Päihderiippuvuuden paheneminen

Olen ollut koko tämän vuoden koukussa alkoholiin nuuskaan ja tupakkaan. Käytin ensin vain tosi harvoin tupakkaa enkä mitään muuta. Sen jälkeen aloin ostaa omia askeja ja en pystynyt lopettamaan, ja tämä on jatkunut koko vuoden ajan. Sen jälkeen tilanne paheni kun aloin ostaa todella useasti tupakkaa ja nuuskaa, ja niihin menee vieläkin paljon rahaa.
Tunnen olevani heikko, enkä ymmärrä miten olen päätynyt tähän. Koen usein olevani masentunut, ja minun itsetuhoiset ajatukset joita minulla oli 2018 puolivälissä, ovat ilmeentyneet uudestaan.

Häpeän itseäni. Olin kerran todella lähellä ostaa heroiinia kun näin, että sitä oli tarjolla ja minulla oli siihen rahaa. Sama asia tapahtui ekstaasin kanssa. En kuitenkaan ostanut. Mutta halusin tosi kovasti. Aloin jo ajattelemaan kuinka iloiseksi voisin päästä heroiinista tai ekstaasista. Tämä pelottaa minua niin paljon, sillä mitä teen sitten kun olen vanhempi, tai asun omillani? Silloin minulla on niin paljon enemmän vapautta, ja ainoa asia mikä estää minua tekemästä jotain niin kamalaa kuten käyttää heroiinia, on itsekuri, jota ei paljoa löydy. Pelkään tulevaisuuttani, ja en tiedä miten jatkaa.