Kun tarvitset tietoa ja neuvontaa, nämä palvelut eri puolilla Suomea ovat apunasi:

Ilta- ja viikonlopputyö

Ilta- ja viikonlopputyö ovat hyviä tapoja ansaita ja kerryttää työkokemusta. Iltaisin ja viikonloppuisin tarvitaan paljon esimerkiksi myyjiä, siivoojia, ravintolatyöntekijöitä, järjestyksenvalvojia, feissaajia, tarjoilijoita, varastotyöntekijöitä, puhelinmyyjiä ja lastenhoitajia. Voit etsiä lastenhoitotöitä esimerkiksi osoitteessa babysits.fi.

Voit etsiä ilta- ja viikonlopputöitä, samoin kuin muitakin töitä, kysymällä suoraan jostakin tuntemastasi yrityksestä tai muusta organisaatiosta. Lisäksi voit etsiä vapaita työpaikkoja esimerkiksi näiden hakukoneiden kautta:

www.avointyopaikka.fi
www.indeed.fi
www.te-palvelut.fi
www.oikotie.fi
www.monster.fi
www.duunitori.fi
fi.jooble.org

Workpilots-sovelluksen kautta voit löytää helposti ja turvallisesti keikkatöitä, vaikka sinulla ei olisi aiempaa työkokemusta tai koulutusta. 

Myös henkilöstövuokrausfirmojen kautta kannattaa etsiä töitä.
Mikäli olet opiskelija, sinun kannattaa tutustua Työskentely opiskelun ohessa –artikkeliin, josta saat tietoa muun muassa tulojesi vaikutuksesta opintotukeen.

Mikäli olet vielä alaikäinen, otathan huomioon nuoria työntekijöitä koskevat ohjeet ja työaikarajoitukset.

14-vuotiasta työntekijää koskevat ohjeet löydät täältä.

15-vuotiaalle oppivelvollisuutensa suorittaneelle löytyy ohjeita täältä.

Sivu päivitetty viimeksi 23.03.2021.

Alla olevassa laatikossa voit kommentoida aihetta. Ylläpito hyväksyy ja julkaisee kommentit.
Ma, 03/25/2019 - 11:21
Moikka Salma! Kiva, että etsit kesätöitä! Helsingin kaupunki tukee erityisesti 16–17-vuotiaita kesätöiden saamisessa. Toivottavasti ehdit hakea kaupungin nuorten kesätyöpaikkoja, sillä nyt hakuaika on jo päättynyt. Jos olet kuitenkin 9-luokkalainen, olet oikeutettu kesätyöseteliin, jonka avulla voit työllistyä yrityksiin, yhdistyksiin, säätiöihin ja seurakuntiin. Lue lisää osoitteessa kesaseteli.munstadi.fi/nuorelle.

Etsi alle 18-vuotiaille sopivia kesätyöpaikkoja osoitteessa kesaduuni.org, erityisesti osiosta Kesätöitä alle 18-vuotiaille.
Sinun kannattaa myös ottaa vinkit kesätöihin liittyen haltuun osoitteessa: www.kunkoululoppuu.fi. Samasta osoitteesta voit lukea TTT-mallista (Löytyy Kesätyö-osiosta), joka on myös yksi keino työllistyä kesällä, mikäli et opiskele tällä hetkellä ammattiin.

Voit hakea kesätöihin sinua kiinostavaan työpaikkaan esimerkiksi soittamalla, lähettämällä sähköpostia tai käymällä paikan päällä haluamassasi paikassa. Työnhakuun kannattaa joka tapauksessa ensin valmistautua hyvin. Reippaalla asenteella pääsee jo pitkälle!
Lue myös Töitä 15-vuotiaalle osio, josta saat vinkkejä ja jolta löytyy eri hakukoneita, joiden kautta voit etsiä töitä: www.nuortenelama.fi/toita-15-vuotiaalle. Halutessasi saat lisää neuvoa kesätyönhakuun Ohjaamosta: ohjaamo.hel.fi. Kysy siis rohkeasti apua!
Tsemppiterkuin, Riina | Nuortenelämä.fi
La, 02/16/2019 - 23:28
Moi. Olen 18 vuotias nuori mies. Olen Autoalalta opiskelija. Tarvitse ilta ja viikonloppu työ. Ois kiva jos sain kesätyö.
Ke, 02/20/2019 - 13:01
Moikka Pavel! Kiva juttu, että etsit itsellesi töitä opintojen ohelle. Jos kaipaat vinkkejä tai tietoa työnhakuun liittyen, sinun kannattaa lukea Nuortenelämä.fi-palvelun Elävää elämää -tietoalueen eri työaiheisia artikkeleita (osoite: www.nuortenelama.fi/tyo-ja-yrittajuus).
Saat myös halutessasi lisää tietoa ja neuvoa työnhakuun liittyen esimerkiksi paikkakuntasi nuorten tieto- ja neuvontapalvelusta sekä Nuortenelämä.fi-osoitteen alalaidasta löytyvästä chatista (avoinna ma & ti klo 14-16.) ja Suunta-chatista (osoitteessa www.netari.fi/suunta.)

