Apua

Moi! Oon sama joka laittoi tuon estonia kysymyksen ja äsken äiti sano et heti kun päästään niin mennään laivalle. Minulla on aina ollut hyökyaalto ja laiva pelko. Se ei siis johdu esim. Estoniasta josta kirjoitin. Mutta sanoin että en halua tulla mutta äiti ei usko. En ole käynyt laivalla pitkään aikaan eli ainakaan 5 vuoteen. Sen takia olen kertonut vain hyökyaalto pelosta. Hän ei usko oikeasti että pelkään laivoja. Nytkin tärisen koska pelkään jo tulevaa matkaa vaikka se voi olla vasta 2 vuoden päästä kun korona on ohi.

Kommentoi
Näytä vastaukset

Nuortenelämä.fi vastaa

Heippa! Tässä Pauliinan vastaus sinulle. :) 

Moi,

Kiitos viestistäsi. Ikävä kuulla, että äitisi ei ota tosissaan pelkojasi Osaatko sanoa mistä nämä pelot voisivat johtua, onko sinulla aiemmilta laivareissuilta huonoja kokemuksia? Voisit vielä yrittää jutella äitisi tai jonkun muun läheisen aikuisen kanssa peloistasi. Uskon, että keskusteleminen voisi auttaa.

Jos kuitenkin rohkaistuisit menemään laivalle perheesi kanssa, kannattaa käydä juttelemassa laivan henkilökunnalle pelostasi. He osaavat kertoa sinulle laivan toiminnasta, mikä taas voisi rauhoittaa ja auttaa lieventämään pelkoa. Myös laivalla olemisen hauskojen puolien pohtiminen voi helpottaa oloa. Kannattaa myös muistaa, että nykyajan laivat ovat todella turvallisia.

Et kertonut tarkemmin, minne laivamatkanne suuntautuu. Ainakaan Itämerellä hyökyaaltoja ei tarvitse pelätä. Itämerellä määperä on rauhallinen, eli hyökyaaltoja laukaisevia tekijöitä ei ole. Lisäksi Itämeri on suhteellisen matala, joten aallot eivät nouse korkeiksi.

Kannustan sinua siis rohkeasti keskustelemaan peloistasi. Kenties rohkaistut vielä lähtemään risteilylle. :) 

Mukavaa kesää!

Terveisin,
Pauliina / Nuortenelämä.fi