Paraskaveri muuttaa ulkomaille

Eli siis oon 14v tyttö ja mulla ei oo paljoo kavereita joten mun paraskaveri on mulle tosi tärkee. Mut nyt oon alkanu miettii et ku se kaveri muuttaa ulkomaille ei kauas (viroon) nii ei nähtäis enää nii usein. Se on sanonu et voisin mennä sinne kylää ja se tänne mut se ei jotenki tunnu riittävän ku ei voida puhuu/nähä joka päivä. Ja pelkään että se löytää uuden paremman kaverin sieltä ku sillä on siellä jo valmiiks kavereita. Se on sanonu et se muuttaa 18v takas suomeen mutta sekään ei oo varmaa. Ja pelkään että jään yksin kun opiskelut alkaa ja mennään kaikki eri paikkoihin ja aika kauas toisistamme

Kommentoi
Näytä vastaukset

Nuortenelämä.fi vastaa

Hei !

Kiitos viestistäsi! Pelkäät, että paras kaverisi löytää uuden paremman kaverin muutettuaan ulkomaille. Pelkäät myös, että jäät yksin, kun opiskelut alkavat ja kaverisi menevät kaikki eri paikkoihin.

Ihana kuulla, että sinulla on kavereita. <3 Ikävää kuitenkin, että paras kaverisi muuttaa niin kauas. On totta, että silloin väistämättä näette toisianne vähemmän. On varmasti iso muutos, kun ette voi nähdä enää päivittäin. On ymmärrettävää, että sinusta tuntuu kurjalta. Hienoa, että olette kuitenkin suunnitelleet vierailevanne toistenne luona. Yhteyttä voitte myös pitää vaikkapa viestien, puheluiden ja videopuheluiden välityksellä, vai mitä? Onhan sekin tosi hieno juttu, eikö? :) Ja olet varmasti parhaalle kaverillesi tosi tärkeä ja erityinen, vaikka hän löytäisikin uusia kavereita Virosta. Ja toisaalta, olisihan se ikävää, jos hän ei saisi kavereita uudesta asuinpaikastaan.

Opiskelemaan lähteminen on iso muutos elämässä. Etenkin, kun lähtee ihan uuteen paikkaan. Se tuo mukanaan myös mahdollisuuksia uusien kaverisuhteiden luomiseen. Kannattaa siis olla avoin uusille kaverisuhteille, ja samalla toki pitää kiinni senhetkisistä kavereista. On ymmärrettävää, että yksin jääminen pelottaa – yksinäisyys ei varmasti tunnu kenestäkään hyvältä. Peruskoulussa muodostetut kaverisuhteet voivat kuitenkin hyvin yhä kestää, eri paikkoihin opiskelemaan lähdettyäkin. Parhaat kaverisuhteet kestävät läpi koko elämän ja jatkuvat, vaikka tapaamisten välillä olisi pitkäkin aika.

Voit lukea ystävyydestä ja kaverisuhteista lisää vaikkapa Nyyti ry:n sivulta. Siellä on myös vinkkejä, kuinka tutustua uusiin ihmisiin ja saada kavereita sekä kuinka pitää huolta kaverisuhteista.

Voit halutessasi jutella tilanteestasi, ajatuksistasi ja yksin jäämisen pelosta vaikkapa jossakin nuorille suunnatussa chatissa ja saada siten lisää neuvoa ja tukea luotettavalta aikuiselta. Chatteja löydät Netarista.

Mukavaa viikonloppua! :)

Tsemppiterveisin, Riina | Nuortenelämä.fi