Elämänhalu hävinnyt

"Valite aihealue" Valitsin Päihteet ja riippuvuudet, mutta minun pitäisi saada valita muitakin mitä otin, otin tuon koska se vaikuttaa varmaan elämääni eniten, ja on vakavin ongelmani. Olen alkanut käyttämään huumeita about 2-3vuotta sitten, nytten olen siinä tilanteessa että käytän kaikkea mitä eteen tulee, en heitä hihaan jos täällä jengi ymmärtää. Varmaan ymmärtää. En ala tarkemmin kertomaan mitä vedän ja kuinka paljon. Sinä iltana kun poltan ekat savut tai otan ensimmäisen viivan, pommin, tai mitä ikinä keksinkin niin loppua ei näy, kunnes nukahdan. Putki voi olla pitkä myös. Päivänä, jolloin herään ja edellisenä päivänä on mennyt lujaa, minua alkaa aina kaduttamaan, hävettämään, vituttamaan se, että olen taas lähtenyt radalle, ja näin käy suunnilleen joka kerta. Minulla on psyyke huonona. En usko että porukka tästäkään saa pahemmin selvää, varmasti aika epämääräinen teksti. Yritän tehdä tästä mahdollisimman hyvin/helposti luettavan. Mitä minun pitäisi tehdä? Olen harkinnut ilmanvaihdosta, ja niin olen välillä tehnytkin mutta löydän aina itseni vetämästä päihteitä, toisessa kaupungissakin, jossa en tunne ketään. Tavoite on päästä kuiville, kannabista en suostu lopettamaan vaikka olisi viimeinen tekoni, siinä en näe mitään pahaa, edelleenkään. Kannabis ei ole ollut minulle porttihuume, vaan se tuli vasta jälkeenpäin kuvioihin. Kysykää ihmeessä kysymyksia, ja kaikista neuvoista iso kiitos. Vastatkaa toki jotain.

PS: Onhan minulla hauskoja päiviä, useita. Päihteet on vaan yks helvetin iso osa mun elämää, joka vituttaa. Olen masentunut/ahdistunut, en ole lähellekään selvinpäin niin sosiaalinen, mitä olin silloin kun en käyttänyt mitään. Sulkeutunut enemmän, ja huomaan että 4 seinän sisästäkin ulos läteminen selvinpäin on aika tuskalista.

Kommentoi
Näytä vastaukset

Nuortenelämä.fi vastaa

Hei sekakäyttäjä,

Hyvä, että kirjoitit. Tiivistän hieman näin alkuun, miltä tilanteesi korviini kuulostaa.

Olet nyt käyttänyt huumeita useamman vuoden ajan ja niiden vaikutukset sinuun itseesi ovat alkaneet ahdistaa sinua. Kuulostaa siltä, että haluaisit itse päästä oman elämäsi ohjaimiin sen sijaan, että huumeet pyörittävät sitä liian suurilta osin. Kerrot masennuksen ja ahdistuneisuuden tunteista, sulkeutuneisuudesta sekä häpeän ja katumuksen tunteista. Näin ulkopuolisen silmin huumeet antavat aika vähän mitään positiivista. Päihteiden käyttö alkaa usein hyvänolon tunteen ja euforian vuoksi, mutta salakavalasti käytön jatkuessa niiden vaikutukset näihin vähenee ja ne aiheuttavat mm. masentuneisuutta ja ahdistuneisuutta. Nämä taas aiheuttavat tarpeen käyttää lisää, jotta ahdistus lieventyisi edes hetkeksi. Ja tämä taas lisää masennuksen ja ahdistuneisuuden tunteita. Ilkeä oravanpyörä, joka ruokkii itseään. Kuulostaa, että sinulle on käynyt juuri näin: huumeista johtuen olet ahdistunut ja masentunut ja sulkeudut enemmän kuin omana itsenäsi. Huumeiden kerrotaan toimivan myrkkyinä aivoille ja ne muuttavat persoonaa. Tekstistäsi luen kaipuuta siihen, kuka sinä itse olit huumeiden ulkopuolella ja tämä onkin hyvä ymmärtää. Sinä olet siellä jossain kaiken alla, mutta huumeet vääristävät ja varastavat persoonaasi. Menivätkö nämä kuvailut ihan metsään vai tunnistatko näistä jotakin itseesi passaavaa?

