Kun tarvitset tietoa ja neuvontaa, nämä palvelut eri puolilla Suomea ovat apunasi:

Ilta- ja viikonlopputyö

Ilta- ja viikonlopputyö ovat hyviä tapoja ansaita ja kerryttää työkokemusta. Iltaisin ja viikonloppuisin tarvitaan paljon esimerkiksi myyjiä, siivoojia, ravintolatyöntekijöitä, järjestyksenvalvojia, feissaajia, tarjoilijoita, varastotyöntekijöitä, puhelinmyyjiä ja lastenhoitajia. Voit etsiä lastenhoitotöitä esimerkiksi osoitteessa babysits.fi.

Voit etsiä ilta- ja viikonlopputöitä, samoin kuin muitakin töitä, kysymällä suoraan jostakin tuntemastasi yrityksestä tai muusta organisaatiosta. Lisäksi voit etsiä vapaita työpaikkoja esimerkiksi näiden hakukoneiden kautta:

www.avointyopaikka.fi
www.indeed.fi
www.te-palvelut.fi
www.oikotie.fi
www.monster.fi
www.duunitori.fi
fi.jooble.org

Workpilots-sovelluksen kautta voit löytää helposti ja turvallisesti keikkatöitä, vaikka sinulla ei olisi aiempaa työkokemusta tai koulutusta. 

Myös henkilöstövuokrausfirmojen kautta kannattaa etsiä töitä.
Mikäli olet opiskelija, sinun kannattaa tutustua Työskentely opiskelun ohessa –artikkeliin, josta saat tietoa muun muassa tulojesi vaikutuksesta opintotukeen.

Mikäli olet vielä alaikäinen, otathan huomioon nuoria työntekijöitä koskevat ohjeet ja työaikarajoitukset.

14-vuotiasta työntekijää koskevat ohjeet löydät täältä.

15-vuotiaalle oppivelvollisuutensa suorittaneelle löytyy ohjeita täältä.

Sivu päivitetty viimeksi 23.03.2021.

Alla olevassa laatikossa voit kommentoida aihetta. Ylläpito hyväksyy ja julkaisee kommentit.
Ke, 08/21/2019 - 11:50
Moikka!
Olisin 18-vuotias abi ja haluaisin löytää ilta- tai viikonlopputöitä koulun ohelle ja olisi kiva, jos lokuin loputtua voisi vielä jatkaa samassa paikkaa
Ma, 08/26/2019 - 11:12
Hei!
Mukava kuulla, että etsit itsellesi töitä opintojen ohelle. Toivottavasti näistä Elävää elämää -tietoalueen työaiheisista artikkeleista on sinulle hyötyä. Jos kaipaat lisää tietoa, neuvoja tai vinkkejä tilanteeseesi, voit jättää kysymyksen Kysyttävää-palstalle: www.nuortenelama.fi/kysyttavaa. Kysymykseesi vastataan viiden arkipäivän kuluessa.

Onnea työnhakuun! :)
Tsemppiterkuin, Riina - Nuortenelämä.fi
Ti, 08/20/2019 - 23:00
Hei, olen 16v ja käyn salon ammattikoulua kone- ja tuotantotekniikan perustutkintoa eli metalli alaa joten mielellään töitä jossa käsitellään terästä. Etsin salon alueelta ilta/vapaa aika töitä salosta joka sopisi lukujärjestykseni mukaan.
Ma, 08/26/2019 - 11:09
Hei! Kiva kuulla, että etsit töitä. Jos sinulla on jotain kysyttävää tai kaipaat neuvoja työnhakuun liittyen, voit jättää kysymyksen Kysyttävää-palstalle: https://www.nuortenelama.fi/kysyttavaa.

Sinua autetaan työnhaun kanssa myös Ohjaamossa: ohjaamot.fi/web/ohjaamo-salo.

Tsemppiä työnhakuun! :)
Terkuin, Riina | Nuortenelämä.fi
Pe, 08/16/2019 - 21:34
Olen 16-vuotias tyttö, aloitin juuri lukion ensimmäisen vuoden. Olen kiinnostunut iltatöistä, mutta en tiedä millaisia töitä voin saada vielä alaikäisenä ja siten, että työt sopisivat lukujärjestykseenkin.
To, 08/22/2019 - 14:48
Hei! Työlainsäädäntö suojelee alaikäisiä. Alle 18-vuotiaalla ei saa teettää erityisen haitallisia töitä. Sinulla ei siis saa teettää työtä, joka voi vahingoittaa terveyttäsi, kehitystäsi tai koulunkäyntiäsi. Nuorten työntekijöiden työaikoja on rajoitettu ja tietyt vaaralliset työt on kielletty nuorilta. (Lähde: www.tyosuojelu.fi/tyosuhde/nuori-tyontekija.)

Täältä Työnteko alaikäisenä –osiosta löydät lisää tietoa, millaisia töitä voit tehdä: www.nuortenelama.fi/tyonteko-alaikaisena.

Tsemppiä työnhakuun! :) Terkuin, Riina
Su, 07/21/2019 - 00:07
Moi olen 16 vuotias poika asun Espoossa haluaisin viikonlopputyötä.
Ma, 07/29/2019 - 13:16
Hei! Mukavaa, että olet kiinnostunut töistä. Jos kaipaat apua työnhakuun, voit käydä esimerkiksi Espoon Ohjaamotalossa: www.espoo.fi/ohjaamotalo.
Tässä vinkkejä, joita voit hyödyntää viikonlopputyön löytämiseksi:
-Voit hakea lehdenjakajaksi: www.jakajaksi.fi.
-Voit tutustua Workpilots-sovellukseen, jonka kautta nuoret voivat saada keikkatöitä: www.workpilots.fi.
-Voit kysyä töitä 4h-yhdistykseltä: www.pks4h.fi.
-Voit etsiä viikonlopputöitä myös näiden sivujen avulla: Avointyöpaikka.fi, Indeed.fi, TE-palvelut, Oikotie.fi, Monster.fi, Duunitori.fi.
-Viikonlopputöitä voi hakea myös henkilöstövuokrausfirmojen kautta.
-Työmahdollisuuksia kannattaa kysellä myös tutuilta.

Tsemppiä työnhakuun! :) Terveisin, Riina | Nuortenelämä.fi
To, 03/21/2019 - 18:11
Hei!
Nimeni on salma ja olen 16-vuotias tyttö helsingistä. Etsin kesätöitä mutta en löydä ollenkaan sopivaa työtä tai jos löydän niin ne on tarkoitettu 18-vuotiaille.
Ke, 07/10/2019 - 00:30
osa-aikatyö viikonloppuisin siivous

Sivut