Neitsyyden menetys

Onko neitsyyden menettäminen vain sitä perinteistä -penis pilluun- seksiä, vai voiko sen menettää myös suuseksissä? Ja onko normaalia että suuseksi kiinnostaa enemmän kuin ns. normi seksi?

Kommentoi
Näytä vastaukset

Hei yasmin, 

Pohdit neitsyyden menettämistä ja seksin harrastamista. Neitsyyden menettäminen ei ole yksiselitteistä, vaan jokainen ihminen määrittelee sen itse. Suuseksi on kuitenkin seksiä, joten sen harrastaminen voidaan laskea neitsyyden menettämiseksi. 

Jokaisella on omat mieltymykset, mitä tulee seksiin. On täysin normaalia, että ihmisiä kiinnostavat eri asiat. On myös täysin ok, jos ns. normi seksi ei kiinnosta itseä ollenkaan. Tärkeintä on tehdä vain asioita, jotka tuntuvat itselle mieluisalta. Seksuaalisuudesta voit lukea lisää esimerkiksi Nuorten elämän seksuaalisuusosiosta, https://www.nuortenelama.fi/elavaa-elamaa/ihmissuhteet-ja-seurustelu/seksuaalisuus-497. 

Mukavaa syksyä! 

Terveisin 

Nuorten Elämä Espoo 

lasketaako se neitsyyde menetykseksi jos toine tyydyttää tai tissiseksi


Hei, kiitos kommentistasi. Jokainen määrittelee itse niin sanotun neitsyyden menettämisen. Siihen ei siis ole olemassa mitään virallista määritelmää. Kuvailemasi seksin tavat ovat seksiä, ja ne voidaan kyllä laskea neitsyyden menettämiseksi, jos niin haluaa. On kuitenkin jokaisen yksityisasia, miten hän määrittelee ekat kertansa. 

Esimerkiksi Väestöliiton Hyvä kysymys -palvelun seksuaalisuuden sanakirja määrittelee itse neitsyyden näin: "Neitsyys-käsitettä käytetään henkilöstä, joka ei ole kokenut yhdyntää." 

Nykyään puhutaan koko ajan vähemmän neitsyyden menettämisestä. Ilmaisu kun esimerkiksi viittaa siihen, että kun on seksiä ekan kerran, henkilö menettää siinä jotain. Ilmaisu ja sen taustalla vaikuttava asenneilmapiiri on peräisin kaukaa historiasta. Lue lisää Sexpon sivulta.

T. Riina | Nuortenelämä.fi