Kun tarvitset tietoa ja neuvontaa, nämä palvelut eri puolilla Suomea ovat apunasi:

Miten saada taskurahaa?

Jos sinulla ei ole mahdollisuutta vielä hakea tai päästä töihin, voit hankkia pientä taskurahaa myös muilla tavoilla. Voit esimerkiksi kysyä, olisiko vanhemmillasi tai sukulaisillasi jotain sellaista tavallista isompaa kotityötä tai projektia, johon he tarvitsisivat apua ja josta he olisivat valmiita hieman maksamaankin. Tällaisia töitä voisivat olla talvella vaikkapa lumityöt ja kesällä nurmikon leikkuu, haravointi ja marjanpoiminta. Ympäri vuoden tehtäviä töitä ovat vaikkapa varaston ja auton siivous, halkotyöt, kauppareissulla avustaminen, remontissa avustaminen, lemmikkien ulkoiluttaminen, lastenhoito yms.

Taskurahaa voi hankkia myös keräämällä pulloja erityisesti isojen tapahtumien yhteydessä. Pullojen kierrättäminen on myös luonnolle kiva teko!

Pienten askareiden ohella voit kerryttää rahaa esimerkiksi säästämällä viikkorahat tai muut vanhemmilta saamasi rahat tilille. Mikäli haluat, voit myös pyytää vanhempia ja sukulaisia antamaan syntymäpäivälahjat ja joululahjat rahana. Tällöin voit itse päättää myöhemmin, mihin haluat rahasi käyttää.

Yksi hyvä keino on myös myydä tarpeettomiksi jääneitä vaatteita ja tavaroita kirpputorilla tai nettihuutokaupoissa. Muistathan kuitenkin jutella kirpputorimyynnistä ensin vanhempiesi kanssa.

Kesän lopulla ja syksyllä voit hankkia taskurahaa marjoja poimimalla. Marjoja saa poimia metsästä ja myydä verovapaasti, jos niitä ei poimi varsinaisesti työkseen.

Jos olet innokas bloggaaja tai vloggaaja, voit selvitellä mahdollisuuksiasi saada mainostuloja.

Jos sinulla on kysyttävää taskurahan tienaamisesta, kirjoita kysymyksesi Kysyttävää-palstalle

 

Voit jakaa omat ajatuksesi ja kommenttisi aiheesta, hyödyntäen alla olevaa kenttää.

Sivu päivitetty viimeksi 3.3.2021.

Alla olevassa laatikossa voit kommentoida aihetta. Ylläpito hyväksyy ja julkaisee kommentit.
To, 04/16/2020 - 14:49
Hei, niin kuin viestiäsi kommentoinut henkilö totesi, ikäisenäsi on vaikea saada töitä. Tämä johtuu siitä, että Suomen laki ei salli alle 14-vuotiaan palkkaamista töihin. Eli et valitettavasti voi vielä päästä palkkatöihin. Jos kuitenkin täytät tänä vuonna 14 vuotta, palkkatöihin pääseminen on mahdollista. Lue lisää täältä: www.nuortenelama.fi/toita-14-vuotiaalle.

Tsemppiä rahan tienaamiseen!
Terkuin, Riina
La, 04/11/2020 - 23:33
13-vuotiaana on vaikea saada töitä, etenkään kesätöitä. Töitä ei vain löydä ainakaan omasta mielestäni silleen paljoa mistään nuorille jotka tarjoisi tuon yli 1000 euroa. Itse haluisin löytää koulun ohelle jonkun työn josta saisi edes 200euroa kuussa
Su, 04/05/2020 - 14:23
Hei! Mistä saisin noin 200€ kun haluaisin ostaa uuden koneen mutta ei ole rahaa:(
To, 04/16/2020 - 13:40
Moi! Hyvä keino nuorille tienata rahaa on töiden tekeminen. Jos täytät tänä vuonna 14 vuotta tai olet jo täyttänyt, on sinun mahdollista päästä palkkatöihin. Vinkkejä siihen saat täältä: https://www.nuortenelama.fi/toita-14-vuotiaalle. Jos olet jo käynyt peruskoulun, lisää vinkkejä saat täältä: https://www.nuortenelama.fi/toita-15-vuotiaalle

Toivottavasti myös ylläolevan artikkelin vinkeistä on sulle hyötyä pienempien summien tienaamisessa.
Jos olet koululainen, kannattaa seurata Kotimaanapu.fi:tä ja Kaikillekone.fi:tä, koska nyt on käynnissä kampanja, jolla kerätään ja lahjoitetaan tietokoneita koululaisille, joilla sellaiseen ei ole varaa. (Lisää tietoa saat kopioimalla tämän linkin osoiteriville: https://kotimaanapu.fi/ajankohtaista/kaikille-kone-kampanja-haastaa-yritykset-lahjoittamaan-tarpeettomia-tietokoneitaan-koululaisille-etaopiskeluun/)

Tsemppiä rahan tienaamiseen! T. Riina
Pe, 04/03/2020 - 23:35
Moi! Olen 11vuotias poika kohta 12v, haluaisin tienata rahaa noin 30€. En saa koti-töistä rahaa enkä pysty mennä mummolaan auttamaan. Eikä äitiäni oikein paljon kiinnosta minun rahan keruuni muutta haluaisin jossakin viikossa täyteen 30€. T.Kimmo
To, 04/16/2020 - 13:34
Hei! Toivottavasti onnistut yrityksessäsi, uskon että pystyt siihen! Nappaa yllä olevasta artikkelista vinkit. Ootko esimerkiksi miettinyt pullojen keräämistä? Tai yhteydenottoa naapuriin, jos hänellä olisi tarjota sinulle jotain pientä työtä rahaa vastaan?

Tsemppiä! Terkuin, Riina
Ke, 04/01/2020 - 12:10
Olen 10 vuotias ja tarvitsisin rahaa kesää varten miten onnistuisin sillä on myös tämä kaiken pilaava korona
To, 04/02/2020 - 13:31
Moi Aaro! Hienoa, että suunnittelet rahan säästämistä kesää varten. 10-vuotiasta ei voida palkata varsinaisiin palkkatöihin, mutta pieniä summia tarkurahaa sinun on hyvinkin mahdollista tienata. Voisitko kysyä, olisiko vaikkapa vanhemmillasi jotain sellaista tavallista isompaa kotityötä tai projektia, johon he tarvitsisivat apua ja josta he olisivat valmiita sinulle maksamaan jonkin verran rahaa? Voit myös tienata rahaa keräämällä ja palauttamalla pulloja palautusautomaatteihin.

Yllä olevasta jutusta saat lisää vinkkejä! Voit kysyä myös vanhemmiltasi tai sukulaisiltasi lisää neuvoja.
Terveyttä ja kivaa kevättä! T. Riina
To, 03/26/2020 - 22:00
Oon 13v tyttö ja tarvitsisin noi 3000 omaan hevoseen miten voisin saada rahat alle vuodessa nyt Koronankin aikaan
Ke, 04/01/2020 - 17:06
Heippa! Saamiesi kommenttien ja vinkkien lisäksi voit käydä tsekkaamassa vastauksen samankaltaiseen kysymykseen Kysyttävää-palstalla osoitteessa www.nuortenelama.fi/kysyttavaa/Oma%20talous ja saada lisää neuvoja.

Toivottavasti myös yllä oleva artikkeli auttaa sua rahan tienaamisessa.
Tsemppiä ja terveyttä!
Terkuin, Riina

Sivut