Japaniin

Ollaan muuttamassa faijan töiden takii Tokioon. Kaikki mun kaverit jää tänne ni se vituttaa. Mitä täs vois oikee tehä?

Kommentoi
Näytä vastaukset

Nuortenelämä.fi vastaa

Moi, tässä Piian vastaus viestiisi:

Hei Maketzu!

Kiitos kysymyksestäsi.

Ymmärrän hyvin, että uusi elämäntilanne ja kauas muuttaminen aiheuttaa huolta. Kavereista erossa oleminen tuntuu varmasti raskaalta ja voi jopa aiheuttaa ahdistusta.

Kehottaisin suhtautumaan tilanteeseen siten, että kaverit eivät katoa kokonaan, vaikka asuisittekin eri maissa. Erilaiset sovellukset mahdollistavat yhteydenpidon todella helposti. Tulette varmasti pitämään yhteyttä, kuten aiemmin - tai jopa aktiivisemmin - viesteillä, videopuheluilla ja muilla keinoilla.

Viestistäsi ei käy ilmi, kuinka pitkä isäsi työkomennus Tokiossa on. Oloasi voisi helpottaa ajatus siitä, että muutto ei ole lopullista ja pääset palaamaan Suomeen kavereidesi luo jossain vaiheessa. Voisit myös jutella vanhempiesi kanssa huolestasi. Voisitte yhdessä pohtia, voisiko kavereitasi tulla vierailemaan Japaniin tai olisiko suunnitelmissa mahdollisesti vierailuja Suomessa.

Sinun on varmasti tällä hetkellä vielä vaikeaa miettiä positiivisella tavalla elämäntilanteen muutosta, mutta tulet huomaamaan, että saat Tokiossa uusia kavereita ja ulkomailla asumisesta on paljon hyötyä tulevaisuudessa. Kun sopeudut uuteen maahan, tilanne tuskin tuntuu enää niin pahalta kuin nyt etukäteen.

Suosittelen tutustumaan Nuorten elämä –sivustolla erilaisiin puhelin- ja chatpalveluihin, joiden kautta voit halutessasi keskustella lisää asioista, jotka painavat mieltäsi.

Terveisin,

Piia
Nuorisotiedottaja 
Decibel.fi

Hei!

Pidä yhteyttä kavereihisi aktiivisesti, tekstailkaa niin usein kuin voitte, pitäkää videopuheluita ym. Koittaa mahdd. Mukaan nähdä 1-2 kertaa vuodessa. Etsi uusia kavereita opiskelupaikastasi, ja etsi netistä muita kaltaisiasi nuoria joilla on tuosta kokemusta ja voisivat auttaa. Toivottavasti siellä menee hyvin, eikä se lannista täysin mieltäsi koko mesta! Se vaatii joka paikassa oman aikansa ennenkuin alat tottumaan, ja arki taas sujumaan.