsi kanssa. Se on varmin tapa tulla kuulluksi, sillä toisen ajatuksia emme pysty lukemaan. Voit lukea artikkelin vuorovaikutuksesta hyvakysymys.fi -sivustolta ja tutustua nuorten parisuhdekurssin neljänteen jaksoon, jonka aiheena ovat tunteet ja vuorovaikutus. Toivottavasti vastuksestani on apua sinulle. Jos haluat jutella tästä lisää, niin voit tehdä sen Väestöliiton seksuaalineuvontachatissa.

Ystävällisin terveisin,
seksuaalineuvoja Mimmu | Väestöliitto
www.hyvakysymys.fi/nuortenvaestoliitto

Oli sama tilanne, mutta kyseessä oli vain se, ettei hän vain osannut jutella viesteillä emojeineen. Voit silti tietenkin sanoa hänelle miltä susta Itestä tuntuu! Älä hätäile, keskustele rauhassa. Tsemppiä ❤️