Hiljaisuus kerrostalossa

Muutin juuri omaan vuokrakämppään. Hiljaisuus alkaa käsittääkseni kymmeneltä, eikös se ole suunnilleen kaikissa kerrostaloissa sovittu niin? En löytänyt tietoa mistään. Mietin että miten hiljaista pitää olla hiljaisuuden jälkeen. Saako silloin olla vielä pyykkikone tai tiskikone päällä? Mitä hiljaisuusaika tarkalleen tarkoittaa? Täytyykö olla täysin äänetöntä? Mistä tietää mitkä äänet kuuluvat muihin asuntoihin? Ainakin olen kuullut monena iltana klo 23 tienoilla koiran haukuntaa jostakin että ilmeisesti sellainen ääni ainakin on sallittu…

Kommentoi
Näytä vastaukset

Nuortenelämä.fi vastaa

Hei!

Kiitos viestistäsi.

Hiljaisuus taloyhtiössä alkaa yleisesti klo. 22 tai klo. 23 ja päättyy aamuseitsemältä. Yörauha tarkoittaa, ettei asunnosta saa kuulua kovaa meteliä, mutta kaikki normaalista elämästä aiheutuvat äänet ovat kuitenkin sallittuja.

Pohdit myös voiko pesukoneet olla päällä yöllä ja saako koira haukkua yörauhan aikana. Mikäli pesukoneet ovat kovaäänisiä, ei niiden käyttöä suositella yörauhan aikana. Koiran haukkuminen lasketaan yleiseksi asumisen ääneksi, kunhan se ei ole jatkuvaa. Mikäli kyseessä on pitkään jatkunut ja häiritsevä haukkuminen, kannattaa asiasta olla yhteydessä taloyhtiön isännöitsijään.

Toivottavasti vastauksestani oli sinulle hyötyä. Mukavaa kevään odottelua!

 

Ystävällisin terveisin,

Tanni Stålhane

Asumisohjaaja

Pääkaupunkiseudun nuorisoasunnot ry

Olisi myös kiva tietää mihin asti hiljaisuus yleensä kestää. Seitsemään? Kahdeksaan?