Kun tarvitset tietoa ja neuvontaa, nämä palvelut eri puolilla Suomea ovat apunasi:

Miten saada taskurahaa?

Jos sinulla ei ole mahdollisuutta vielä hakea tai päästä töihin, voit hankkia pientä taskurahaa myös muilla tavoilla. Voit esimerkiksi kysyä, olisiko vanhemmillasi tai sukulaisillasi jotain sellaista tavallista isompaa kotityötä tai projektia, johon he tarvitsisivat apua ja josta he olisivat valmiita hieman maksamaankin. Tällaisia töitä voisivat olla talvella vaikkapa lumityöt ja kesällä nurmikon leikkuu, haravointi ja marjanpoiminta. Ympäri vuoden tehtäviä töitä ovat vaikkapa varaston ja auton siivous, halkotyöt, kauppareissulla avustaminen, remontissa avustaminen, lemmikkien ulkoiluttaminen, lastenhoito yms.

Taskurahaa voi hankkia myös keräämällä pulloja erityisesti isojen tapahtumien yhteydessä. Pullojen kierrättäminen on myös luonnolle kiva teko!

Pienten askareiden ohella voit kerryttää rahaa esimerkiksi säästämällä viikkorahat tai muut vanhemmilta saamasi rahat tilille. Mikäli haluat, voit myös pyytää vanhempia ja sukulaisia antamaan syntymäpäivälahjat ja joululahjat rahana. Tällöin voit itse päättää myöhemmin, mihin haluat rahasi käyttää.

Yksi hyvä keino on myös myydä tarpeettomiksi jääneitä vaatteita ja tavaroita kirpputorilla tai nettihuutokaupoissa. Muistathan kuitenkin jutella kirpputorimyynnistä ensin vanhempiesi kanssa.

Kesän lopulla ja syksyllä voit hankkia taskurahaa marjoja poimimalla. Marjoja saa poimia metsästä ja myydä verovapaasti, jos niitä ei poimi varsinaisesti työkseen.

Jos olet innokas bloggaaja tai vloggaaja, voit selvitellä mahdollisuuksiasi saada mainostuloja.

Jos sinulla on kysyttävää taskurahan tienaamisesta, kirjoita kysymyksesi Kysyttävää-palstalle

 

Voit jakaa omat ajatuksesi ja kommenttisi aiheesta, hyödyntäen alla olevaa kenttää.

Sivu päivitetty viimeksi 3.3.2021.

Alla olevassa laatikossa voit kommentoida aihetta. Ylläpito hyväksyy ja julkaisee kommentit.
Ke, 04/01/2020 - 16:50
Moi! Toivottavasti yllä olevan artikkelin vinkeistä on sinulle hyötyä rahan tienaamisessa. Taskurahaa voit tienata esimerkiksi sopimalla vanhempiesi kanssa, paljonko saat rahaa, kun autat koti- tai pihatöissä tai lemmikkien hoidossa. Voit esimerkiksi tarjoutua siivoamaan vanhempiesi auton tai varaston tiettyä rahasummaa vastaan. Voisitko keskustella tästä vaihtoehdosta vanhempiesi kanssa? Tämä vaihtoehto ei tietenkään aina ole mahdollinen.
Myös pulloja keräämällä ja sieniä ja marjoja poimimalla ja myymällä voi tienata jonkin verran rahaa ilman varsinaista työpaikkaa.

Kannattaa myös seurata Kotimaanapu.fi:tä ja Kaikillekone.fi:tä, koska nyt on käynnissä kampanja, jolla kerätään ja lahjoitetaan tietokoneita koululaisille, joilla sellaiseen ei ole varaa. (Lisää tietoa saat kopioimalla tämän linkin osoiteriville: https://kotimaanapu.fi/ajankohtaista/kaikille-kone-kampanja-haastaa-yritykset-lahjoittamaan-tarpeettomia-tietokoneitaan-koululaisille-etaopiskeluun/)

Kivaa kevättä! T. Riina
Ti, 03/17/2020 - 09:22
Moikka, olen (11) vuotias tyttö ja tarvitsisin rahaa noin 1165,95€ koska tavoittelen uutta konetta koulu ja muihin töihin olen säästänyt jo115,45€ mutta en keksi mistä saisin rahaa saan sitä juhla pyhinä mutta en kovinkaan paljoa olisiko mitään keinoa millä saisin rahaa ja helposti kiire ei kuitenkaan ole josefina.
Ke, 04/01/2020 - 16:44
Moikka Josefina! Halutessasi voit vielä ottaa tarkemmin selvää tietokonevalikoimasta, jos löytäisit kenties jonkun halvemman koneen. Yllä olevasta jutusta löytyy paljon vinkkejä keinoista, joilla voi tienata rahaa ilman varsinaista työpaikkaa. Toivottavasti niistä on sulle hyötyä! Iässäsi on mahdollista tienata taskurahaa vaikkapa kotitöitä tekemällä. Voit jutella asiasta vanhempiesi kanssa, olisiko heillä ideoita sinulle.

