perhe ongelma

kotona tunnen oloni epämukavaks ja ahdistuneeks koska mun sisko joka on 15 on kokoaika negatiivinen ja se negatiivisuus tarttuu muillekkin nii mitå kannataid tehä? vanhemmat on kans eronnu ni mietin et oon aina eri paikas

Kommentoi
Näytä vastaukset

Nuortenelämä.fi vastaa

”Hei, kiitos kysymyksestäsi.

Olet hienosti ottanut vaikean asian esiin. Sisarussuhteet varsinkin teini-iässä tuntunut usein hankalilta ja ristiriitaisilta. Olisi tärkeää, että voisit puhua asiasta vanhemmillesi, jotta hekin tietäisivät tilanteen ja voisivat mahdollisesti omalta osaltaan muuttaa sitä. Toivottavaa toki olisi, että voisit viettää aikaa siskosi kanssa myös samassa paikassa.  Joskus on hyvä puhua mieltä painavista asioista jonkun ulkopuolisen kanssa, joten mietinkin, voisitko ottaa asian puheeksi vaikkapa koulukuraattorisi kanssa. Tsemppiä sinulle asian puheeksiottoon.”

Terveisin Turun Ohjaamon Anu

 

Koulukuraattorin lisäksi voit ottaa yhteyttä Turussa toimivaan Linkki-toimintaan, josta saat nopeasti luottamuksellista tukea ja ohjausta tilanteeseesi. Linkki-toimintaan voit ottaa yhteyttä puhelimitse tai sähköpostilla:

https://linkkitoiminta.fi/nuorille/keskusteluapu/

Terv. Tommi Ohjaamosta