Voit hakea avoimia työpaikkoja esimerkiksi näiden hakukoneiden kautta:
Avointyöpaikka.fi
Indeed.fi
te-palvelut.fi
Oikotie.fi
Monster.fi
Duunitori.fi

Tsemppiä työnhakuun! :) Terkuin, Riina
Su, 01/13/2019 - 01:47
Moi olen 14-vuotias poika etin ilta/viikonloppu töitä opiskelen koulussa.
Pe, 01/25/2019 - 12:34
Hei Daniil! Huippua, että etit itsellesi töitä! Jos kaipaat vinkkejä ja tietoa töihin liittyen, sinun kannattaa lukea Nuortenelämä.fi-palvelun Elävää elämää -tietoalueen eri työaiheisia artikkeleita (osoite: www.nuortenelama.fi/tyo-ja-yrittajuus).
Saat myös halutessasi lisää tietoa ja neuvoa työnhakuun liittyen esimerkiksi paikkakuntasi nuorten tieto- ja neuvontapalvelusta sekä Nuortenelämä.fi-osoitteen alalaidasta löytyvästä chatista (avoinna ma & ti klo 14-16.) sekä Suunta-chatista (lisää tietoa osoitteesta www.netari.fi/suunta.)

Tsemppiä työnhakuun! :) Terkuin, Riina
Ti, 08/07/2018 - 18:15
Hei olen 16 vuotias tyttö Pieksämäeltä ja etsin jonkun laista työtä, että saisin vähän taskurahaa. Voisin mm hoitaa lapsia/eläimiä tai tehdä vaikka putarha töitä ja siivota.
To, 08/09/2018 - 14:28
Hei Roosa!

Mukava kuulla, että työnteko kiinnostaa sinua. Täällä Nuortenelämä.fi-palvelussa emme kuitenkaan välitä/tarjoa työpaikkoja, mutta voit lukea palvelumme Elävää elämää -tietoalueilta vinkkejä työnhakuun ja -tekoon. Esimerkiksi osoitteessa www.nuortenelama.fi/miten-saada-taskurahaa kerrotaan eri tavoista tienata hieman rahaa.

Lisäksi, jos kaipaat apua työnhakuun, voit olla yhteydessä Pieksämäen Ohjaamoon: www.po1nt.fi/fi/kunnat/pieksamaki/ohjaamo-pientare/.

Tsemppiä ja mukavaa loppukesää! :)

Terkuin, Riina - Nuortenelämä.fi
Su, 03/11/2018 - 21:45
Hei!
Olen 14 vuotias poika ja asun Helsingissä.
Olen kiinnostunut paljon tekemään töitä, joten etsin ilta ja viikonlopputyön.
Olisin kiitollinen jos saisin jotenkin vinkkejä ja apua teiltä, että miten ja mistä löydän sellaisen työn!?
Ma, 03/12/2018 - 12:32
Hei! Vinkkejä ilta- ja viikonlopputyön löytämiseen saat lukemalla Nuortenelämä.fi-palvelumme eri osioista ikäisillesi sopivista töistä ja työnhakuun liittyvistä asioista. Voisit myös tutustua Helsingin 4H-yhdistykseen, joka tarjoaa nuorille erilaisia työmahdollisuuksia. Lisäduuni.fi-sivuilta voit puolestaan löytää itsellesi mainosten ja lehtien jakajan töitä.

Töitä kannattaa etsiä myös eri hakukoneiden avulla. Tällaisia ovat muun muassa duunitori.fi ja te-palvelut.fi. Yksi vaihtoehto on myös kysyä töitä suoraan jostakin sinua kiinnostavasta työpaikasta. Tsemppiä työnhakuun!

Terveisin, Riina - Nuortenelämä.fi
Pe, 02/09/2018 - 15:13
Hei. Olen 18 vuotias poika. Olen sähköala opiskelia. Tarvitsen viikonloppu töitä. Ja kesätyö

Sivut