Nimeä vaihtamassa

Huoleni kuulostaa omaankin korvaani varsin typerältä, mutta haluan puhua asiasta edes jonkun kanssa. Olen 16 vuotias tyttö Helsingistä, suuntaamassa tulevana syksynä lukioon. Haluaisin aloittaa lukiossa täysin uudelta pöydältä, kun kyseessä olisi täysin uusi koulu, kaverit, opettajat jne. Olen miettinyt nimeni vaihtoa jo todella pitkään, sillä sukunimi mitä olen kantanut (isäni) ei vain sovi minun nimeeni, enkä ole koskaan oikein pitänyt siitä. Minua ei ole koskaan varsinaisesti kiusattu siitä, mutta koska en näytä suomalaiselta tai koe olevani sellainen tuntuu minusta oudolta kantaa sitä. Olen ajatellut ottavani äitini sukunimen, joka sopisi mielestäni paremmin nimeeni, mutta en tiedä mitä mieltä äitini olisi koko asiasta, sillä välini häneen ovat olleet todella tulehtuneet jo pidemmän aikaa (vanhempani ovat siis eronneet, siksi eri sukunimet).
Olen myös ajatellut etunimeni vaihtoa, tai nimen lisäämistä jotta voisin olla enemmän minä. Sitä on tosi vaikea selittää mitä haen nimenvaihdolla, koska en sitä aina itsekään tiedä tai osaa selittää; tiedän vain että haluan sitä todella paljon.
Vanhempieni kanssa puhuminen on ollut muutenkin viimeaikoina vaikeaa, ja olen pyrkinyt hakemaan taas apua perheen sisäisiin ongelmiin mutta en ikinä tavoita ketään siinä tilanteessa kun olisin valmis hakemaan apua. Hain apua viime vuonna samoihin aikoihin, ja siitä syntyi todellinen riita perheeseen ja minua syytetään siitä edelleen, enkä uskalla hakea enää apua. Odotan vain että täytän 18 ja pääsen kotoa pois, ja pääsen aloittamaan kaiken alusta. Hankin apua itselleni, muutan pois kotoa, vaihdan vihdoin nimeni, saan työpaikan kouluttautumisen ohella; ja elän ilman jatkuvaa pelkoa.