Entinen kaveri

Ollaanko me mun kahen kaverin kaa ihan kauheita ku katkastii välit yhtee meijän toiseen kaveriin koska se oli ilkee ja puhu pahaa selan takana ja must tuntuu et yritti tahallaan olla aina eri mieltä ja oli ärsyttävä ja ilkee. Sil on kyl nyt jtn omii kavereit et ei jääny yksin mut oltiinko me ihan kauheita ku suljettiin se meijän kaveriporukasta pois. Must tuntuu et meijän kaveriporukaa on nyt parempi yhteishenki ku ei oo sitä enää siin.

Kommentoi
Näytä vastaukset

Nuortenelämä.fi vastaa

Hei Sad! 

Kiitos viestistäsi. Ikävää, että kaverinne oli teille ilkeä ja puhui pahaa selän takana. Sellainen ei varmasti tunnu kenestäkään kivalta.  

On normaalia, että kaverisuhteissa tulee riitaa ja ongelmatilanteita. Usein ne ovat sellaisia asioitajoista voi päästä yli keskustelemalla ja sopimalla. Kaveruuteen tarvitaan kuitenkin jokaisen osapuolen sitoutumista ja halua olla kaveri.  

Kaveruus on tasavertaista ja molemminpuolista. Kaveriin voi luottaa ja kaveria kohdellaan kunnioittavasti ja ystävällisesti. Kaverinne on kuitenkin ollut teille ilkeä ja puhunut teistä pahaa – sellainen ei ole reilua. Tällaisissa tilanteissa asian voisi ottaa puheeksi ja kertoa kaverille, miltä hänen käytöksensä on tuntunut ja toivoa tämän lopettavan sellaisen. Voi myös kysyä, mistä hänen ikävä käytöksensä johtuu. Kaverille on reilua antaa anteeksi ja tietysti kaverin on reilua pyytää anteeksi.  

Kaverit ovat tärkeä voimavara ja ilo elämässä. Kaverisuhteista on tärkeää pitää huolta. Kaikki kaverisuhteet eivät silti kestä ikuisesti. Joskus kaveruuden lopettaminen voi olla oikea ratkaisu. Ennen kaveruuden lopettamista on hyvä koettaa ratkaista tilanne muilla tavoin – siten että kaveruus voisi jatkua. Usein avoin keskustelu auttaa. Jos kaveruus ei lopulta jatkukaan, voi ainakin olla tyytyväinen siihen, että itse yritti.  

Mitä olet mieltä, haluaisitteko vielä yrittää sopia kaverinne kanssa? Jos kyllä, kannustan teitä keskustelemaan hänen kanssaan. Asiasta kannattaa puhua oman kokemuksen kautta, syyttelemättä toista. Voisitte esimerkiksi kertoa, että hänen toimintansa loukkasi ja tuntui teistä pahalta, mutta haluaisitte että hän kuuluisi yhä porukkaanne, jos hän vain voisi jatkossa kohdella teitä ystävällisemmin.  

Mukavaa kesän jatkoa, 

Tsemppiterkuin, Riina | Nuortenelämä.fi