Tärkeintä huumeista irrottautumisessa on oma motivaatio. Sinä itse otit tämän askeleen ja kirjoitit saadaksesi neuvoja ja apua. Kyllästymisesi ajaa Sinua muutokseen. Ja se on hyvä! Pidä siitä kiinni! Matka on jo alkanut ja ollenkaan huono enne ei ole, että olet itsenäisesti saanut tämän alkuun.

Kerrot jo aiemmin yrittäneesi maisemanvaihdosta, mutta vieraasta kaupungistakin on löytynyt tutut polut. Kuiville pääsemisessä motivaatio siis tuntuu olevan kunnossa, mutta on vaikea taistella yksin tuulimyllyjä vastaan. Kysyit, mitä sinun pitäisi tehdä ja tähän vastaan, että ole rohkea ottamaan apua vastaan! Sekakäytön myötä elämä muuttuu melkoiseksi sekasorroksi, jolloin ammattiapu auttaa saamaan taas hommat kohdilleen asia kerrallaan. Tartu tuohon omaan motivaatioon, jota  sinulla jo on, ja ota yhteys auttaviin tahoihin. Taistele itsellesi oma persoonasi ja elämänhalusi takaisin!

Ota ensisijaisesti yhteyttä oman paikkakuntasi päihdeklinikkaan.

Tukea, ohjausta ja neuvontaa saat myös näistä palveluista:

EHYT ry:n neuvontapuhelin

 Irti huumeista ry:n valtakunnallinen päivystävä puhelin

Tietoa päihdehoidosta löydät täältä: http://www.paihdelinkki.fi/fi/mista-apua/tietoa-paihdehoidosta

Arnold Schwarzenegger on sanonut, että voittaja/selviytyjä kaatuu maahan ihan yhtä monta kertaa kuin kaikki muutkin, mutta heidät erottaa se, että he nousevat ylös aina uudestaan. Toivoisin sinunkin uskovan itseesi, ja vaikka vielä kaatuisit, nouse sitkeästi ylös uudestaan ja uudestaan periksi antamatta.

Toivon kovasti, että löydät yhteystietojen kautta apua itsellesi ja pääset tavoitteeseesi!

Terveisin,

Hanna-Mari, psykologi – Nuortenelämä.fi

en uskalla/halua pyytää apua, uskon siihen että jonain päivänä itse lopetan. olisiko teillä mitään ideaa, jokin syy lopettamiseen ? se ei riitä, että "huumeet tuhoaa aivot, terveyden yms". vaan jokin esim harrastus( kokeiltu, mutta ei kiinnosta/toimi )


Hei Sekakäyttäjä,

Mikä avun hakemisessa pelottaa ja toisaalta miksi et halua pyytää apua?

Pohdit syytä lopettamiseen. Oletko miettinyt mitä elämältä pitkällä tähtäimellä haluat? Millaisia kokemuksia, opiskelua, työtä, ammattia, matkustelua, perhettä? Millainen olisi unelma elämäsi? Missä toivoisit olevasi viiden tai kymmenen vuoden päästä? Miten huumeidenkäyttö sopii siihen kuvioon? Millaista toisaalta elämäsi on, jos jäät pyörimään nykyisiin piireihin ja tapoihin? Uskoisin, että itse löydät parhaimman syyn lopettamiseen miettimällä sen vaikutuksia itseesi ja omiin toiveisiisi.

Terveisin,

Hanna-Mari, psykologi – Nuortenelämä.fi