Kannattaa myös seurata Kotimaanapu.fi:tä ja Kaikillekone.fi:tä, koska nyt on käynnissä kampanja, jolla kerätään ja lahjoitetaan tietokoneita koululaisille, joilla sellaiseen ei ole varaa. (Lisää tietoa saat kopioimalla tämän linkin osoiteriville: https://kotimaanapu.fi/ajankohtaista/kaikille-kone-kampanja-haastaa-yritykset-lahjoittamaan-tarpeettomia-tietokoneitaan-koululaisille-etaopiskeluun/)

Tsemppiterkuin, Riina
Ma, 03/16/2020 - 22:07
Heippa! Olen tällainen 12v. Tyttö ja tarvitsisin 200€ puhelimeen, kun vanha puhelin ei enää toimi.

Olen yrittänyt kerätä rahaa kotitöillä, naapureiden kotitöiden auttamisella, nettimyynnillä, Kirpparilla ja piha kirppiksellä. Rahaa ei vaan näytä tulevan tarpeeksi. Olisikohan mitään keinoja, kuinka saada nopeasti taskurahaa?♡
Ke, 04/01/2020 - 16:35
Hei! Mahtava juttu, että olet tehnyt jo paljon kaikenlaista, mistä olet tienannut taskurahaa. :) Rahan tienaaminen nopeasti ei aina ole helppoa. Niin kuin viestiäsi kommentoinut henkilö ehdottaa, pulloja keräämällä ja palauttamalla pullonpalautusautomaatteihin voi saada taskurahaa kerättyä. Vaikka sitä ei tekisi festareiden aikaan, voi pulloja ja tölkkejä kuitenkin löytää tienvarsilta ja puistoista ja muualta ympäristöstä. Kannattaa miettiä tätäkin vaihtoehtoa. Voit keskustella jonkun sulle tutun ja luotettavan aikuisen kanssa tarkemmin just sun vaihtoehdoista tienata taskurahaa. Voitte yhdessä tehdä tarkemman suunnitelman 200e säästämiseen.

Tsemppiä! T. Riina
Su, 03/29/2020 - 12:21
Mene kesällä festareille keräämään pulloja. Parhaassa tapauksessa voit saada jopa 500€ (Jos festareita pidetään, koska korona)
To, 03/12/2020 - 10:16
moi tarvitsen apua haluaisin kovasti mennä Billie Eilish konserttiin mutta liput maksavat 350€ en millään saa semmoista rahaa kerättyä olisiko teillä mitää kesätyö ideoita 12vuotiaille ja onko se laillista jakaa lappuja missä on oma sähköposti osoite ja siinä lukee että voi palkata lapsen vahdiksi tai koiran ulkoittajaksi tai kotiapulaiseksi vaikka pesemään ikkunoita tarvitsen vastauksen mahdollisemman pian. Kiitos
Ke, 04/01/2020 - 13:06
Hei! Suomessa alle 14-vuotiasta ei saa palkata töihin. Yllä olevasta artikkelista saat vinkkejä, kuinka tienata hieman rahaa ilman varsinaista työpaikkaa.

Terkuin, Riina
Ke, 03/11/2020 - 23:20
Moi ole 14v poika kohta 15v tarvitsen noin 350€ olisiko kellään mitään keinoja tai vinkkejä
Ke, 04/01/2020 - 12:58
Hei, kiitos kommentistasi! :) Yllä olevan jutun vinkkien lisäksi saat keinoja ja vinkkejä tilanteeseesi tältä sivulta: https://www.nuortenelama.fi/toita-14-vuotiaalle. (Kopioi linkki osoiteriville ja paina entteriä). Sivulta löydät kattavasti työtehtäviä, joita voit ikäisenäsi tehdä tienataksesi. Lisäksi sivulla on esitelty erilaisia työnhakukoneita, joita voit hyödyntää töiden haussa.

Tsemppiä rahan tienaamiseen! T. Riina

Sivut