8 luokan terveystarkastus

Hei! Mulla on tulossa 8 luokan laaja terveystarkastus ja haluaisin tietää että mitä siellä tehdään. Mua jännittää se tosi paljon. Pelkään piikkejä joten erityisesti haluaisin tietää tehdäänkö siellä mitään piikkeihin liittyvää, rokotus tai hemoglobiini yms? Tarvitseeko siellä olla alasti? Tehdäänkö siellä mitään mikä sattuu?

Kiitos jos vastaatte!

Kommentoi
Näytä vastaukset

Nuortenelämä.fi vastaa

Moikka Elmi, ja kiitos kysymyksestä!

On täysin ymmärrettävää, että jännittää tarkastus, jos ei täysin tiedä, mitä siellä on tulossa. Terkkarin olisi tosi tärkeää tietää, jos jännität tai pelkäät jotain erityisesti. Hän osaa tämän jälkeen puhua sulle asiasta ja kertoo tarkasti, mitä missäkin vaiheessa tapahtuu. Terkkari haluaa tehdä olostasi mahdollisimman mukavan, jotta tarkastus sujuu helpommin ja sulle jää siitä hyvä tunne.

Pituus ja paino mitataan jokaisessa tarkastuksessa. Enimmäkseen vain juttelette, miten sulla menee elämän eri osa-alueilla. Rokotuksia ei ole tiedossa, jos sinulla on ne ajantasalla. Seksuaaliterveys, päihteettömyys sekä sun ja vanhempiesi väliset suhteet ovat tämän kertaisia pääasiallisia keskustelunaiheita. Toki jos sulla itsellä on asioita mielessä, joista haluat terkkarilta kysyä tai jutella hänen kanssa, sillekin on aikaa.

Ei siis kannata liikaa jännittää etukäteen. Tarkastus sujuu varmasti mukavissa merkeissä. Tsemppiä sulle opintoihin ja mukavaa syksyä!

Nuortenelämä Lappi / Jenni nuoriso-ohjaaja

Moi, mäkin haluaisin tietää että mitä siel tehdään, nimittäin mulla on tulossa sama tarkastus. Tsemppiä sulle tosi paljon siihen tarkastukseen!


Pituus ja paino ainaki katotaan