Miten äänieristää huone?

Eli siis asun kerrostalossa, jossa on hyvin ohuet seinät. Kuulen jopa omien veljieni kuiskaamisen omaan huoneeseeni päiväsaikaan(he ovat viereisessä huoneessa). Minä soitan yhtä soitinta ja tykkäisin kuunnella kovempaa musiikkia...
Ongelma on etten saa soittaa sitä kyseistä soitinta meillä, sillä se on liian kovaääninen ja en saa kuunnella musiikkia kovalla (eli ilman kuulokkeita en saa laittaa musiikkia yli puolivälin), en myöskään saa pitää normaalia kovempaa ääntä sillä se häiritsee muita (perhettä sekä naapureita) . Siksi haluaisinkin äänieristää huoneeni, jotta voisin pitää hieman kovempaa ääntä häiritsemättä muita.
1. Mitä materiaalia siihen tarvitsee
2. Saako itse äänieristää vai pitääkö olla asunnon/kerrostalon omistajan lupa
3. Paljonko hinta voisi olla
4. Veisikö se paljon tilaa huoneestani

Kommentoi
Näytä vastaukset

Nuortenelämä.fi vastaa

Hei ja kiitos viestistäsi.

Asut kerrostalossa, jossa äänieristys on ilmeisesti jäänyt hieman huonolle tasolle jos tosiaan kuulet kuiskaamisenkin viereisestä huoneesta. Huoneistoon kantautuva ääni voidaan karkeasti jakaa ilma- ja runkoääniin. Esimerkiksi askelten töminä tai kalusteiden siirrosta aiheutuva melu ovat runkoääniä. Äänet kulkeutuvat eri taajuuksilla putkistojen, kanavien, aukkojen sekä seinien kautta.

Äänieristäminen on isompi toimenpide, johon varmasti on oltava taloyhtiöstä ja asunto-osakkeen omistajalta. Ääniä voi vaimentaa ja kaikua vähentää hieman kevyemmillä ratkaisuilla. Äänieristetty tila tarkoittaa käytännössä kelluvaa rakennetta eli huone huoneen sisällä, irti rakenteista. Hinta tietysti riippuu käytettävistä materiaaleista ja pystyykö tekemään työn itse vai käyttääkö siihen ulkopuolista toimittajaa. Äänieristetyn tilan rakentamiseen tarvitaan ainakin runkomateriaalit, eristeet, levyä, sauma-ainetta, tasoitetta ja maalia.

Voisitko soittaa tuota soitinta jossakin muualla kuin kotona? Olisiko sinun mahdollista päästä käyttämään jotakin soittotilaa? Jos musiikin kuunteleminen häiritsee muuta perhettä ja naapuria, niin silloin musiikin kuunteleminen kuulokkeilla on tietysti käytännöllinen ratkaisu, mutta ei kuullokkeillakaan voi kovin lujaa kuunnella musiikkia ettei kuulo vahingoitu. Voit tietysti keskustella siitä onko jokin tietty aika, kun voisit kuunnella musiikkia lujempaa, esimerkiksi silloin kun muu perhe ei ole kotona. Se ei tosin poista sitä, että musiikki häiritsee silloin mahdollisesti naapureita.

Hyvää uutta vuotta.

Mika - Nuortenelämä.fi