Harrastuksesta tienaaminen?

Hei! Tienaan siis silloin tällöin piirtämällä ja pyytämällä siitä rahaa, mutta siitä iskeekin kysymys. Paljon saan tienata harrastus työlläni ilman että joudun maksamaan siitä veroa?
Olen lukenut jotain, että max määrä on jotain 10 000€, mutta joku mainitsi 400€ olevan max määrä ennenkuin pitää maksaa veroja?
Olen nyt siis tienannut jotain 150€ ja alkaa kuumottaa, että teen kohta jonkun veropetoksen tässä, kun olen niin tietämätön asiaa kohtaan.

Kommentoi
Näytä vastaukset

Nuortenelämä.fi vastaa

Moi, alla Pauliinan vastaus viestiisi. :) 

Hei,

Kiitos viestistäsi. Hienoa, että sinun on mahdollista saada harrastuksestasi pientä lisätienestiä. Viestistäsi ei ilmennyt, miten paljon arvioisit piirtämisellä tienaavasi vuositasolla. Periaatteessa kaikista tuloista pitää ilmoittaa verottajalle. Mikäli saat piirtämisestä verotettavaa tuloa, olet myös oikeutettu vähentämään tarvikekuluja verotuksessa. Tältä Verohallinnon sivulta voisit lukea ainakin kohdat 2.3 Muu tulonhankkimistoiminta ja 2.4 Harrastustoiminta. Kertomasi toiminta lukeutuu todennäköisesti jompaankumpaan näistä. Sivulta löydät tietoa niihin liittyvästä verotuksesta ja siitä, mitä sinun kannattaa erityisesti huomioida toimintaa harjoittaessasi. Rajanveto näiden kahden toimintamuodon välillä tehdään tapauskohtaisesti.

Voisit olla yhteydessä Verohallintoon esimerkiksi heidän Chat-palvelussa, he osaavat varmasti neuvoa sinua asiassa tarkemmin. :)

Tuo 150e on kuitenkin vielä suhteellisen pieni summa, joten et sinä veropetosta ole tehnyt. Ei tarvitse siis olla huolissaan. Hyvä kuitenkin, että otat asiasta nyt selvää, niin ei tule myöhemmin yllätyksiä.

Mukavia piirustushetkiä!

Terveisin,

Pauliina / Nuortenelämä.fi